Για εγκατάλειψη του κοινωνικού κράτους κατηγορούν την κυβέρνηση οι εργαζόμενοι των Ταμείων

18:50 12/2/2019 - Πηγή: In.gr

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε έξω από το υπουργείο Εργασίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Προσωπικού Οργανισμών Κοινωνικής Πολιτικής (ΠΟΠΟΚΠ) στο πλαίσιο πανελλαδικής 24ωρης απεργίας που έχει κηρύξει σήμερα.

Με κεντρικό σύνθημα «Όχι στη διάλυση του κοινωνικού κράτους», οι εργαζόμενοι διεκδικούν «ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς στους νέους οργανισμούς οι οποίοι προέκυψαν μέσα από συνεχείς οργανωτικές αναδιαρθρώσεις και ενοποιήσεις».

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αντιπροσωπεία του ΠΟΠΟΚΠ συναντήθηκε με τον

υφυπουργό Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσο Πετρόπουλο.

«Η σημερινή απεργιακή κινητοποίηση αφορά την εγκατάλειψη από την πολιτική ηγεσία των φορέων κοινωνικής πολιτικής, όχι μόνο των ταμείων, και την έλλειψη οργανωτικού σχεδιασμού από τις διοικήσεις με αποτέλεσμα καθημερινά να υποβαθμίζονται τόσο οι παρεχόμενες υπηρεσίες όσο κι οι συνθήκες εργασίας», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της ΠΟΠΟΚΠ, Αντώνης Κουρουκλής.

Ακόμη ο κ. Κουρουκλής υποστήριξε: «Από εκεί και πέρα θέλαμε συνάντηση με την κ. Αχτσιόγλου επειδή καλύπτει όλο το φάσμα. Τελικά η συνάντηση έγινε με τον κ. Πετρόπουλο, αλλά δυστυχώς για μία ακόμη φορά δεν είχε ουσιαστικές απαντήσεις. Δόθηκαν απαντήσεις που παραπέμπουν στο μέλλον, παραπέμπουν στην πλήρη ενοποίηση των φορέων, δεν ήταν απαντήσεις που να λύνουν τα ζητήματα συνθηκών εργασίας, τα ζητήματα της τεράστιας καθυστέρησης στην απονομή συντάξεων».

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Εργασίας, «η συνάντηση έγινε σε θετικό κλίμα και το υπουργείο είναι πάντα ανοιχτό σε διάλογο ώστε να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα».

Keywords
Τυχαία Θέματα