Εξαιρέσεις σε συναλλαγές 1 δισ.

Το 1 δισ. ευρώ έφτασε η αξία των συναλλαγών που διεκπεραιώθηκαν, μετά από αιτήματα ιδιωτών και επιχειρήσεων, το διάστημα της 15νθήμερης τραπεζικής αργίας, από την ειδική Επιτροπή Εγκρίσεων Τραπεζικών Συναλλαγών. Τα αιτήματα αφορούσαν κυρίως εισαγωγές βασικών ειδών όπως φάρμακα και ευπαθή προϊόντα καθώς και πληρωμή νοσηλίων στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, από χθες, επανέρχεται σταδιακά η ομαλότητα στη λειτουργία των τραπεζών, ωστόσο παραμένει το καθεστώς των capital
control για να διαφυλαχθεί η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος. Την ίδια ώρα, η Επιτροπή Εγκρίσεων Τραπεζικών Συναλλαγών συνεχίζει το έργο της, υπαγόμενη πλέον στη Γενική Γραμματεία Οικονομικής Πολιτικής του υπουργείου. Παράλληλα, αποκεντρώθηκε το σύστημα ελέγχων και εγκρίσεων μέσω της δημιουργίας υποεπιτροπών στα τραπεζικά ιδρύματα, με στόχο την ταχύτερη επεξεργασία των αιτημάτων για συναλλαγές προς έγκριση.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στα τραπεζικά υποκαταστήματα με τα οποία συνεργάζονται ή να καλούν στα τηλέφωνα 2103332493 και 2103332496 στο υπουργείο Οικονομικών.

Keywords
Τυχαία Θέματα