Ειρήνη στην «πολυαγαπημένη και μαρτυρική» Συρία ζητά ο Πάπας Φραγκίσκος

Να επικρατήσει η ειρήνη «στην πόλη και τον κόσμο», «urbi et orbi», εύχονται παραδοσιακά οι πάπες στο μήνυμά τους μετά την πασχαλινή λειτουργία. Ευχή πολυπόθητη και ακατόρθωτη, γιατί κάθε χρόνο μικρές και μεγάλες συγκρούσεις ακυρώνουν την προσδοκία ενός πιο ειρηνικού κόσμου.

Φέτος στο μήνυμά του ο Πάπας Φραγκίσκος επέμεινε ιδιαίτερα στην κατάσταση στη Συρία με αφορμή και την βομβιστική επίθεση του Σαββάτου στο Χαλέπι, κατά την οποία πάνω από 100 άμαχοι, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό, έχασαν τη ζωή τους.

Στο παραδοσιακό,

αναστάσιμο μήνυμά του ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας καταδίκασε με τον εντονότερο τρόπο τη βομβιστική επίθεση εναντίον των λεωφορείων που μετέφεραν πρόσφυγες έξω από το Χαλέπι.

«Είθε ο Θεός να στηρίξει εκείνους που προσπαθούν ενεργά να γιατρέψουν τις πληγές και να παράσχουν ανακούφιση στον άμαχο πληθυσμό της Συρίας, της πολυαγαπημένης και μαρτυρικής Συρίας, στα θύματα του πολέμου που δεν σταματά να σπέρνει τον τρόμο και τον θάνατο» είπε.

«Χθες σημειώθηκε η πιο πρόσφατη επαίσχυντη επίθεση εναντίον προσφύγων που προσπαθούσαν να φύγουν» υπενθύμισε.

Ο Πάπας ζήτησε επίσης από τον Θεό «να δώσει στους ηγέτες των λαών το θάρρος να αποφύγουν την επέκταση των συγκρούσεων και να σταματήσουν το εμπόριο όπλων».

Για τους Χριστιανούς, συνέχισε, ο αναστημένος Χριστός γίνεται «συνοδοιπόρος όλων εκείνων που αναγκάζονται να αφήσουν τη γη τους εξαιτίας των ένοπλων συγκρούσεων, των τρομοκρατικών επιθέσεων, των λιμών, των καταπιεστικών καθεστώτων».

Εξέφρασε επίσης την ελπίδα ο Θεός «να βοηθήσει την Ουκρανία που ακόμη μαστίζεται από μια αιματηρή σύγκρουση», αλλά και τους Αγιους Τόπους, το Νότιο Σουδάν, την Υεμένη, το Ιράκ ή ακόμη τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό.

Σημείο των καιρών τα μέτρα ασφαλείας που φέτος είχαν ενισχυθεί σημαντικά, μετά και τις βομβιστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε δύο κοπτικές εκκλησίες στην Αίγυπτο, την Κυριακή των Βαΐων. Το τετράγωνο γύρω από τη βασιλική του Αγίου Πέτρου είχε αποκλειστεί και στα σημεία πρόσβασης γινόταν έλεγχος των πιστών και των τσαντών τους. Η πρόσβαση στην ίδια την πλατεία γινόταν μόνο μέσω των διόδων όπου είχαν τοποθετηθεί ανιχνευτές, παρόμοιοι με εκείνους που υπάρχουν στις πύλες των αεροδρομίων, ενώ εκατοντάδες αστυνομικοί και άνδρες των υπηρεσιών ασφαλείας είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή.

The post Ειρήνη στην «πολυαγαπημένη και μαρτυρική» Συρία ζητά ο Πάπας Φραγκίσκος appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα