Σε θερμό κλίμα οι παρεμβάσεις Γεννηματά και Θεοδωράκη στο συνέδριο της ΝΔ

Στην ανάγκη να υπάρξουν γέφυρες επικοινωνίας παρά τις ουσιαστικές, δομικές διαφορές αναφέρθηκαν στις παρεμβάσεις τους οι εκπρόσωποι των κομμάτων που παρέστησαν στην έναρξη του 11ου συνεδρίου της ΝΔ.

Ιδιαίτερη σημασία είχε η παρουσία της Φώφης Γεννηματά και του Σταύρου Θεοδωράκη τους οποίους προσφώνησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη δική του παρέμβαση και στον οποίο αναφέρθηκαν απευθείας οι δύο ηγέτες των κομμάτων.

Την ανάγκη διαλόγου μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, παρά τις σημαντικές και δομικές διαφορές τους, υπογράμμισε από την πλευρά

του ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Ρήγας στον χαιρετισμό του στο συνέδριο.

Οπως επισήμανε, «μετά από μία πρωτοφανή κρίση η χώρα έχει ξαναστηθεί στα πόδια της βλέποντας το φως στην άκρη του τούνελ. Οι αποδόσεις των ομολόγων στο χαμηλότερο σημείο των τελευταίων ετών. Στα διετή ομόλογα είναι στο χαμηλότερο σημείο από το Νοέμβριο του 2010. Το σπρεντ υποχώρησε κατά 407 μονάδες βάσης στο χαμηλότερο σημείο από τον Απρίλιο του 2010. Η Ελλάδα έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη».

Απευθυνόμενος προς την ηγεσία της ΝΔ είπε ακόμη: «Ηλθε η στιγμή να συζητήσουμε με πιο εποικοδομητικό τρόπο. Η κριτική ακόμη και σκληρή είναι καλοδεχούμενη και χρήσιμη. Καλό θα ήταν όμως να αποφεύγουμε τον πειρασμό των fake news που παράγονται από κάποιους που τους είχε χαρακτηρίσει παλαιότερα ο Κώστας Καραμανλής νταβατζήδες. Ο διάλογος στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού μας είναι ζητούμενο».

Φώφη Γεννηματά: «Όλα στο φως για την περίοδο από το 2001»

Από την πλευρά της, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής Φώφη Γεννηματά αναφέρθηκε στις ευθύνες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για την κρίση που διέρχεται η χώρα και ταυτόχρονα δήλωσε έτοιμη για εθνική συνεννόηση ώστε να την ξεπεράσει.

«Η παράταξή μας ανέλαβε ευθύνες άλλων και κράτησε ζωντανή τη χώρα» είπε και πρόσθεσε ότι «κατέβαλε μια μεγάλη προσπάθεια για να μείνει η Ελλάδα και η κοινωνία μας όρθια στις δύσκολες ώρες, με ακριβό τίμημα αναλαμβάνοντας τόσο τις ευθύνες που της αναλογούσαν, όσο και ευθύνες άλλων για την κατάσταση που βρέθηκε η χώρα».

«Εχουμε χρέος να συζητήσουμε θεσμικά και νηφάλια για να προσδιορίσουμε τα λάθη και τις ρίζες του κακού. Είναι ανάγκη να γυρίσουμε τις σελίδες του παρελθόντος και να κλείσουμε τους λογαριασμούς Μέσα από την πρόταση για εξεταστική επιτροπή για οικονομία από το 20901 ως τα σήμερα διαφάνεια για τους πάντες και παντού», υπογράμμισε.

Θεοδωράκης: «Δεν αρκούν οι οριακές πλειοψηφίες»

«Οι Ελληνες ταλαιπωρούνται και η κυβέρνηση πανηγυρίζει για ανύπαρκτες επιτυχίες», υπογράμμισε ανοίγοντας τη δική του παρέμβαση ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεροδωράκης.

Όπως τόνισε, για την έξοδο από την κρίση απαιτούνται μεγάλες πλειοψηφίες και όχι οριακές.

«Πρέπει να είστε έτοιμοι για ένα κράτος χωρίς δικά σας παιδιά» είπε προς τον πρόεδρο της ΝΔ και συνέχισε μιλώντας για συνεργασία πέρα από τα κομματικά όρια με στόχους τη μείωση των φόρων και την αύξηση των θέσεων εργασίας.

Εκ μέρους του ΚΚΕ ο βουλευτής Γιώργος Λαμπρούλης ανέφερε το συνέδριο πραγματοποιείται σε μια περίοδο που ο λαός βιώνει τις αντιλαϊκές συνέπειες των μνημονίων. «Οι προσδοκίες για ανάκαμψη της οικονομίας που καλλιεργεί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ακόμα και αν επιβεβαιωθούν σε ένα βαθμό, δεν θα αφορούν τα λαϊκά στρώματα. Θα είναι ανάκαμψη για λίγους και επισφαλής».

The post Σε θερμό κλίμα οι παρεμβάσεις Γεννηματά και Θεοδωράκη στο συνέδριο της ΝΔ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα