Μετά τον Χάρβεϊ, η Ιρμα απειλεί τη Φλόριντα

08:52 5/9/2017 - Πηγή: Protagon

Ιδιαίτερα απειλητικά είναι κατά τη φετινή περίοδο των κυκλώνων τα καιρικά φαινόμενα για τις νότιες πολιτείες των ΗΠΑ που η μία μετά την άλλη δοκιμάζονται από έντονες βροχοπτώσεις με όλα τα -συνήθως τραγικά- παρεπόμενά τους.

Μετά το πέρασμα του Χάρβεϊ στο Τέξας και στη Λουιζιάνα που άφησε πάνω από 60 νεκρούς και τεράστιες εκτάσεις πλημμυρισμένες, αυτή τη φορά η Φλόριντα άρχισε τις προετοιμασίες για τον κυκλώνα Ιρμα που πλησιάζει στις ακτές της.

Ο κυβερνήτης

της Φλόριντας Ρικ Σκοτ ανακοίνωσε ότι κηρύσσει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης σε όλη την πολιτεία προκειμένου να γίνουν απαραίτητες προετοιμασίες για το ενδεχόμενο η Ιρμα, ο οποίος ενισχύθηκε φθάνοντας στην κατηγορία 4 της πενταβάθμιας κλίμακας, να πλήξει την πολιτεία.

Ο κυκλώνας, με ανέμους 215 χιλιομέτρων την ώρα, «θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο μέσα στις επόμενες 48 ώρες», προειδοποίησε το Κέντρο αυτό με έδρα το Μαϊάμι αργά τη Δευτέρα.

Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο κυκλώνας ενδέχεται να πλήξει τμήματα της νότιας Φλόριντας μέσα στο Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με το CBS, ενώ μέσα στην Τρίτη αναμένεται να πλήξει τις επόμενες ώρες νησιά της Καραϊβικής.

JUST IN: Florida Gov. Rick Scott declares state of emergency to prepare for Category 4 Hurricane Irma pic.twitter.com/umKMcplDxa

NBC News (@NBCNews) September 4, 2017

Εν τω μεταξύ, πολλά νησιά της περιοχής, όπως το Πουέρτο Ρίκο, η Αϊτή και οι Μικρές Αντίλλες βρίσκονται σε κατάσταση συναγερμού.

Η Ιρμα αναμένεται ότι θα πλήξει το Πουέρτο Ρίκο αύριο Τετάρτη στις 08:00 (15:00 ώρα Ελλάδας). Το επίπεδο της θάλασσας μπορεί να ανέβει ακόμη και τρία μέτρα πάνω από το φυσιολογικό στην περιοχή και να πλήξουν το νησί «μεγάλα, καταστροφικά κύματα». Ο κυβερνήτης του Πουέρτο Ρίκο Ρικάρδο Ρουσελιό-Νεβάρες κινητοποίησε την εθνοφρουρά και ανακοίνωσε νωρίτερα το άνοιγμα καταφυγίων για την υποδοχή και φιλοξενία έως και 62.000 ανθρώπων, παρά τα οξύτατα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει αυτή η περιοχή των ΗΠΑ.

Ενα αμερικανικό αεροπλανοφόρο, το οποίο διαθέτει νοσοκομείο εκστρατείας και δεκάδες αεροσκάφη ικανά να εκτελέσουν αποστολές διάσωσης και ανεφοδιασμού, έχει τεθεί σε ετοιμότητα, σημείωσε ο Αλεχάντρο ντε λα Κάμπα της διεύθυνσης της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Αντιμετώπισης Εκτάκτων Καταστάσεων (FEMA) η οποία είναι αρμόδια για την Καραϊβική.

Παρότι η πορεία του κυκλώνα Ιρμα δεν είναι ακόμη βέβαιη, ενδέχεται να πλήξει τη νήσο Εσπανιόλα (Αϊτή και Δομινικανή Δημοκρατία), τις Μπαχάμες και την Κούβα πριν κατευθυνθεί προς βορρά, αρχικά προς τη Φλόριντα και κατόπιν προς την ανατολική ακτή των ΗΠΑ, που ήδη δέχθηκε σφοδρό πλήγμα από τον κυκλώνα Χάρβεϊ.

The post Μετά τον Χάρβεϊ, η Ιρμα απειλεί τη Φλόριντα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα