Ο Β. Αποστόλου στον ΑΘΗΝΑ984

Ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Βαγγέλης Αποστόλου, μίλησε στις 21/7 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τον Άρη Τόλιο.

Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για τη φορολογία στους αγρότες:

«Στην προηγούμενη παρέμβασή μου, όταν συζητιόταν η πρώτη φάση της συμφωνίας, το προηγούμενο νομοσχέδιο, είχα πει ξεκάθαρα ότι εδώ έχουμε ένα ζήτημα που μας δίνει δυνατότητες για περαιτέρω διευκρινίσεις, όσον αφορά και το επάγγελμα του αγρότη, διότι η συμφωνία έγραφε μέσα να δούμε τον
προσδιορισμό του αγρότη. Αυτό σημαίνει ότι για τους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, άφηνε την ευχέρεια κάποιας διαφορετικής μεταχείρισης, όπως επίσης υπήρχε και η παράγραφος που έλεγε σταδιακή εξομοίωση με κατάληξη το 2017... Από τους 800.000 που έχουν αγροτικό εισόδημα από ενισχύσεις, μόνο 300.000 είναι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες, οι υπόλοιποι ασχολούνται συμπληρωματικά. Το συμπληρωματικό τους εισόδημα θα πάει στο βασικό τους εισόδημα από την κύρια δραστηριότητα, για να φορολογηθεί με αυτές τις ιδιαιτερότητες που έχει ο κάθε κλάδος... Ουσιαστικά, τις επιπτώσεις από αυτά τα μέτρα, θα τις αισθανθεί πρώτη φορά ο αγρότης -όχι στο σύνολό τους, κατά ένα τμήμα-, το 2017...».

Δημοσιογράφος: Πότε θα τις ψηφίσετε;

Β. Αποστόλου: «Δεν θα τις ψηφίσουμε αύριο. Από εκεί και πέρα, είναι θέμα της κυβέρνησης πότε θα τις φέρει. Προσωπικά, θέλω να πάνε όσο γίνεται πιο πίσω, ώστε μέσα από διαδικασίες συνεννοήσεων και συνέχισης των διαπραγματεύσεων... Δεν καταλαβαίνω γιατί σώνει και καλά... Έχουμε μια συμφωνία, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε σε μερικά σημεία να την διαπραγματευτούμε...».

Δημοσιογράφος: Δημιουργείται μια υπόνοια ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ενόψει των προεκλογικών σεναρίων, λέει "καλύτερα εκλογές και μετά ψηφίζουμε τα επώδυνα μέτρα για τους αγρότες"...

Β. Αποστόλου: «Δεν θα σας απαγορεύσω να κάνετε μια τέτοια ερμηνεία. Τουλάχιστον, όμως, από τη δική μου πλευρά, επειδή δεν προσεγγίστηκε το θέμα χτες και σήμερα, υπάρχει μια προϊστορία... Δεν νομίζω πως μπορεί να ενταχθεί σε αυτή τη διαδικασία. Από εκεί και πέρα, βέβαια, κάθε κυβέρνηση σχεδιάζει και λαμβάνει υπόψη της όλα τα ενδεχόμενα».

* Για την υλοποίηση της συμφωνίας από αυτή την κυβέρνηση:

«Το να υλοποιήσεις ένα πρόγραμμα, όταν είσαι κυβέρνηση μειοψηφίας, είναι πολιτικό πρόβλημα. Αυτή την ώρα, το θέμα είναι ότι πρέπει να ολοκληρώσουμε τις διαδικασίες της συμφωνίας, να βάλουμε τα πράγματα σε κάποια σειρά και πιστεύουμε ότι αυτό το ρήγμα που υποστήκαμε, στην διαδρομή θα γιατρευτεί. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό και διευρυνθεί το ρήγμα, τότε αναγκαστικά θα προσφύγουμε σε εκλογές».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα