Tweet stories

Οι υπεύθυνοι του Twitter ανακοίνωσαν τη διεξαγωγή του Twitter Fiction Festival, ενός Online φεστιβάλ μυθοπλασίας, που θα ξεκινήσει στις 28 Νοεμβρίου, καλώντας τους χρήστες να διηγηθούν τη δική τους ιστορία μυθοπλασίας μέσα από 140 χαρακτήρες.

Μία αντίστοιχη πειραματική δράση
επιχειρεί και το e-book. Πρόκειται για το tweet stories - λογοτεχνία σε 140 χαρακτήρες, που είναι η ψηφιακή έκδοση της ανοιχτής βιβλιοθήκης Openbook.

Καταξιωμένοι Έλληνες συγγραφείς ανταποκρίθηκαν στην πρόκληση. Ανάμεσά τους ο Νίκος Δήμου, ο Μάνος Κοντολέων, ο Ευγένιος Τριβιζάς και η Έρση Σωτηροπούλου, η οποία μίλησε στον Αθήνα 9.84 και τη Βάνα Λυκομήτρου.

«Το βρήκα πολύ ενδιαφέρον, όχι τόσο για τον συμβολισμό του twitter, αλλά για την ανάγκη της πειθαρχίας και της λιτότητα. Την ανάγκη να περιοριστείς. Ενώ έχουμε πλημμυρίσει από λέξεις και πληροφορίες, η ανάγκη να βάλει κανείς μια πειθαρχία και να είναι όσο πιο συνοπτικός και περιεκτικός γίνεται, αξίζει τον κόπο», τόνισε η κ. Σωτηροπούλου, επισημαίνοντας πως «την όλη δράση η ίδια την αντιλήφθηκε σαν μια λογοτεχνική άσκηση».
Keywords
Τυχαία Θέματα