Ειρωνείες Καμμένου για Σκοπιανό: Χαίρομαι που η ΝΔ μου εναποθέτει τις ευθύνες της παράταξης

14:40 4/1/2018 - Πηγή: Protagon

Με ειρωνίες και καυστικά σχόλια για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας αντιμετώπισε ο Πάνος Καμμένος τις επικρίσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τη διπλή στάση των κυβερνητικών εταίρων έναντι του κυοφορούμενου συμβιβασμού για το όνομα της ΠΓΔΜ.

Χαίρομαι που η ΝΔ μού εναποθέτει τις ευθύνες της Παρατάξεως, είπε σε δηλώσεις του μετά το τέλος ευρείας σύσκεψης στο Μαξίμου για το θέμα, παρουσία του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Κοτζιά, και επιτέθηκε στον

Κυριάκο Μητσοτάκη και την Ντόρα Μπακογιάννη με αφορμή πρόσφατες τοποθετήσεις τους για τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων στο ονοματολογικό και την πρόταση που ετοιμάζεται να φέρει προς έγκριση στη Βουλή ο κ. Κοτζιάς.

Πιστεύω στον Κοτζιά, γιατί ό,τι λέει το κάνει, είπε ο υπουργός Εθνικής Αμυνας μετά το τέλος της σύσκεψης στο Μαξίμου / INTIMEnews

Η 4η Ιανουαρίου είναι η ημέρα που ο Κωνσταντίνος Καραμανλής ίδρυσε την ΕΡΕ (το 1956), χαίρομαι που ο Κυριάκος Μητσοτάκης λέει ότι θα ακολουθήσει την απόφαση των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σχολίασε με ισχυρή δόση ειρωνείας ο κ. Καμμένος και κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει εμπιστοσύνη στον υπουργό των Εξωτερικων και τις διαπραγματευτικές του ικανότητες.

Γιατί «ο Κοτζιάς δεν είναι από εκείνους που άλλα υπογράφουν και άλλα λένε μετά όπως ο Σαμαράς ή απο αυτούς που άλλα συμφωνούν και παράλληλα υπονομεύουν τον Πρωθυπουργό, όπως η κυρία Μπακογιάννη στο Βουκουρέστι», ήταν η αιχμηρή παρατήρησή του.

Η διαπραγμάτευση, πρόσθεσε, θα είναι σκληρή και όταν έρθει η λύση οι πολιτικές δυνάμεις θα πρέπει να διαμορφώσουν την τελική εθνική λύση, επαναλαμβάνοντας ότι ο ίδιος και το κόμμα του δεν δέχονται στο όνομα της γείτονος να περιλαμβάνεται ο όρος «Μακεδονία».

«Ο ελληνικός όρος ‘Μακεδονία’, όπως έχει διαμορφωθεί στο Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών, υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, είναι μία πάγια εθνική θέση -και επιμένω σε αυτή», τόνισε και εξέφρασε την προσδοκία ότι η λύση που θα έρθει και θα δοθεί, θα είναι τέτοια ώστε να διασφαλίζει τα εθνικά συμφέροντα και παράλληλα να γίνει αποδεκτή από το σύνολο του πολιτικού κοσμου.

Ικανοποιημένος από τα αποτελέσματα της σύσκεψης εμφανίστηκε εξερχόμενος του Μαξίμου, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά, δήλωσε αισιόδοξος για την έγκριση της τελικής λύσης που θα φέρει στη Βουλή.

Ο Νίκος Κοτζιάς εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου. Στις δηλώσεις του ο Πάνος Καμμένος τον παρουσίασε ως δεινό διπλωμάτη και διαπραγματευτή / INTIMEnews

Η χρονιά αυτή θα είναι η χρονιά που θα λύσουμε ζητήματα εξωτερικής πολιτικής τα οποία έχουν βαλτώσει για χρόνια, έσπευσε να θριαμβολογήσει.

Ο υπουργός Εξωτερικών μίλησε για θετικά βήματα προς την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων με την Αλβανία για τα ζητήματα της Β. Ηπείρου, ενώ για το ονοματολογικό επανέλαβε ότι η κυβέρνηση στηρίζει σύνθετη ονομασία ενιαία για όλες τις χρήσεις.

Τέλος κάνοντας άνοιγμα προς τις υπόλοιπες πολιτικές δυνάμεις του τόπου, σημείωσε πως «είμαστε ανοκτοί σε συνεννόηση με όλα τα κόμματα ώστε να ανοίξουμε ένα καλύτερο μέλλον για την ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων».

The post Ειρωνείες Καμμένου για Σκοπιανό: Χαίρομαι που η ΝΔ μου εναποθέτει τις ευθύνες της παράταξης appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα