Την φορολογική ενημερότητα του Τραμπ ζητούν επίμονα οι Αμερικανοί

Κάθε χρόνο γύρω στις 15 Απριλίου λήγει η προθεσμία για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων των Αμερικανών, που συνηθίζουν να λένε ότι δύο πράγματα είναι τα μόνα βέβαια στη ζωή, ο θάνατος και οι φόροι.

Από αυτήν την διπλή, κοινή μοίρα των θνητών έχει ξεφύγει (στο ένα μέρος της) ο Ντόναλντ Τραμπ, που παρά τις υποσχέσεις του, ακόμη δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα τα εκκαθαριστικά, όπως κατά παράδοση κάνουν οι υποψήφιοί των προεδρικών εκλογών. Οι εκλογές

πέρασαν, τις κέρδισε κάνοντας σημαία τη εντιμότητα, αλλά αυτή η υπόσχεση παραμένει κενό γράμμα.

Ούτε όμως και οι εκλογείς ξέχασαν την άτυπη (γιατί δεν προβλέπεται από νόμο) υποχρέωση του προέδρου και το Σάββατο, σε πάνω από 150 πόλεις στις ΗΠΑ διαδήλωσαν ζητώντας από τον Τραμπ να πράξει το σωστό.

Σε κάποιες περιπτώσεις οι διαδηλώσεις πήραν διαστάσεις ενώ στο Μπέρκλεϊ της Καλιφόρνιας, την πανεπιστημιούπολη με το αριστερό, μαχητικό παρελθόν (και παρόν), η αστυνομία προχώρησε σε 21 συλλήψεις κατά τη διάρκεια συγκρούσεων μεταξύ υποστηρικτών και πολεμίων του Τραμπ.

Η ιδέα για την διαδήλωση ανήκε στην καθηγήτρια νομικής σχολής Τζένιφερ Τάουμπ, η οποία ένιωσε εξοργισμένη από τις δηλώσεις του Τραμπ και της συμβούλου Κελιάν Κόνγουεϊ ότι δεν θα δοθούν στην δημοσιότητα τα εκκαθαριστικά, «γιατί ο κόσμος δεν νοιάζεται» για αυτά.

Στο όνομα της διαφάνειας των συναλλαγών του μεγαλοεπιχειρηματία και προέδρου πλέον Τραμπ, οι διαδηλωτές θέλουν την δημοσίευση του φορολογικού φακέλου του προέδρου.

Οσο και αν ο ίδιος έχει στα χαρτιά αποστασιοποιηθεί από την διόλου ευκαταφρόνητη περιουσία του, οι υποψίες για σύγκρουση συμφερόντων τον ακολουθούν και στον Λευκό Οίκο.

Someone should look into who paid for the small organized rallies yesterday. The election is over!

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) April 16, 2017

Με την γνωστή του τακτική, ο Ντόναλντ Τραμπ, μέσα από το Twitter επιχείρησε την Κυριακή να αποφύγει να απαντήσει για το θέμα που τον αφορά, ζητώντας αντίθετα «να κοιτάξει κανένας ποιος πληρώνει αυτές τις μικρές οργανωμένες διαδηλώσεις» για να προσθέσει ότι «οι εκλογές τέλειωσαν», άρα δεν χρειάζονται πια αυτές οι διαμαρτυρίες.

Είναι μια ένδειξη ότι κάτι κρύβει; Οι διαδηλωτές, μεταξύ των οποίων και διασημότητες, εκτιμούν πως ναι, και δηλώνουν ότι δεν θα σταματήσουν.

The post Την φορολογική ενημερότητα του Τραμπ ζητούν επίμονα οι Αμερικανοί appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα