Αυστραλός διασώθηκε στη Χαβάη έπειτα από 100 μέρες στη θάλασσα (και με αυτοσχέδιο σκάφος)

17:01 4/1/2018 - Πηγή: Protagon

Αίσιο τέλος είχε η οδύσσεια ενός Αυστραλού στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Πρόκειται για έναν 62χρονο -τον γεννημένο στη Ρωσία Κρις Λάρσεν- ο οποίος, πριν από περισσότερες από 100 μέρες, ξεκίνησε να ταξιδεύει- με ένα αυτοσχέδιο ιστιοπλοϊκό εννέα μέτρων, το «Kehaar Darwin» – από τον Παναμά με κατεύθυνση την Αυστραλία. Δηλαδή, μια απόσταση 15.000 ναυτικών μιλίων. Ωστόσο, οι καιρικές συνθήκες και η κατάσταση του σκάφους του, τον ώθησαν προς τη Χαβάη.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε ο Guardian,

ο ιστιοπλόος κατάφερε να διασωθεί όταν έκανε σήμα σε ένα εμπορικό επιβατικό πλοίο, σχεδόν 6 μίλια από το Μάουι.

Οπως ανέφερε το πλήρωμα του πλοίου, ο 62χρονος έμοιαζε αποπροσανατολισμένος και φάνηκε ότι αντιμετώπιζε πρόβλημα να πλησιάσει το λιμάνι. Τελικά, το ιστιοπλοϊκό του ρυμουλκήθηκε σε παραλία της Χαβάης και, όπως έγινε γνωστό αργότερα, δεν διέθετε ούτε εξοπλισμό επικοινωνίας ούτε GPS ούτε μηχανή, ενώ και τα πανιά του ήταν σε κακή κατάσταση. Για την ακρίβεια, το σκάφος βγήκε εκτός πορείας αφού είχε σπάσει το ιστίο του και βολόδερνε επί μέρες ακυβέρνητο.

«Το να έχετε αποπροσανατολιστεί ενώ βρίσκεστε στη θάλασσα σε ένα σκάφος χωρίς εξοπλισμό επικοινωνίας μπορεί να αποβεί θανατηφόρο αν δεν αντιμετωπιστεί εγκαίρως», είπε ο αξιωματικός του πλοίου που τον διέσωσε, θέλοντας να τονίσει την επικινδυνότητα του επιχειρήματος του 62χρονου.

Ο -με λουκ ερημίτη- Κρις Λάρσεν (Facebook/Islander Evangelistic Ministeries)

Βετεράνος ιστιοπλόος ο Λάρσεν, διέπλευσε κάποτε τον Ινδικό και τον Δυτικό Ειρηνικό Ωκεανό, καλύπτοντας απόσταση 45.000 μιλίων, σ’ ένα ταξίδι που διήρκεσε επτά χρόνια. Εγραψε, κιόλας, ένα βιβλίο με τις περιπέτειές του. Μάλιστα, 200 αντίτυπα του οποίου τυπώθηκαν έπειτα από πολλές προσπάθειες από εκδοτικό οίκο στις Φιλιππίνες και έγιναν ανάρπαστα στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Ντάργουϊν της Αυστραλίας.

«Για έναν επίδοξο λάτρη της περιπέτειας το σημαντικότερο είναι να αποπλεύσει με το σκάφος του με ελάχιστα χρήματα και να τα βγάζει πέρα χωρίς να επιστρέφει όλη την ώρα στο σπίτι του σε μια βαρετή δουλειά για ανεφοδιασμό», αναφέρει σ’ ένα απόσπασμα του «Monsoon Dervish» – ο τίτλος του βιβλίου του.

«Τελικά, όμως, δεν τα καταφέρνει πάντα», θα πρέπει να γράψει η νέα, ανανεωμένη έκδοσή του…

The post Αυστραλός διασώθηκε στη Χαβάη έπειτα από 100 μέρες στη θάλασσα (και με αυτοσχέδιο σκάφος) appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα