Skoda Vision iV Concept: Η δυναμική της ηλεκτροκίνησης

18:56 12/2/2019 - Πηγή: In.gr

Πληθωρικά τα σχέδια της τσεχικής φίρμας για την επικείμενη έκθεση της Γενεύης όπου εκτός από την έκδοση παραγωγής του Kamiq και το ανανεωμένο Superb το οποίο θα αποκτήσει πρόσβαση στην plug-in υβριδική τεχνολογία, θα παρουσιάσει και ένα νέο πρωτότυπο μοντέλο το οποίο φιλοδοξεί να αποτυπώσει τα ηλεκτρικά όσο και περιπετειώδη σχέδια της Skoda για το μέλλον.

Το Vision iV Concept όπως ονομάζεται, αποτελεί μετεξέλιξη του Vision

E Concept το οποίο η Skoda είχε παρουσιάσει το 2017 προλογίζοντας το πρώτο της αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, και πρόκειται να μετουσιωθεί σε μια αντίστοιχη έκδοση παραγωγής από το 2021.

Για την ακρίβεια, όπως είχε αποκαλύψει στο πρόσφατο παρελθόν ο επικεφαλής της Skoda, Bernhard Maier, το πρώτο αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο της Skoda το οποίο θα πάρει την μορφή ενός SUV, θα διατεθεί σε δύο εκδόσεις αμαξώματος, μια με τυπικά SUV χαρακτηριστικά, αντίστοιχου μεγέθους και ύφους με το Kodiaq και μια ακόμη με πιο δυναμική σχεδίαση η οποία θα επικαλείται περισσότερο το συναίσθημα των δυνάμει αγοραστών της.

Τα σκίτσα που έδωσε στη δημοσιότητα η Skoda αποτυπώνουν, αυτήν ακριβώς τη συναισθηματική προσέγγιση η οποία αποτυπώνεται, με την μορφή ενός coupe SUV αμαξώματος.

Επί του παρόντος το μελλοντικώς δεύτερο ηλεκτροκίνητο και καταφανώς coupe SUV μοντέλο της Skoda, συνοδεύεται από το status του πρωτοτύπου εξ ου και οι υπερμεγέθεις τροχοί των 22 ιντσών, οι κάμερες στην θέση των συμβατικών καθρεπτών και η απουσία χειρολαβών καθώς και η απουσία δεύτερης κολώνας που «υπονοεί» την παρουσία αντίθετα ανοιγόμενων θυρών.

Όπως και να έχει με τη σχεδίαση την οποία θα έχουμε τη δυνατότητα να δούμε λεπτομερέστερα όταν το πρωτότυπο παρουσιαστεί στην προσεχή ελβετική έκθεση, αυτό που θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο είναι ότι τόσο το coupe SUV Vision iV όσο και το προγενέστερο Vision E θα έχουν ως βάση την νέα ηλεκτρική πλατφόρμα του ομίλου VW, MEB όταν περάσουν στην παραγωγή, οδηγώντας την ηλεκτροκίνητη στροφή –και- της Skoda.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τα όσα έχουν ανακοινωθεί από την τσεχική φίρμα, έως το 2025, η γκάμα της θα περιλαμβάνει 10 plug-in υβριδικά και ηλεκτροκίνητα μοντέλα εκ των οποίων τα έξι θα κινούνται αποκλειστικά με τη συνδρομή ηλεκτρικών συνόλων.

Keywords
Τυχαία Θέματα