Αισιοδοξία διεθνώς για ανάπτυξη

Αισιόδοξοι για την ανάπτυξη των επιχειρήσεων τους και τις προοπτικές της οικονομίας δηλώνει το 80% των επικεφαλής των επιχειρήσεων προβλέποντας μάλιστα πολλές προσλήψεις μέσα στην επόμενη τριετία.
Σύμφωνα μάλιστα με την νέα παγκόσμια έρευνα της KPMG "CEO Study Outlook", πιο θετικοί και σίγουροι εμφανίζονται οι επιχειρηματίες στην Ευρώπη (70%) και την Ασία (68%) σε σχέση με τις ΗΠΑ
(19%).

Από την έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 1.200 CEOs από δέκα μεγάλες αγορές, διεθνώς και εννέα βασικούς τομείς της βιομηχανίας, προκύπτει ακόμη ότι τους διευθύνοντες συμβούλους απασχολεί περισσότερο ο ανταγωνισμός παρά το τρέχον περιβάλλον οικονομικής ανασφάλειας.
Συγκεκριμένα, το 86% ανησυχεί για την αφοσίωση των πελατών του, το 74% προβληματίζεται για τους νέους παίκτες στην αγορά, το 72% ανησυχεί για την προσαρμογή της επιχείρησης στις νέες τεχνολογίες, ενώ το 66% σκέφτεται ποια θα πρέπει να είναι τα προϊόντα της εταιρείας τα επόμενα τρία χρόνια.

Παράλληλα, το 50% των CEOs δηλώνει ότι νιώθει «σχετική ασφάλεια» με το παρόν επιχειρηματικό μοντέλο του οργανισμού του, ενώ το υπόλοιπο 5% φαίνεται να είναι στην απέναντι όχθη. Από τους επικεφαλής των επιχειρήσεων, το 29% δήλωσε ότι προβλέπει μεταμόρφωση των οργανισμών σε διαφορετικές νομικές οντότητες τα επόμενα τρία χρόνια. Παρά το γεγονός ότι φαίνεται να κατανοούν αυτή την ανάγκη αλλαγής, πρΕοκειμένου οι επιχειρήσεις τους να επιβιώσουν και να ευημερήσουν, ωστόσο η έρευνα δείχνει ότι σχεδόν το 1/3 των στελεχών αναγνωρίζει ότι η επιχείρησή τους δεν ρισκάρει αρκετά και περισσότεροι από τους μισούς παραδέχονται ότι δεν έχουν εφαρμόσει πλήρως καινοτόμες εταιρικές διαδικασίες.
Ακόμη, το 94% των ερωτηθέντων επικεντρώνεται στην ανάπτυξη και στη λειτουργική αποδοτικότητα. Προτεραιότητα των στελεχών, παγκοσμίως, φαίνεται ότι είναι η ανάπτυξη σε νέες αγορές, η μεγαλύτερη εστίαση στους πελάτες, η γεωγραφική διεύρυνση, η μείωση του κόστους διάρθρωσης των επιχειρήσεων, η αύξηση της ταχύτητας στην αγορά και η προώθηση της καινοτομίας.

Αναφορικά με τις προτεραιότητες σε επενδυτικό επίπεδο, διαφαίνεται έντονα η τάση οι επιχειρήσεις να θέλουν να επεκταθούν εκτός των δικών τους γεωγραφικών ορίων. Οι CEOs στις εταιρείες των ΗΠΑ επικεντρώνονται στην Κεντρική Ευρώπη, στην Κίνα και στη Νότιο Αμερική, ενώ οι CEOs της Κίνας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Γαλλίας, της Γερμανίας και της Ιαπωνίας, έχουν το ενδιαφέρον τους στραμμένο στις ΗΠΑ.

Keywords
Τυχαία Θέματα