Τα «πηγαδάκια» στη δεξίωση του Παυλόπουλου

18:34 12/2/2019 - Πηγή: In.gr

Η δεξίωση του Προέδρου της Δημοκρατίας προς τιμήν του διπλωματικού σώματος έχει πάντα ενδιαφέρον. Ειδικά από τη στιγμή που βρισκόμαστε σε μια άτυπη προεκλογική περίοδο.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος υποδέχθηκε πολύ κόσμο, μεταξύ των οποίων και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Με… διπλωματικό τρόπο η απουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη ο οποίος έστειλε τον Γιώργο Κουμουτσάκο.

Τα πηγαδάκια πολλά και ενδιαφέροντα αλλά ξεχώρισαν οι συνομιλίες που είχε ο Αλ. Τσίπρας

με τον κ. Κουμουτσάκο και αρκετή ώρα με τον επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη καθώς και με τον αμερικανό πρέσβη, Τζέφρι Πάιατ.

Ο πρωθυπουργός μίλησε πολύ για θέματα εξωτερικής πολιτικής με τον Ευ. Βενιζέλο και με τον Γ. Κατρούγκαλο ο οποίος έλεγε ότι στο επόμενο συμβούλιο εξωτερικών και άμυνας θα συζητηθεί το ταξίδι Τσίπρα στην Αγκυρα.

Στη δεξίωση παραβρέθηκε ο προσφάτως ορκισθείς βουλευτής, Τ. Κουίκ που ακολουθούσε τον Τσίπρα σε κάθε βήμα του. Ακόμη ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Απ. Κακλαμάνης, η Ολγα Γεροβασίλη, η Μαρίνα Χρυσοβελώνη, ο Δ. Παπαγγελόπουλος.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε ο διάλογος σε μια γωνία του Αλ. Τσίπρα με τον υπουργό Αμυνας, Ευ. Αποστολάκη ενώ εκείνη την ώρα ήρθε η νέα ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων και όλοι μιλούσαν για τη ρηματική διακοίνωση στην ΠΓΔΜ, τα ελληνοτουρκικά και τις εξελίξεις στην ΑΟΖ της Κύπρου καθώς και τις ανακοινώσεις για τους νέους πρέσβεις που θα αντικαταστήσουν τους αποχωρήσαντες σε Σερβία, Πορτογαλία, Αίγυπτο, Ισραήλ κ.λπ.

Keywords
Τυχαία Θέματα