Παιδιά ήταν τα περισσότερα θύματα της επίθεσης στο Χαλέπι

Ενα στα δύο θύματα της βομβιστικής επίθεσης κατά κομβόι αμάχων το Σάββατο κοντά στο Χαλέπι ήταν παιδιά, αναφέρουν οργανώσεις, υπενθυμίζοντας για άλλη μία φορά πόσο ευάλωτοι είναι οι ανήλικοι στον ατέλειωτο εμφύλιο της Συρίας.

Οι οργανώσεις επισημαίνουν ιδιαίτερα ότι από τους 126 νεκρούς της επίθεσης, τουλάχιστον οι 68 ήταν παιδιά.

Η επίθεση έγινε έξω από το Χαλέπι, όταν αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη κοντά σε λεωφορεία

που μετέφεραν αμάχους. Το αυτοκίνητο μετέφερε τρόφιμα και άρχισε να μοιράζει κάποια από αυτά στο συγκεντρωμένο πλήθος, προσελκύοντας τα παιδιά, πριν εκραγεί με εκατοντάδες νεκρούς και τραυματίες.

Περίπου 15 ήταν οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις αρωγής και κάποιοι αντάρτες που επίσης έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση.

Τα θύματα ήταν από τις πόλεις Φόαχ και Κεφράγια, οι οποίες ήταν περικυκλωμένες από αντάρτες και τζιχαντιστές εδώ και πάνω από δύο χρόνια.

Δεν υπάρχει ανάληψη ευθύνης, ενώ, αντίθετα με τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης της Συρίας, δεν φαίνεται να ενέχονται οι αντάρτες.

Σε άλλες επιθέσεις, με πυρά πυροβολικού κοντά στη Δαμασκό, τραυματίστηκαν δεκάδες άτομα, μεταξύ τους και παιδιά, γράφει το BBC που επικαλείται φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης.

Παρά τις ανησυχίες που εύλογα προκαλεί ένα τέτοιο περιστατικό, δεν υπήρξαν εξαρχής κινήσεις για αντίποινα, ενώ δεν διακόπηκε και η εκκένωση των αμάχων από τις δύο πόλεις, συν άλλες δύο, την Μαντάγια και την Ζαμπαντάνι, που εντάσσονται σε ένα πρόγραμμα απομάκρυνσης του πληθυσμού.

The post Παιδιά ήταν τα περισσότερα θύματα της επίθεσης στο Χαλέπι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα