Εισβολή ενόπλου στον ΟΚΑΝΑ Χανίων

10:58 8/5/2017 - Πηγή: Protagon

Ενας άνδρας που κρατούσε πιστόλι εισέβαλε νωρίς τη Δευτέρα στο κτίριο του ΟΚΑΝΑ στη Σούδα Χανίων.

Ο άνδρας είναι 45 ετών και πατέρας πέντε παιδιών.

Φέρεται να είναι ενταγμένος στο πρόγραμμα του Οργανισμού και ζητά να του ανανεώσουν άδεια τουριστικού περιπτέρου στο λιμάνι των Χανίων η οποία του αφαιρέθηκε. Θέλει ακόμη να δει τον εισαγγελέα και να μιλήσει με τον δήμαρχο.

To cretalive.gr αναφέρει ότι ο άνδρας εισέβαλε γύρω στις οκτώ το πρωί της Δευτέρας

φωνάζοντας και απειλώντας τους εργαζόμενους. Μόλις αντιλήφθηκε την παρουσία της αστυνομίας, αναφέρεται ότι πυροβόλησε 3 ή 4 φορές, με τους αστυνομικούς να ανταποδίδουν τα πυρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο κτίριο παραμένουν τουλάχιστον τρεις εργαζόμενοι στον ΟΚΑΝΑ, που είναι κλειδωμένοι σε δωμάτιο, σε άλλο όροφο. Οι αρχές δεν μιλούν για περιστατικό ομηρίας. Τους άλλους εργαζόμενους τους άφησε ο άνδρας να φύγουν.

Στο σημείο έχουν σπεύσει ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, αλλά και κλιμάκιο ΟΠΚΕ από το Ηράκλειο, όπως και συγγενείς του άνδρα για να τον μεταπείσουν.

Μιλώντας στους δημοσιογράφους ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας είπε πως ο ίδιος έχει συνομιλήσει πολλές φορές με τον άνδρα. Επεσήμανε πως ο δράστης έχει ενημερωθεί ότι η άδεια για το περίπτερο το οποίο λειτουργούσε έχει λήξει εδώ και δέκα χρόνια και να αναζητήσει άλλο χώρο προκειμένου να μεταφερθεί εκεί η επαγγελματική του δραστηριότητα. «Προκειμένου να εκτονωθεί η κατάσταση και να παραδοθεί ο δράστης απέστειλα έγγραφο με το οποίο συνεχίζεται η λειτουργία του περιπτέρου έως το καλοκαίρι προκειμένου να εξευρεθεί μία λύση», πρόσθεσε.

The post Εισβολή ενόπλου στον ΟΚΑΝΑ Χανίων appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα