Ο Κιμ «αγαπάει» τις ΗΠΑ, το «Ρόκι» και το «Ντάλας»

12:02 8/5/2017 - Πηγή: Protagon

Οτι ο Ντένις Ρόντμαν είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση το ξέραμε από την εποχή που μετέφερε την εκκεντρικότητά του στα γήπεδα του ΝΒΑ. Αλλά τα πράγματα έγιναν πιο περίπλοκα όταν αποσύρθηκε από το μπάσκετ. Πρώτα ασχολήθηκε με το σινεμά και έπειτα με το να γίνει φίλος του… Κιμ Γιονγκ Ουν, του ηγέτη της Βόρειας Κορέας.

Για τον Ρόντμαν, ο Κιμ «είναι ένας απλός άνθρωπος ακριβώς όπως οποιοσδήποτε άλλος». Προφανώς «δεν θέλει να βομβαρδίσει κανέναν».

Ενώ η κρίση στην κορεατική χερσόνησο κλιμακώνεται,

με την Πιονγιάνγκ να απειλεί για βομβαρδισμούς σε κάθε μέρος της Γης, η εμφάνιση του Ρόντμαν κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Ο βετεράνος μπασκετμπολίστας για πολλούς είναι ένας ξεπουλημένος που «ξεπλένει» έναν δικτάτορα. Πολλοί αναλυτές όμως θεωρούν τον ρόλο του Ρόντμαν πιο σύνθετο. Οτι με τις τακτικές επαφές που έχει με τον Κιμ –έχει επισκεφτεί τη Βόρεια Κορέα έξι φορές από το 2013– είναι ένας συνομιλητής του, ίσως ο μοναδικός «αξιόπιστος» που μπορεί να τον πείσει να μην προχωρήσει σε αλλοπρόσαλλες ενέργειες.

Ετσι, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο περιοδικό DuJour, ο Ρόντμαν υποστηρίζει ότι ο σταλινικός ηγέτης της Βορείου Κορέας «αγαπάει τις ΗΠΑ πάρα πολύ» και ακούει με τις ώρες τα θεματικά τραγούδια του “Ρόκι” και του “Ντάλας”».

«Οταν είναι με τους ανθρώπους του, είναι ακριβώς όπως οποιοσδήποτε άλλος». «Κάνει αστεία και του αρέσει να παίζει μπάσκετ, πινγκ πονγκ, να κολυμπάει. Αγαπάει την αμερικάνικη μουσική της δεκαετίας του 1980. Κάνει καραόκε… Έχει το συγκρότημα με τα 13 κορίτσια που παίζουν βιολί… Αγαπάει τους Doors και τον Τζίμι Χέντριξ… Όταν πήγα για πρώτη φορά, η μπάντα έπαιξε για τέσσερις ώρες μόνο δύο τραγούδια: τα σάουντρακ του Ρόκι και του Ντάλας», λέει ο βετεράνος καλαθοσφαιριστής.

Και προσθέτει: «Οταν πήγα για πρώτη φορά εκεί ήταν έτσι… κομουνιστικό. Στεγνό και θλιβερό… Όπως στο “The Walking Dead”. Αλλά την τρίτη φορά που πήγα στην Πιονγκγιάνγκ άλλαξαν πολλά… Χτίζει όλα αυτά τα νέα συγκροτήματα και τα ξενοδοχεία. Δημιούργησε το μεγαλύτερο πάρκο νερού στον κόσμο, ένα χιονοδρομικό κέντρο και μία μεγάλη αίθουσα μπόουλινγκ».

Είπε ακόμα ότι συγκλονίστηκε όταν επισκέφτηκε και είδε τα «καταψυγμένα» σώματα του παππού και του πατέρα του, που φυλάσσονται σε ένα μαυσωλείο. «Ο παππούς είναι στη μέση του δωματίου… και είναι παγωμένος. Αυτή είναι μία αληθινή ιστορία. Καθημερινά το επισκέπτονται 150 χιλιάδες άνθρωποι, οι οποίοι πρέπει να είναι ντυμένοι στα μαύρα. Τους βλέπεις να κλαίνε όλον τον χρόνο», είπε ο Ρόντμαν.

Αναφερόμενος στα πυρηνικά όπλα της Βόρειας Κορέας ο 55χρονος πρώην μπασκετμπολίστας είπε ότι «ο λόγος για τον οποίο έχει πυρηνικές βόμβες», όπως λέει, «είναι επειδή ξέρει ότι οι Αμερικανοί μπορεί να επέμβουν».

Ο Ρόντμαν περιγράφει τις σκέψεις του Κιμ: «Λέει: “Δεν θέλω να βομβαρδίσω κανέναν. Αλλά έχουμε πυρηνικά όπλα επειδή είμαστε μία τόσο μικρή χώρα, αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας”. Θέλουν απλώς οι Αμερικανοί και η κυβέρνησή τους να ξέρουν ότι δεν μισούν τους Αμερικανούς. Θέλουν να συνεργαστούν με τις ΗΠΑ».

The post Ο Κιμ «αγαπάει» τις ΗΠΑ, το «Ρόκι» και το «Ντάλας» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα