Ο Γ. Πατούλης στον ΑΘΗΝΑ984

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, Γιώργος Πατούλης, μίλησε στις 30/08 στον «ΑΘΗΝΑ 9.84» και τις Νόνη Καραγιάννη και Έλενα Μπρέγιαννη.
Μεταξύ άλλων, είπε:

* Για την εξώδικη διαμαρτυρία του Ιατρικού Συλλόγου προς τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ:

«Αυτό που έχουμε πει εδώ και πολύ καιρό είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει αξιοπιστία μεταξύ των ασθενών, των λειτουργών και του φορέα. Αυτή τη στιγμή, είναι σαφές ότι δεν υπάρχει σε επίπεδο
δημοσιοποίησης, ο προϋπολογισμός, αυτά τα οποία πήρε ο ΕΟΠΥΥ από τους ασφαλιστικούς φορείς, από το κράτος, πού τα έχουν αποδώσει και για ποιο διάστημα. Πρέπει να γίνει μια διαρκής διαχειριστική επιτροπή του ΕΟΠΥΥ, η οποία εφόσον ο ΕΟΠΥΥ δεν έχει τα χρήματα -όπως θα έπρεπε και τη χρηματοροή που θα επιβάλλεται-, να δίνει λογαριασμό σε αυτή την επιτροπή που θα είναι από κλαδικούς φορείς, λειτουργούς, ώστε να υπάρχει το αίσθημα της δικαιοσύνης, όσον αφορά το ότι κάποιοι παίρνουν χρήματα και άλλοι δεν παίρνουν τίποτα».

Και πρόσθεσε: «Εμείς είπαμε όσα χρήματα υπάρχουν, να διαχειρίζονται με ισότιμο και ισόποσο τρόπο στους διάφορους κλάδους υγείας και τους παρόχους. Έχουμε ζητήσει ένα χρονοδιάγραμμα για τα 570 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία χρωστούν αυτή τη στιγμή οι ασφαλιστικοί φορείς για το 2010 και 2011 στους εργαστηριακούς, αλλά και κλινικούς γιατρούς, οι οποίοι έκαναν εθελοντισμό. Κανείς δεν έχει πει πότε θα αποπληρωθούν, αν θα αποπληρωθούν, και σε ποιο ύψος».

Ν. Καραγιάννη: Πού έδωσε χρήματα ο ΕΟΠΥΥ, ενώ θα έπρεπε να έχει άλλες προτεραιότητες;

Γ. Πατούλης: «Αν έχετε δει σε ποιους χρωστάει ο ΕΟΠΥΥ, θα δείτε ότι υπάρχουν διαγνωστικά κέντρα, μικροβιολογικά εργαστήρια, κλινικοί γιατροί, φαρμακοποιοί, ιδιωτικές κλινικές, δημόσια νοσοκομεία. Εάν, λοιπόν, δούμε ότι στους μεν έχει δώσει μέχρι τον Φεβρουάριο, σε άλλους μέχρι και τον Μάιο, σε άλλους μέχρι και τον Απρίλιο, μπορεί να αντιληφθεί κανείς ότι η διαχείριση η οποία γίνεται αυτή τη στιγμή, δεν έχει να κάνει με το ότι όλοι έχουν ανάγκες, για να μπορέσουν να παρέχουν τις λειτουργίες τους, αλλά έχει να κάνει με το σε ποιους έχει προτεραιότητα να δώσει τα χρήματα ο ΕΟΠΥΥ. Κατά δεύτερον, έχουμε πει ότι ο ΕΟΠΥΥ δεν πρέπει να λειτουργεί με χρήματα που θα του δώσουν τα ασφαλιστικά ταμεία, όπως γίνεται μέχρι σήμερα. Θα πρέπει απευθείας να γίνεται η χρηματοδότηση από τους ασφαλισμένους, εφόσον διαθέτουν τα χρήματα αυτά για να έχουν την υγεία τους, ενώ πηγαίνουν στους ασφαλιστικούς φορείς τα χρήματα αυτά των ασφαλισμένων και μετά οι ασφαλιστικοί φορείς δεν τα αποδίδουν, ως όφειλαν, για το κομμάτι της υγείας στον ΕΟΠΥΥ».

«ΑΘΗΝΑ 9.84» - ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Keywords
Τυχαία Θέματα