Ο Κ. Λουράντος στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κωνσταντίνος Λουράντος, μίλησε στις 30/08 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τις Νόνη Καραγιάννη και Έλενα Μπρέγιαννη.

Μεταξύ άλλων, είπε:

«Όταν ο κ. Σαλμάς, χθες το μεσημέρι, δήλωσε ότι ο ΕΟΠΥΥ οδηγείται στην καταστροφή, καταλαβαίνετε ότι μαζί του θα οδηγηθούν όχι μόνο τα φαρμακεία, αλλά και όλοι οι ασφαλισμένοι οι οποίοι θα περιμένουν φάρμακα και δεν θα μπορούν να τα πάρουν».

Ν.
Καραγιάννη: Το συνολικό ποσό οφειλής στα φαρμακεία από τον ΕΟΠΥΥ ποιο είναι;

Κ. Λουράντος:  «Είναι άνω του μισού δισεκατομμυρίου... Αυτά δεν είναι κέρδη των φαρμακοποιών. Από αυτά, το 90% είναι χρήματα που έχουν δοθεί στους βιομηχάνους, που δεν έχουν να πάρουν τίποτα περισσότερο. Έχουμε εξοφλήσει δηλαδή και έχουμε πάρει τα φάρμακα και τα έχουμε δώσει. Το κέρδος μας είναι το 10%, το οποίο βεβαίως δεν έχουμε πάρει. Οι εταιρείες έχουν εξοφληθεί, ζητάνε μετρητοίς τα πάντα. Και ο ΕΟΠΥΥ, θρασύτατα, με εντολή του κ. Σαλμά, ζητά από τα φαρμακεία να συνεχίσουν την πίστωση, σε έναν οργανισμό που ο ίδιος δηλώνει ότι δεν έχει να πληρώσει. Ο κ. Σαλμάς, δυστυχώς, έχει μπει για να καταστρέψει όλη τη δομή της φαρμακευτικής δαπάνης στην Ελλάδα».

Ν. Καραγιάννη: Εκτιμάτε ότι η ίδια η λειτουργία του ΕΟΠΥΥ λειτούργησε δυσμενώς στην πολιτική των φαρμάκων;

Κ. Λουράντος:  «Να το πω διαφορετικά. Έχετε ένα μαγαζί, το οποίο ξεκινά να λειτουργεί και σε αυτό το μαγαζί, που είναι στα πρώτα του βήματα, βάζετε μέσα μετόχους οι οποίοι χρωστάνε σε όλο τον κόσμο. Πρόκειται το μαγαζί αυτό να λειτουργήσει; Όχι. Ο κ. Λοβέρδος δημιούργησε τον ΕΟΠΥΥ και άρχισε να βάζει μέσα τη ΔΕΗ, τον ΟΤΕ, το ΤΑΥΤΕΚΩ, τον ΟΓΑ, το ΙΚΑ, το Δημόσιο, όλους όσους χρωστούσαν σε όλο τον κόσμο. Και ξέχασε να δώσει χρήματα. Και ξέχασε τις οφειλές του. Άρα, λοιπόν, είναι δυνατόν να επιβιώσει;».

Και πρόσθεσε: «Επιθυμούμε να επιβιώσει ο ΕΟΠΥΥ, είναι κάτι καλό. Είναι ένα ταμείο που πρέπει να προσφέρει σε όλους τους Έλληνες πολίτες την ίδια φαρμακευτική και υγειονομική περίθαλψη. Δημιουργήθηκε, για να μπουν κάτω από την ομπρέλα του όλοι οι Έλληνες πολίτες. Όμως, δεν έδωσαν στον ΕΟΠΥΥ χρήματα... Δεν είναι θέμα αλλαγής προσώπου».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα