Ο Φορέας Διαχείρισης του πάρκου «Αντ. Τρίτσης» αξιοποιεί ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους

Ο Φορέας Διαχείρισης του πάρκου «Αντ. Τρίτσης» αξιοποιεί ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για ανέργους

Ο Φορέας Διαχείρισης του Μητροπολιτικού Πάρκου Περιβαλλοντικών και Εκπαιδευτικών Δραστηριοτήτων και Ανάπτυξης Κοινωνικής Οικονομίας «Αντώνης Τρίτσης» αξιοποιώντας την δυνατότητα που δίνει το ειδικό πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για απασχόληση 5.500 άνεργων πτυχιούχων ανώτατων εκπαιδευτικών και τεχνολογικών

ιδρυμάτων, έχει ξεκινήσει συνεργασία με δέκα επωφελούμενους του εν λόγω προγράμματος, οι οποίοι θα απασχοληθούν για 12 μήνες στο πάρκο «Αντ. Τρίτσης», με στόχο να υποστηρίξουν έργα ανάπτυξης και αναβάθμισής του.

Ειδικότερα, 3 διοικητικοί υπάλληλοι, 1 αρχιτέκτων μηχανικός, 1 ηλεκτρολόγος μηχανικός, 1 γεωπόνος, 2 εκπαιδευτικοί εξειδικευμένοι στην περιβαλλοντική εκπαίδευση, 1 δασολόγος κι 1 επικοινωνιολόγος «επιστρατεύονται» ώστε να συμβάλλουν στην υλοποίηση συγκεκριμένων πρότζεκτ ανάλογα την εξειδίκευσή τους.

Συγκεκριμένα, πρόκειται να υλοποιηθούν καθημερινά περιβαλλοντικά προγράμματα που θα γίνονται στους χώρους του πάρκου και στην Κιβωτό των Σπόρων, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται περιβαλλοντικά προγράμματα στον αστικό λαχανόκηπο για μαθητές και ενήλικες. Στο μεταξύ, θα προχωρήσει η πλήρης καταγραφή δέντρων και φυτών του πάρκου, θα μελετηθούν οι απαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την βελτίωση του πρασίνου, ενώ θα σχεδιαστούν περιπατητικές διαδρομές και σήμανση του χώρου, ώστε ο επισκέπτης να μπορεί να ξεναγηθεί και να ενημερωθεί για την ιστορία του.

Keywords
Τυχαία Θέματα