Τώρα θυμήθηκαν τους νέους, σχολιάζει η ΝΔ για το επίδομα στους ανέργους

Μέτρο που έρχεται καθυστερημένα σε ένα κομμάτι του πληθυσμού που είχε μείνει έξω από την πρόβλεψη για το κοινωνικό μέρισμα χαρακτηρίζει η Νένα Δημοκρατία την ανακοίνωση της υπουργού Εργασίας Εφης Αχτσιόγλου για την χορήγηση εφάπαξ ποσού σε ανέργους 18-24 ετών.

Σε ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «τους πήρε ένα μήνα για να καταλάβουν ότι είχαν ξεχάσει τους νέους από το κοινωνικό μέρισμα.

» Όμως, οι νέοι θέλουν ευκαιρίες και δουλειές που αυτή η Κυβέρνηση δεν μπορεί να δημιουργήσει. Όλοι πια καταλαβαίνουν τον πανικό τους καθώς βλέπουν το χρόνο τους να τελειώνει».

Η

απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας αλλά κοιν. δικαιοσύνης. Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον. Το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ μαζί με τα προγράμματα

— Prime Minister GR (@PrimeministerGR) December 16, 2017

Αντίθετα, από την πλευρά του και σε μήνυμά του στο Twitter ο Αλέξης Τσίπρας σημειώνει ότι «η απόδοση του κοινωνικού μερίσματος δεν είναι πράξη ευαισθησίας αλλά κοινωνικής δικαιοσύνης. Οι νέοι μας είναι πιο ευάλωτοι στις πιέσεις της οικονομικής κρίσης αλλά είναι κι η ελπίδα μας για το μέλλον».

Προσθέτει «το επίδομα νεανικής αλληλεγγύης σε εγγεγραμμένους του ΟΑΕΔ μαζί με τα προγράμματα αντιμετώπισης της ανεργίας των νέων που εξήγγειλε σήμερα η Υπουργός Εργασίας είναι η πρόθεση μας να φέρουμε στο προσκήνιο την ελπίδα, να επενδύσουμε σε αυτήν. Ο δυναμισμός των νέων μας θα αλλάξει τη χώρα. Τους εύχομαι καλές γιορτές».

The post Τώρα θυμήθηκαν τους νέους, σχολιάζει η ΝΔ για το επίδομα στους ανέργους appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα