Τουρκία 2018: Πρόστιμο 220.000 ευρώ σε κανάλι για κορίτσια με σορτσάκια στο «Εχεις Ταλέντο»

17:51 4/1/2018 - Πηγή: Protagon

Πρόστιμο 220.000 ευρώ επέβαλε το Τουρκικό Ανώτατο Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης (RTUK) επέβαλε σε τηλεοπτικό σταθμό επειδή μετέδωσε πλάνα μικρών κοριτσιών να χορεύουν με σορτς σε διαγωνισμό ταλέντων.

Η απόφαση ήρθε κατόπιν έντονων διαμαρτυριών τηλεθεατών για… «παιδική κακοποίηση».

Επικαλούμενο ηθικούς κινδύνους για τα παιδιά, το RTUK τιμώρησε το κανάλι TV8 για το «προκλητικό» περιεχόμενο της εκπομπής «Yetenek Sizsiniz» («Έχεις ταλέντο») κατά την οποία μία ομάδα κοριτσιών, ηλικίας από 7 έως 11 ετών, θέλησαν

να επιδείξουν τις χορευτικές ικανότητες, φορώντας σορτς και αθλητικά φανελάκια.

Σύμφωνα RTUK, εικόνες που μεταδόθηκαν μέσω του σόου, παραβίασαν τους κανόνες δεοντολογίας και για το λόγο αυτό επέβαλε στο κανάλι πρόστιμο αντίστοιχο με το 2% των διαφημιστικών εσόδων του, ποσοστό που αντιστοιχεί σε σχεδόν 1 εκατομμύριο λίρες.

Ο κανονισμός αναφέρει πως «δεν μπορεί να μεταδίδονται προγράμματα με περιεχόμενο που μπορεί να βλάψει τη σωματική, ψυχική και ηθική ανάπτυξη παιδιών και νέων».

Σε αναφορά του το RTUK αναφέρει πως δέχθηκε διαμαρτυρίες ότι το κανάλι εκμεταλλεύθηκε τα παιδιά σ’ ένα «ανήθικο» σόου. «Υπήρξαν αντιδράσεις από πολίτες επειδή μικρά παιδιά, ηλικίας 7-8 ετών, χορεύουν ημίγυμνα για την τηλεθέαση, κάτι που ισοδυναμεί με κακοποίηση παιδιού», αναφέρεται μεταξύ άλλων.

Αλλά και το υπουργείο Οικογένειας και Κοινωνικής Πολιτικής υποστήριξε με τη σειρά του ότι τα παιδιά «χόρευαν με ρούχα που δεν ήταν κατάλληλα για την ηλικία τους και το επίπεδο της ανάπτυξής τους».

Η εφημερίδα Hurriyet έγραψε πως το RTUK επέβαλε επίσης πρόστιμο σε μουσικά κανάλια επειδή μετέδωσαν μουσικό βίντεο, το οποίο κατά την άποψη του Συμβουλίου ήταν «ένα κλικ κάτω από ερωτική ταινία». Το βίντεο του τραγουδιού «Sifir Tolerans» (Μηδενική Ανοχή) της γεννημένης στο Βέλγιο τραγουδίστριας Χαντισέ εικονίζει την καλλιτέχνη σε προσωπικές στιγμές με τον συμπρωταγωνιστή της στο κρεβάτι και την μπανιέρα της.

The post Τουρκία 2018: Πρόστιμο 220.000 ευρώ σε κανάλι για κορίτσια με σορτσάκια στο «Εχεις Ταλέντο» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα