Αύξηση επισκεπτών

Αύξηση της επισκεψιμότητας, αλλά και των εσόδων απέφερε για τον μήνα Απρίλιο, το πρόγραμμα αναβάθμισης των 33 αρχαιολογικών χώρων και των μουσείων της χώρας, το οποίο ξεκίνησε πιλοτικά την 1η Απριλίου.

Μόνο για την περιοχή της Ακρόπολης, η αύξηση των εσόδων φτάνει το 17%, ενώ και για τους 33 χώρους, αναμένεται να είναι κατά πολύ μεγαλύτερη, την καλοκαιρινή τουριστική περίοδο, όπως είπε ο υπουργός Πολιτισμού Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Ο υπουργός Πολιτισμού έκανε λόγο και για αναβάθμιση των πωλητηρίων των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, αλλά και
για τον προγραμματισμό δημιουργίας νέων.

Επίσης, ανακοίνωσε την συνεργασία του υπουργείου με την Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, καθώς και με ιδιωτικούς εμπορικούς φορείς.

Στο πλαίσιο αυτό, οι απόφοιτοι της ΑΣΚ, καλούνται να διαμορφώσουν αντικείμενα, εμπνευσμένα από αυθεντικά αντικείμενα, εκμαγεία, κοσμήματα κλπ, από τα οποία, τα καλύτερα που θα επιλεγούν θα πωλούνται στα πωλητήρια.

Με αφορμή τη σημερινή επέτειο της Άλωσης της Πόλης, ο κ. Παναγιωτόπουλος εμφανίστηκε ιδιαίτερα αιχμηρός απέναντι στην πολιτική Ερντογάν, ο οποίος προτείνει την μετατροπή της Αγίας Σοφιάς σε τζαμί και τόνισε πως είναι αδιανόητο για όλο τον κόσμο, η τύχη ενός τέτοιου μνημείου να εμπλέκεται σε εσωτερικές μικροπολιτικές κι εκλογικές σκοπιμότητες.

Τώρα στον αφορά στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, αυτό έχει προχωρήσει στον εξορθολογισμό των οικονομικών του κι ετοιμάζει πρόγραμμα δράσεων, έχοντας το ΕΚΕΒΙ ενταγμένο πλήρως στις υπηρεσίες του.

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση ο κ. Παναγιωτόπουλος έβαλε τέλος στην φημολογία περί κλεισίματος της Ορχήστρας των Χρωμάτων και της Καμεράτας Ορχήστρας Φίλων της Μουσικής, παρά τα χρέη τους.

Βάνα Λυκομήτρου
Keywords
Τυχαία Θέματα