Η μόδα που εμπνέεται από την Ελλάδα

Καφτάνια, κιμονό, αέρινα φορέματα, αέρινα παντελόνια, ζιπ κιλότ. Γεωμετρικά εμπριμέ, λουλουδάτα εμπριμέ, εμπριμέ γενικώς. Μονοχρωμίες σε σύνολο, μονοχρωμίες σε συνδυασμό μεταξύ τους. Αχτένιστα μαλλιά, σκέτο κραγιόν αντί για το φουλ μακιγιάζ του χειμώνα, ίσια παπούτσια ή πλατφόρμες.

Όλα τα πιο πάνω το καλοκαίρι μας κάνουν τη ζωή εύκολη. Συνθέτουν σύνολα στις διακοπές που είναι κομψά ή εκκεντρικά από τύχη και όχι επειδή καθίσαμε δυο ώρες να σκεφτούμε τι συνδυασμό θα κάνουμε στη βραδινή έξοδο στο νησί.

Η
ιταλίδα fashion icon Τζιοβάνα Μπατάλια, στη Σαντορίνη με ελληνοπρεπές styling

Φοράς ένα σορτς ή ένα παντελόνι, ρίχνεις από πάνω το κιμονό με τα κρόσσια και τέλος. Καθάρισες. Φοράς ένα μάξι αεράτο φόρεμα, το συνδυάζεις με άνετα σανδάλια και λίγο κραγιόν και αυτό ήταν!

Το καλοκαίρι όλοι οι άνθρωποι δείχνουν πιο κομψοί, πιο ωραίοι. Είναι το μαύρισμα, είναι η καλή διάθεση στις διακοπές, είναι τα χαλαρά ρούχα και η έλλειψη της επιτήδευσης είναι τα χρώματα και τα εμπριμέ, είναι το ελληνικό φως… Είναι όλα μαζί.

Επίσης είναι το κέφι και η φαντασία.

Zeus and Dione – η ελληνική εταιρεία που διεθνοποιεί με επιτυχία το ελληνικό φολκλόρ

Αυτά τα έχουν «πιάσει» τα τελευταία χρόνια οι έλληνες σχεδιαστές και τα αξιοποιούν δεόντως – σε συνδυασμό φυσικά με το αιώνιο brand που λέγεται «ελληνικό καλοκαίρι». Η Αθηνά Προκοπίου με τα μεταξωτά κιμονό της έγινε συνώνυμο του «bohemian greek chic» όπως το αποκαλούν τα μεγάλα περιοδικά μόδας του εξωτερικού. Όχι ότι το κιμονό έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα, αλλά η Προκοπίου έχει ελληνικό όνομα… και το κιμονό έχει χαλαρό στιλ. Από την άλλη η φίρμα Zeus and Dione με τα casual chic σύνολα και φορέματα από σουφλιώτικο μετάξι δίνει κατά μία έννοια μια σύγχρονη και διεθνοποιημένη εκδοχή του ελληνικού φολκλόρ – αφαιρετική και στιλάτη.

Αμφότερα τα πιο πάνω παραδείγματα έχουν μεγάλη πέραση διεθνώς και πουλάνε ακριβά. Υπάρχουν και άλλα εξίσου δυνατά ονόματα, στον χώρο των αξεσουάρ αλλά και του κοσμήματος που έχουν ταυτιστεί με το «ελληνικό καλοκαίρι», το χαλαρό στιλ στα νησιά, και την ιδέα της κομψότητας που μπορεί να εμπνεύσει το ελληνικό ηλιοβασίλεμα. Και πουλάνε ακριβώς γι’ αυτόν τον λόγο.

Αρα μπορούμε να το πούμε: «Καλοκαίρι είναι η μποέμ μόδα που εμπνέεται από την Ελλάδα».

The post Η μόδα που εμπνέεται από την Ελλάδα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα