Οταν ο 15 χρονος Φελπς μιλούσε για τα όνειρά του

Πλέον θεωρείται σχεδόν υπεράνθρωπος. Ο Μάικλ Φέλπς τα τελευταία χρόνια έχει δώσει μία άλλη διάσταση στην κολύμβηση κερδίζοντας συνολικά 21 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια. Και ακόμα έχει μέλλον. Ο Φελπς έχει σκοπό να μείνει στην ιστορία ως ένας υπεραθλητής που μοιάζει να αναπνέει καλύτερα ενώ κολυμπάει.

Και πάλι όμως, υπήρχε μία εποχή που ο αμερικάνος πρωταθλητής ήταν νεαρός και χαμογελούσε όταν τον ρωτούσαν για το ενδεχόμενο να κερδίσει ένα χρυσό μετάλλιο σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο CBS Baltimore θύμισε μία συνέντευξη που είχε δώσει ο νεαρός τότε κολυμβητής. Σε αυτό το βίντεο που τραβήχτηκε πριν 15 ολόκληρα χρόνια ο πιτσιρικάς Φελπς μιλάει για τους στόχους του στην κολύμβηση.

Στην ηλικία των 15, ο Μάικλ Φέλπς έγινε ο νεαρότερος αμερικανός κολυμβητής που συμμετέχει σε Ολυμπιάδα τα τελευταία 68 χρόνια.

«Προφανώς θυσιάζω αρκετά πράγματα όμως κάνω χιλιάδες άλλα που ένα παιδί στην ηλικία μου δεν μπορεί να φανταστεί» δήλωνε τότε ο Φέλπς. «Νομίζω ότι έχω μία ζωή που ο καθένας θα μπορούσε να ονειρευτεί. Και εγώ πραγματικά την έχω μπροστά μου».

Ο Φελπς λοιπόν συνέχισε να ζει το όνειρό του το επόμενα χρόνια. Εχοντας ήδη κερδίσει πέντε παγκόσμια πρωταθλήματα όταν προσγειωνόταν στην Αθήνα, στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 κερδίζει έξι χρυσά μετάλλια. Ακολούθησαν άλλες δύο Ολυμπιάδες και τώρα το Ρίο.Ο Φελπς έχει καταφέρει σίγουρα περισσότερα πράγματα απ’ όσα μπορούσε ποτέ να ονειρευτεί.

Εξάλλου όταν ήταν 15 ετών το μόνο που τον ενδιέφερε ήταν «να γίνω γρηγορότερος». Και μάλλον τα κατάφερε..

The post Οταν ο 15 χρονος Φελπς μιλούσε για τα όνειρά του appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα