Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-1: Ο Γκρίνγουντ "τρύπησε" τον Σα για το διπλό των Κόκκινων Διαβόλων που έσπασαν το ρεκόρ της Άρσεναλ

Απόδραση από το Μολινό! Η Γουλβς ήταν εξαιρετική από τη μέση και μπροστά και δημιούργησε πλήθος ευκαιριών (όπως και στα ματς με Λέστερ και Τότεναμ) όμως δεν είχε ουσία στο παιχνίδι της και η έμπειρη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ την τιμώρησε, με τον Μέισον Γκρίνγουντ να νικάει με διαγώνιο σουτ μέσα από την περιοχή τον Ζοζέ Σα και να υπογράφει το 1-0, που σήμανε τη 2η νίκη των κόκκινων διαβόλων στις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Premier League.

Με τη νίκη μάλιστα αυτή οι κόκκινοι διάβολοι

του Όλε Γκούναρ Σόλσκιερ έγραψαν ιστορία καθώς έγιναν η μοναδική ομάδα επί εποχής Premier League που μετράει 28 ματς πρωταθλήματος χωρίς ήττα εκτός έδρας, ξεπερνώντας το αήττητο εκτός έδρας σερί της Άρσεναλ που είχε σταματήσει στα 27 παιχνίδια.

Σε αυτό το εκπληκτικό ταξίδι τους μακριά από το Ολντ Τράφορντ, οι παίκτες της Γιουνάιτεντ έχουν να επιδείξουν 18 νίκες και 10 ισοπαλίες, με την τελευταία τους εκτός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα να είναι στις 19 Ιανουάριου 2020, το 0-2 από την Λίβερπουλ στο Άνφιλντ με τα γκολ των Φαν Ντάικ και Σαλάχ.

Το ματς

Η Γουλβς ήταν πολύ καλύτερη στο πρώτο ημίχρονο, διάστημα στο οποίο δημιούργησε τρεις πολύ καλές ευκαιρίες για να προηγηθεί, όμως ούτε ο Χιμένες (3'), ούτε ο Τρινκάο (6'), ούτε ο Μουτίνιο (13') μπόρεσαν να στείλουν τη μπάλα στα δίχτυα, με τους λύκους να αφήνουν εξαιρετικές εντυπώσεις όσον αφορά στη δημιουργία και στην παραγωγή φάσεων αλλά να έχουν εμφανές πρόβλημα στο κομμάτι της εκτέλεσης.

Στον αντίποδα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απείλησε μόνο μία φορά, στο 45' με το σουτ του Γκρίνγουντ που απέκρουσε ο Σα, για να ολοκληρώσει έτσι το πρώτο ημίχρονο χωρίς ούτε μία τελική εντός εστίας, κάτι που συνέβη μόλις για τέταρτη φορά σε παιχνίδι της στην Premier League από τις αρχές της σεζόν 2020-2021.

Τα πράγματα δεν άλλαξαν δραματικά στο δεύτερο ημίχρονο, με τους λύκους να συνεχίζουν να είναι πιο επικίνδυνοι και να έχουν τεράστια ευκαρία στο 69' για το 1-0, με τον Ντε Χέα να πραγματοποιεί διπλή εξαιρετική επέμβαση σε ισάριθμες προσπάθειες του Σαΐς από το ύψος της μικρής περιοχής, πρώτα με κεφαλιά και έπειτα με με σουτ.

Κάπως έτσι, ήρθε νομοτελειακά η τιμωρία για τους γηπεδούχους και η λύτρωση για τους κόκκινους διαβόλους που ζορίστηκαν αφάνταστα από την αρχή του ματς, με τον Γκρίνγουντ να μπαίνει στην περιοχή από τα δεξιά και να εκτελεί με διαγώνιο δεξί σουτ τον Ζοζέ Σα, που είδε τη μπάλα να περνάει κάτω από το χέρι του και να καταλήγει στο βάθος της δεξιάς εστίας του στο 80ο λεπτό (0-1).

Στα υπόλοιπα λεπτά η ομάδα του Μπρούνο Λάγκε (πέρασε αλλαγή στο 70' ο Ποντένσε) δεν μπόρεσε να κάνει κάποια επικίνδυνη φάση και η Γιουνάιτεντ κράτησε ένα τρίποντο-χρυσάφι που την έφερε στους 7 βαθμούς, δύο λιγότερους από την πρωτοπόρο Τότεναμ, μετά από τις τρεις πρώτες αγωνιστικές της Premier League.

ΓΟΥΛΒΣ: Σα, Κίλμαν, Κόουντι (87' Γκιμπς-Γουάιτ), Σαΐς, Σεμέδο, Νέβες, Μουτίνιο, Μάρσαλ, Τρινκάο (70' Ποντένσε), Χιμένες, Τραορέ (87' Φάμπιο Σίλβα)

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΤ: Ντε Χέα, Γουάν-Μπισάκα, Μαγκουάιρ, Βαράν, Σο, Φρεντ, Πογκμπά, Τζέιμς (53' Καβάνι), Μπρούνο Φερνάντες, Γκρίνγουντ (90' Νταλότ), Σάντσο (72' Μαρσιάλ)

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής:
Τα highlights της αγωνιστικής:

Μάντσεστερ Σίτι - Άρσεναλ 5-0

Νιούκαστλ - Σαουθάμπτον 2-2

Μπράιτον - Έβερτον 0-2

Γουέστ Χαμ - Κρίσταλ Πάλάς 2-2

Νόριτς - Λέστερ 1-2

Άστον Βίλα - Μπρέντφορντ 1-1

Λίβερπουλ - Τσέλσι 1-1

Τότεναμ - Γουότφορντ 1-0

Μπέρνλι - Λιντς 1-1

Γουλβς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Η βαθμολογία: Το πρόγραμμα της 4ης αγωνιστικής:
Keywords
Τυχαία Θέματα