Τώρα θυμήθηκαν τους νέους, σχολιάζει η ΝΔ για το επίδομα στους ανέργους

Μέτρο που έρχεται καθυστερημένα σε ένα κομμάτι του πληθυσμού που είχε μείνει έξω από την πρόβλεψη για το κοινωνικό μέρισμα χαρακτηρίζει η Νένα Δημοκρατία την ανακοίνωση της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου για την χορήγηση εφάπαξ ποσού σε ανέργους 18-24 ετών.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «τους πήρε ένα μήνα για να καταλάβουν ότι είχαν ξεχάσει τους νέους από το κοινωνικό μέρισμα.

» Όμως, οι νέοι θέλουν ευκαιρίες και δουλειές που αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει. Όλοι πια καταλαβαίνουν τον πανικό τους καθώς βλέπουν το χρόνο τους να τελειώνει».

«Σήμερα οι “καλοί

ηγεμόνες” ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ανοίγουν ξανά το κρατικό θησαυροφυλάκιο και μοιράζουν 400 ευρώ σε αυτούς που καταδικάζουν σε ανεργία με τις επιλογές τους, χορηγώντας “εφάπαξ επίδομα νεανικής αλληλεγγύης”», σχολιάζει από την πλευρά του το Ποτάμι.

Όπως προσθέτει: «Σε λίγες μέρες ψηφίζουν τον προϋπολογισμό του 2018 με τον οποίο η μείωση των κοινωνικών δαπανών και οι νέοι φόροι θα φτάσουν τα 2,5 δισ. ευρώ. Εμείς το φωνάζουμε εδώ και χρόνια ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα της χώρας είναι η νεανική ανεργία και φτώχεια.

» Είμαστε στη χειρότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ένας στους τέσσερις νέους είναι στα όρια της απόλυτης φτώχειας. Έχουμε προτείνει εδώ και καιρό την παροχή κινήτρων για τη δημιουργία θέσεων απασχόλησης. Να μην υπάρχει μόνο ταμείο ανεργίας αλλά και “ταμείο εργασίας”.

» Οι 600.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις να προσλάβουν νέους ανθρώπους με κίνητρο την μείωση των εισφορών τους προς το κράτος. Να υπάρξει μείωση για 3 χρόνια φόρων και εισφορών για νέους που ανοίγουν επιχείρηση, ανάλογα με τον αριθμό των απασχολούμενων σε αυτή. Αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ θέλουν να μοιράζουν φιλοδωρήματα, αντί να δημιουργήσουν δουλειές».

Αντίθετα, από την πλευρά του και σε μήνυμά του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι «η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας αλλά κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον».

Προσθέτει «το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ μαζί με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων που εξήγγειλε σήμερα η Υπουργός Εργασίας είναι η πρόθεση μας να φέρουμε στο προσκήνιο την ελπίδα, να επενδύσουμε σε αυτήν. Ο δυναμισμός των νέων μας θα αλλάξει τη χώρα. Τους εύχομαι καλές γιορτές».

Η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας αλλά κοιν. δικαιοσύνης. Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον. Το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ μαζί με τα προγράμματα

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 16, 2017

The post Τώρα θυμήθηκαν τους νέους, σχολιάζει η ΝΔ για το επίδομα στους ανέργους appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα