Σταθάκης για Ελληνικό: «Συνηθισμένος ο χαρακτηρισμός “αρχαιολογικός χώρος”»

10:41 5/9/2017 - Πηγή: Protagon

Ο Γιώργος Σταθάκης είναι φύσει αισιόδοξος, το έχει παραδεχτεί πολλές φορές ο ίδιος. Υπό αυτό το πρίσμα λοιπόν πρέπει και να εκτιμηθεί η δήλωσή του για την επένδυση του Ελληνικού. Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ το πρωί της Τρίτης, εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η επένδυση στο Ελληνικό δεν θα αντιμετωπίσει άλλα προβλήματα και το επενδυτικό σχέδιο θα αρχίσει να εφαρμόζεται από το 2018.

Αναφερόμενος στη συνεδρίαση του ΚΑΣ που εντός της ημέρας θα κληθεί να γνωμοδοτήσει επί του Σχεδίου Ολοκληρωμένης Ανάπλασης του χώρου που έχει υποβάλει

ο επενδυτής, καθώς και επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του έργου, ο κ. Σταθάκης επιχείρησε να υποβαθμίσει το πρόβλημα, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Νομίζω ότι θα ξεπεραστούν τα εμπόδια, υπάρχει πλαίσιο συμφωνίας δημοσίου – επενδυτών, ο χαρακτηρισμός ενός κομματιού ως αρχαιολογικός χώρος είναι συνήθης πρακτική. Εγώ μένω Χανιά, είναι όλη η περιοχή αρχαιολογική» πρόσθεσε γελώντας.

Ο υπουργός χαρακτήρισε, πάντως, την επένδυση «σύνθετη». Ωστόσο εκτίμησε ότι «όλα μπαίνουν σε ένα δρόμο, είμαστε κοντά στο να κλείσει ο φάκελος αδειοδότησης».

«Από την πλευρά μας έχουμε εκπληρώσει όλα τα χρονικά προαπαιτούμενα, γι’ αυτό έχουμε και το επενδυτικό σχέδιο. Το 2018 είναι εφικτό να μιλήσει κανείς για αρχή εφαρμογής του επενδυτικού σχεδίου» σημείωσε ο κ. Σταθάκης.

Πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας

Οσον αφορά τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει νέα ρύθμιση με βάση τις συζητήσεις που θα γίνουν. «Με τον ισχύοντα νόμο υπάρχει ισχυρή προστασία για την πρώτη κατοικία με τα 2/3 των περιστατικών να προστατεύονται πλήρως» σχολίασε για το νόμο Κατσέλη.

Οπως ανέφερε, κατά το υπουργείο Δικαιοσύνης, είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε τις αμέσως επόμενες εβδομάδες τους πρώτους πλειστηριασμούς, θα ξεκινήσουμε από άλλες κατηγορίες όπως επαγγελματικά ακίνητα.

«Το ΔΝΤ δεν κατάφερε να κάνει πάντα ό,τι ήθελε, και στην πρώτη κατοικία καλείται να ξεκαθαρίσει τη θέση του» τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος.

Οσον αφορά την επικείμενη έναρξη της τρίτης αξιολόγησης, ο κ. Σταθάκης εκτίμησε το 2018 θα έχει τελειώσει το μνημόνιο, καθώς η οικονομία ανακάμπτει.

«Οι επόμενες οι αξιολογήσεις είναι πιο διαδικαστικές σε σχέση με τη δεύτερη που ήταν πιο ουσιαστική. Ελπίζουμε να κλείσουμε την αξιολόγηση στην ώρα της, ώστε τον Ιούλιο να έχει κλείσει και το πρόγραμμα… Πρόθεση μας είναι να πάμε γρήγορα» τόνισε.

The post Σταθάκης για Ελληνικό: «Συνηθισμένος ο χαρακτηρισμός “αρχαιολογικός χώρος”» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα