Πως να αποφύγεις τους μυϊκούς τραυματισμούς

Οι μυϊκές θλάσεις είναι ένα αρκετά συχνό φαινόμενο, όχι μόνο για τους επαγγελματίες αθλητές, αλλά και για τους απλούς αθλούμενους.

Ο συγκεκριμένος τραυματισμός συμβαίνει όταν ο μυς υποστεί μεγαλύτερη διάταση από αυτή που μπορεί να αντέξει (όταν δηλαδή τεντώνεται υπερβολικά) και τελικά υποστεί ρήξη.

Συνήθως εντοπίζεται στη μυοτενόντια περιοχή και σπανιότερα στο κέντρο της μυϊκής μάζας και συμβαίνει όταν έχει προηγηθεί μία απότομη και έντονη αθλητική δραστηριότητα.

Επιπλέον, οι άτομα που έχουν υποστεί θλάση σε κάποια

περιοχή είναι πιο πιθανό να υποστούν ξανά τραυματισμό στο μέλλον στο ίδιο σημείο.

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθείτε, προκειμένου να αποφεύγετε του μυϊκούς τραυματισμούς κατά τη διάρκεια της προπόνησής σας:

Αποφύγετε την υπερβολική άσκηση

Η υπεράσκηση είναι το πρώτο βήμα προς τον τραυματισμό. Η υπεράσκηση εμφανίζεται όταν ορίζεται πολύ μεγάλη πίεση στο μυϊκό και σκελετικό σύστημα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αδύναμους μύες και οστά, γίνοντας τους ευάλωτους στους τραυματισμούς.

Καλή Τεχνική

Ένας συχνός λόγος τραυματισμού είναι η κακή τεχνική. Είτε τρέχετε, είτε ασκείστε με βάρη, η κακή τεχνική μπορεί να αυξήσει το στρες στους μύες και τα οστά, προκαλώντας σοβαρότερους τραυματισμούς.

Ακούστε το Σώμα σας

Μόνο εσείς γνωρίζετε πόσο μπορεί να αντέξει το σώμα σας. Οι μύες σας θα σας δείξουν όταν τους πιέσετε υπερβολικά. Όταν αισθάνεστε πόνο ή άλλο είδος δυσφορίας, πάρτε ένα διάλειμμα και ξεκουράστε την αντίστοιχη μυϊκή ομάδα.

Προθέρμανση και Αποθεραπεία

Πριν και μετά από κάθε προπόνηση, προθερμαίνετε και αποθεραπεύεστε το σώμα σας. Αυτό μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη μικροτραυματισμών.

Τήρηση του Προγράμματος

Ακολουθήστε το πρόγραμμα και το προπονητικό πρωτόκολλο με προσοχή και ακρίβεια.

Συγκέντρωση κατά την Άσκηση

Αφιερώστε τον χρόνο της προπόνησης σας αποκλειστικά στην άσκηση, αποφεύγοντας τις αποσπασματικές συνομιλίες.

Keywords
Τυχαία Θέματα