Kατέληξαν στο Κυπριακό ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ

Με θετικά βήματα προχωρούν οι διαβουλεύσεις ΔΗΣΥ-ΔΗΚΟ για τις προεδρικές εκλογές του Φεβρουαρίου, καθώς ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος στις προεδρικές, Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Μάριος Καρογιάν, ανακοίνωσαν, μετά τη σημερινή
νέα συνάντησή τους, ότι υπήρξε κατάληξη στο κεφάλαιο του Κυπριακού.

Ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι μέσα από τον διάλογο τα δύο κόμματα κατέληξαν στις θέσεις που πρέπει να διέπουν τη διαχείριση του Κυπριακού. Ερωτηθείς πώς βρέθηκε η χρυσή τομή στο θέμα των διευρυμένων συνομιλιών, με τις οποίες διαφωνούσε το ΔΗΚΟ, ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ απάντησε ότι τίποτε δεν είναι δογματικό, αλλά όλα είναι θέμα διαλόγου.

Η χρυσή τομή, επισήμανε, βρέθηκε στην παραπομπή σε ουσιαστικό διάλογο προ της έναρξης μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό, ώστε να ακουστούν οι απόψεις και όλα τα δεδομένα, ενώ υπήρξε συμφωνία, ότι στην όποια νέα προσπάθεια η Ευρωπαϊκή Ενωση θα έχει ενεργό ρόλο.

Ο κ. Καρογιάν, από την πλευρά του, εξέφρασε ικανοποίηση και τόνισε ότι ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ κατέληξαν σε σημαντικό πλαίσιο αρχών που θα διέπει την στρατηγική στο Κυπριακό, ενώ ανέφερε ακόμα ότι στη συνάντηση άνοιξε η συζήτηση για την οικονομία και αποφασίστηκε η σύσταση κοινής επιτροπής για περαιτέρω συζήτηση των θέσεων των δύο κομμάτων.

Πρόσθεσε, ότι το αποτέλεσμα των συζητήσεων με τον ΔΗΣΥ θα τεθεί στην Κεντρική Επιτροπή του ΔΗΚΟ, η οποία θα έχει και τον τελικό λόγο για την επιλογή του υποψηφίου που θα στηρίξει το κόμμα στις προεδρικές εκλογές.

Από τη συνάντηση απουσίαζε και πάλι ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, για τον οποίο όταν ρωτήθηκε ο κ. Καρογιάν, περιορίστηκε να πει ότι προσκλήθηκαν όλα τα μέλη της γραμματείας του κόμματος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα