Θεοδωράκης: «Δημοσιογράφος της ΕΡΤ εξίσωσε τον Μακρόν με τη Λεπέν»

12:28 8/5/2017 - Πηγή: Protagon

Μια αναφορά παρουσιαστή εκπομπής στην ελληνική δημόσια τηλεόραση για τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν προκάλεσε την αντίδραση του Σταύρου Θεοδωράκη. Ο επικεφαλής του Ποταμιού άσκησε έντονη κριτική σε σχόλιο που διατυπώθηκε στην πρωινή εκπομπή της ΕΡΤ1 «Δέκα στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ», καλώντας τον Λάμπη Ταγματάρχη, διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ να πάρει θέση.

"Μεταξύ 2 πολύ κακών υποψήφιων επικράτησε ο εκπρόσωπος των τραπεζών" ακούω

τώρα στο έκτακτο δελτίο της ΕΡΤ! Φασίστας ή ανόητος κ. Ταγματάρχη

— Stavros Theodorakis (@St_Theodorakis) May 8, 2017

Λίγο αργότερα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Θεοδωράκης σημείωσε ότι πρόκειται για δημοσιογράφους της δημόσιας τηλεόρασης και πρέπει να φέρονται αναλόγως. «Στο κρατικό κανάλι ισοπεδώνουν την υποψηφιότητα του Μακρόν και την παρουσιάζουν περίπου σαν την υποψηφιότητα της Λεπέν» σχολίασε ο επικεφαλής του Ποταμιού.

«Ντράπηκα για τα σχόλια δημοσιογράφου της ΕΡΤ, που θα έπρεπε να είναι μετρημένος. Είπε ότι “στη Γαλλία είχαμε δύο πολύ κακούς υποψηφίους και, τι να κάνει ο κόσμος, υποστήριξε τον εκπρόσωπο των τραπεζών”. Δεν μπορεί να χρησιμοποιεί δημοσιογράφος επιχειρηματολογία των φασιστών, ότι Μακρόν και Λεπέν είναι περίπου το ίδιο» εξήγησε.

«Ο σχολιαστής μπορεί να λέει ό,τι θέλει, ο δημοσιογράφος πρέπει να είναι μετρημένος. Ζητάμε εξηγήσεις από τον διευθύνοντα σύμβουλο της ΕΡΤ κ. Ταγματάρχη» πρόσθεσε ο κ. Θεοδωράκης.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στον ΣΚΑΪ και στην Αννα Μπουσδούκου, ο επικεφαλής του Ποταμιού εξήρε τον νεοκλεγέντα πρόεδρο της Γαλλίας, υπενθυμίζοντας ότι την τελευταία ημέρα του προεκλογικού του αγώνα είπε ότι πρέπει να ξαναδούμε τα χρέη της Ευρωζώνης, «κάτι πολύ σημαντικό για την Ελλάδα», όπως σχολίασε ο κ. Θεοδωράκης.

«Είμαι με τον Μακρόν και με την ουσία αυτών που είπε. Έβαλε στη Γαλλία πολλά πράγματα που είπε και Το Ποτάμι όταν εμφανίστηκε, αλλά με πολύ μεγαλύτερη επιτυχία. Eχει πολύ τολμηρές λύσεις για το Δημόσιο και την αξιολόγηση, είναι ο καινούργιος προοδευτικός πόλος Μακρόν, όχι μια λύση που έρχεται από το παρελθόν» συμπλήρωσε.

Παράλληλα, ο κ. Θεοδωράκης επέκρινε την κυβέρνηση για την υποστήριξή της στον πρώτο γύρο στον Ζαν-Λυκ Μελανσόν, τον οποίο αποκάλεσε «εθνικιστή και λαϊκιστή». «Τα συμφέροντά μας δεν θα έπρεπε να οδηγήσουν την κυβέρνηση στην υποστήριξη μιας ακραίας επιλογής στη Γαλλία» τόνισε. Για την Μαρίν Λεπέν, ο κ. Θεοδωράκης εκτίμησε ότι θα έχει πολλά προβλήματα στο εσωτερικό του κόμματός της, καθώς περίμεναν πάνω από 40%. «Εβγαλε κακία στο ντιμπέιτ η Λεπέν» εξήγησε.

«Πιστεύουμε σε ένα Δημόσιο χωρίς κομματικούς εγκάθετους. Ο πρώτος στόχος της επόμενης κυβέρνησης πρέπει να είναι αυτός. Υπάρχουν περιθώρια να ενισχυθεί η πραγματική οικονομία. Εκεί πρέπει να κατευθυνθούν τα αντίμετρα και όχι στους κομματικούς πελάτες» ανέφερε κατά τα άλλα ο κ. Θεοδωράκης.

Λίγο αργότερα ο επικεφαλής του Ποταμιού ανήρτησε στο facebook και φωτογραφία του με τον νέο πρόεδρο της Γαλλίας.

The post Θεοδωράκης: «Δημοσιογράφος της ΕΡΤ εξίσωσε τον Μακρόν με τη Λεπέν» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Αναζητήσεις
δημοσιογραφος της ερτ για λεπεν και μακρον
Τυχαία Θέματα