Ολάντ: «Επικίνδυνο και ασυνάρτητο» το πρόγραμμα της Λεπέν

08:42 5/5/2017 - Πηγή: Protagon

Δύο ημέρες πριν ανοίξουν οι κάλπες για τον δεύτερο γύρο των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία, ο απερχόμενος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ κλιμάκωσε τις επιθέσεις κατά της ακροδεξιάς υποψήφιας Μαρίν Λεπέν και ειδικά για το «ασυνάρτητο» οικονομικό της πρόγραμμα.

Αναφερόμενος στο ντιμπέιτ το βράδυ της Τετάρτης ανάμεσα στη Λεπέν και στον Εμανουέλ Μακρόν, ο Ολάντ είπε ότι «οι μάσκες έπεσαν».

Επισήμανε ακόμη ότι οι προεδρικές εκλογές

«δεν είναι διαγωνισμός, δεν ζητάμε να έχει κανείς γνώσεις, επομένως η άγνοια δεν αποκλείει το να περάσει κανείς στον δεύτερο γύρο, όμως δεν μπορεί να επιτρέπει να εκλεγεί πρόεδρος της Δημοκρατίας». Πρόσθεσε μάλιστα ότι η Λεπέν θα έπρεπε να αποκλειστεί λόγω της άγνοιάς της ενώ ακόμη κατήγγειλε τον «όχι μονάχα ασυνάρτητο αλλά και επικίνδυνο» χαρακτήρα του προγράμματός της.

Ο Ολάντ, ο οποίος το βράδυ της Πέμπτης πήγε στο Μπατακλάν για να παρακολουθήσει μια κωμική παράσταση –σε μια συμβολική πράξη του η ζωή συνεχίζεται, μετά τις επιθέσεις τζιχαντιστών της 13ης Νοεμβρίου 2015– είπε ακόμη ότι ακόμη και αν ορισμένοι δεν γνωρίζουν καθόλου τους ευρωπαϊκούς μηχανισμούς ή τα νομισματικά ζητήματα, το ευρώ βρίσκεται στην ατζέντα «των θεμάτων των προεδρικών εκλογών», εξηγώντας ότι «μας επιτρέπει να έχουμε ένα σταθερό νόμισμα, πολύ χαμηλά επιτόκια, εξασφαλισμένη αγοραστική δύναμη».

Ο απερχόμενος πρόεδρος αναφερόταν στις υποσχέσεις της Λεπέν ότι θα οδηγήσει τη Γαλλία εκτός του κοινού νομίσματος ενώ γενικά υποβάθμιζε τα προβλήματα από την επιστροφή στο φράγκο ή από την εισαγωγή ενός είδους διπλού νομίσματος.

Οι Γάλλοι νιώθουν ότι «εάν εγκαταλείψουμε το ευρώ, θα είμαστε μετά βεβαιότητας περισσότερο ευάλωτοι».

Παράλληλα, δημοσκόπηση της Elabe για την τηλεόραση BFM TV, επιβεβαιώνει το προβάδισμα του Μακρόν έναντι της Λεπέν. Ο ανεξάρτητος κεντρώος υποψήφιος συγκεντρώνει το 62% έναντι του 38% της ακροδεξιάς υποψήφιας.

Πρόκειται για ποσοστό αυξημένο κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες σε σύγκριση με προηγούμενη δημοσκόπησης της εταιρείας.

Σημειώνεται ότι η δημοσκόπηση έγινε μετά την τηλεοπτική μονομαχία μεταξύ των υποψηφίων για την οποία οι εκτιμήσεις της κοινής γνώμης ήταν ότι γενικά επικράτησε ο Μακρόν.

The post Ολάντ: «Επικίνδυνο και ασυνάρτητο» το πρόγραμμα της Λεπέν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα