Ανδρουλάκης: Ο νέος φορέας να έχει «μία και αδιαίρετη φωνή σε Βουλή και κοινωνία»

Ο ρόλος των πολιτών στη διαμόρφωση του νέου φορέα πρέπει να είναι ουσιαστικός, υπογράμμισε ο υποψήφιος για την ηγεσία του Νίκος Ανδρουλάκης, που τονίζει ακόμη ότι η λήψη αποφάσεων και η παρουσία εντός και εκτός Βουλής πρέπει να είναι ενιαία.

Σε συνέντευξή του το Σάββατο στην ΕΡΤ1, δήλωσε αισιόδοξος για την συμμετοχή των πολιτών στις εκλογές

για την ηγεσία του νέου φορέα. Εθεσε τον πήχη της συμμετοχής σε «πάνω από 150.000 ψηφοφόρους». Οπως τόνισε, «πρέπει να γίνει κάτι πραγματικά καινούριο που θα σπάσει τον δικομματισμό ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ».

Σε ό,τι αφορά τον ίδιο, επισήμανε ότι «όποιο και αν είναι το αποτέλεσμα, εγώ θα είμαι εκεί», ενώ δεν θέλησε να πάρει θέση για τον ποιον θα στηρίξει στον δεύτερο γύρο αν δεν εκλεγεί ο ίδιος. «Ο κόσμος θα επιλέξει ο ίδιος, δεν αρέσει στους πολίτες να καθοδηγούνται», είπε υπενθυμίζοντας ότι τα ΜΜΕ δεν έχουν τον ρόλο και τη δύναμη που είχαν παλιά, ενώ τα social media, αν και έχουν ανέβει, δεν έχουν τον ρόλο των κλασικών μέσων ενημέρωσης.

Τόνισε ότι δεν πρέπει να πάμε σε ένα αρχηγικό κόμμα, όπως και ότι οι πολίτες «δεν θα είναι κλακαδόροι της νέας προσπάθειας αλλά συνιδρυτές του νέου κόμματος».

Σε ερώτημα για την ύπαρξη δύο κοινοβουλευτικών ομάδων ως τις εκλογές, επισήμανε ότι η απόφαση για τη διατήρησή τους εγείρει ένα ηθικό θέμα και πρόσθεσε ότι οι πολίτες στο ιδρυτικό συνέδριο του φορέα είναι αυτοί που θα αποφασίσουν ποιο θα είναι το μοντέλο.

Ζήτησε μάλιστα να υπάρχει ένας ενιαίος φορέας που θα παίρνει αποφάσεις, υπενθυμίζοντας το παράδειγμα με τη ψήφο για την ταυτότητα φύλου, όπου για ένα απλό θέμα «άλλη απόφαση πήρε το Ποτάμι, άλλη το ΠΑΣΟΚ και άλλη η ΔΗΜΑΡ». «Η φωνή του φορέα στη Βουλή και τη κοινωνία πρέπει να είναι μία και αδιαίρετη», τόνισε ο Νίκος Ανδρουλάκης.

Τέλος, για το ζήτημα των συμμαχιών, ξεκαθάρισε ότι η παράταξη πρέπει να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Είπε ότι ο πήχης πρέπει να είναι ένα διψήφιο ποσοστό και σημείωσε ότι θα πρέπει να ληφθούν υπόψη και τα ποσοστά των άλλων κομμάτων.

Εν τω μεταξύ, την Παρασκευή, σε ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, ο Νίκος Ανδρουλάκης περιγράφοντας το διακύβευμα των εκλογών για τον φορέα είπε ότι «αν η Δημοκρατική Παράταξη δεν αναγεννηθεί, η χώρα μπαίνει σε νέες περιπέτειες».

Το στοίχημα που καλείται να κερδίσει ο προοδευτικός χώρος είναι η ανανέωση και η ενότητα ώστε να επιτευχθεί η αλλαγή γενιάς.

«Η παράταξή μας, εάν δεν καταφέρουμε το εγχείρημα αυτό δεν θα έχει χάσει μια κομματική ευκαιρία μιας εθνικής πρόκλησης. Θα έχει δημιουργήσει τις συνθήκες να ηγεμονεύσουν για πολλά χρόνια στην Ελλάδα η συντήρηση, το μίσος, η διχόνοια, η μιζέρια. Η προσπάθεια λοιπόν που κάνουμε δεν είναι κομματική, δεν είναι προσωπική . Η προσπάθεια που κάνουμε είναι εθνική πάνω από όλα. Εάν αποτύχουμε, η κοινωνία τα επόμενα χρόνια θα είναι μια γερασμένη χώρα με τεράστιες κοινωνικές ανισότητες», είπε.

The post Ανδρουλάκης: Ο νέος φορέας να έχει «μία και αδιαίρετη φωνή σε Βουλή και κοινωνία» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα