"Ζόρικη" ημέρα για τους πρωτοπόρους

Σε ένα πρωτάθλημα όπως είναι το φετινό της Α2, όπου κανένα αποτέλεσμα δεν φαντάζει ως... έκπληξη, η αυριανή (Σάββατο 15/2) 15η αγωνιστική προκαλεί τεράστιο ενδιαφέρον και ενδέχεται να φέρει ανακατατάξεις, ειδικά στη κορυφή. Οι πρωτοπόροι και διεκδικητές της ανόδου αγωνίζονται σε ιδιαίτερα "ζόρικες" έδρες και έχουν πολύ δύσκολη αποστολή, τη στιγμή που κορυφώνεται η αγωνία και στις τελευταίες θέσεις, με παιχνίδια που μοιάζουν με "τελικούς". Αναλυτικά:

ΠΑΓΚΡΑΤΙ - ΑΕΚ: Μεγάλο ματς στο κλειστό του Μετς, ανάμεσα σε δύο "Αθηναίους".

Η πρωτοπόρος ΑΕΚ αναμένεται να έχει πολύ δύσκολο έργο κόντρα στους μαχητές του Ντίνου Καλαμπάκου, οι οποίοι έχουν διαγράψει εξαιρετική πορεία μέχρι στιγμής και βρίσκονται πολύ κοντά στην εξασφάλιση της παραμονής τους. Με τη συμπαράσταση περίπου 200 οπαδών της (δόθηκε το "οκ" για παρουσία φιλοξενούμενων), η Ένωση θέλει να ξεπεράσει ένα από τα σημαντικά εμπόδια στο δρόμο για την επιστροφή στην Α1. Αν τα καταφέρει θα έχει κάνει ακόμη ένα μεγάλο βήμα για το στόχο της... Το Παγκράτι που έχει πλήρη επίγνωση των δυσκολιών του αγώνα, χωρίς άγχος και πίεση, αλλά με τη θερμή συμπαράσταση των φίλων του θα προσπαθήσει να κάνει τη "ζημιά" στο φαβορί και να φτάσει στις 8 νίκες, μια ανάσα από την εξασφάλιση της σωτηρίας του.

ΟΦΗ - ΨΥΧΙΚΟ: Η άνοδος περνά από τη Κρήτη για το Ψυχικό, καθώς εάν περάσει και αυτό το εμπόδιο θα βρίσκεται ακόμη πιο κοντά στο στόχο του. Με ανεβασμένη ψυχολογία οι φιλοξενούμενοι ετοιμάζονται να δώσουν σκληρή μάχη απέναντι σε μια από τις πλέον αξιόπιστες ομάδες του πρωταθλήματος. Είτε παίζει εντός είτε εκτός, ο ΟΦΗ είναι εξόχως ανταγωνιστικός και απειλεί με ήττα τους πρωτοπόρους εάν δεν τον πάρουν στα σοβαρά... Ο Ντίνος Αχής έχει ξεπεράσει τον τραυματισμό του και τέθηκε στη διάθεση του τεχνικού τιμ του Ψυχικού, ενώ ο Πέτρουλας θα συμπεριληφθεί στην αποστολή αν και ανέτοιμος. Οι γηπεδούχοι αναμένεται να παραταχθούν πλήρης και με τη θερμή στήριξη του κόσμου τους. Προμηνύεται κλειστό και αμφίρροπο παιχνίδι.

ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ - ΚΟΡΟΙΒΟΣ: Πελοποννησιακό ντέρμπι στη Τρίπολη ανάμεσα σε δύο ομάδες με διαφορετικούς στόχους. Ο Αρκαδικός θέλει μετράει δύο συνεχόμενες ήττες (τελευταία επιτυχία του αυτή επί του Ψυχικού) και φιλοδοξεί να επιστρέψει στα καλά αποτελέσματα νικώντας ακόμη μία από τις ομάδες της κορυφής. Ο Κόροιβος παραμένει στο κυνήγι της ανόδου, όμως αυτός είναι που έχει το άγχος μιας και σε περίπτωση στραβοπατήματος θα απομακρυνθεί από τις πρώτες θέσεις. Πολύ δύσκολη αποστολή για την ομάδα της Αμαλιάδας η οποία θα παραταχθεί πλήρης, παρά τις ενοχλήσεις που έχει στο δικέφαλο ο Στυλιανού. Από τον Αρκαδικό θα απουσιάσει ο τραυματίας Πάνου.

ΚΑΒΑΛΑ - ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ: Με στόχο να δείξει ότι η ήττα από τον Ηρακλή τη περασμένη αγωνιστική ήταν απλά μια κακή παρένθεση, στη Καβάλα η ομώνυμη ομάδα υποδέχεται τον Φίλιππο Βέροιας, που πλέον δίνει μάχη για να εξασφαλίσει τη παραμονή του στη κατηγορία. Προμηνύεται συναρπαστικό ματς, ανάμεσα σε δύο σύνολα με έμπειρους και ποιοτικούς παίκτες, οι οποίοι μπορούν να προσφέρουν σκορ και θέαμα στους φιλάθλους που θα το παρακολουθήσουν. Πρόβλημα για τους γηπεδούχους η απουσία του τραυματία Νίκου Κατσαρέ, σε αντίθεση με τους φιλοξενούμενους που για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό αναμένεται να αγωνιστούν πλήρης.

ΙΚΑΡΟΙ ΣΕΡΡΩΝ - ΛΑΥΡΙΟ: Στις Σέρρες η νίκη είναι... μονόδρομος για τους Ικάρους εάν θέλουν αν συνεχίσουν να ελπίζουν στη παραμονή τους στη κατηγορία. Οι γηπεδούχοι παίζουν ένα από τα τελευταία τους... χαρτιά και θέλουν επικράτηση έστω και μισό πόντο, κόντρα σε μια σαφώς πιο έμπειρη ομάδα, με μια πεντάδα ικανή για μεγάλα πράγματα... Βαθμολογική πίεση όμως νιώθει και το Λαύριο, το οποίο έχει υποχωρήσει βαθμολογικά και θέλει το "διπλό" για να διασφαλίσει τη θέση του. Χωρίς προβλήματα και απουσίες αναμένεται να παραταχθούν οι δύο ομάδες.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ: "Ματς χωρίς γυρισμό", χαρακτήρισε το παιχνίδι ο προπονητής του Ερμή Στάθης Καμαράκης, ενδεικτικό του πως αντιμετωπίζουν οι "πράσινοι" τη συνάντηση με τον Φιλαθλητικό. Με όπλο την έδρα το συγκρότημα της Βορείου Ελλάδας καλείται να πάρει το "δίποντο", όμως η αποστολή του δεν θα είναι εύκολη. Οι Ζωγραφιώτες βρίσκονται οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού χωρίς να έχουν καταφέρει να πετύχουν εκτός έδρας νίκη. Αν τα καταφέρουν στον Λαγκαδά θα μετρήσει... διπλά.

ΑΓΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Το νικηφόρο του σερί φιλοδοξεί να διευρύνει ο Ηρακλής στην Αγία Παρασκευή, κόντρα στη γηπεδούχο και ουραγό της βαθμολογίας ΚΑΠ. Ο "Γηραιός" μετρά τρεις σερί επιτυχίες και θέλει το "καρέ" προκειμένου να σκαρφαλώσει ψηλότερα στον πίνακα. Πλήγμα η ενδεχόμενη απουσία των τραυματιών Μήτσιαλου και Σιλιόγκα. Οι γηπεδούχοι παίζουν πλέον χωρίς άγχος και πίεση, μιας και έχουν αποδεχτεί τη μοίρα τους (που θα τους βρει του χρόνου στη Β΄ Εθνική) και αν υποτιμηθούν μπορούν να κάνουν την έκπληξη...

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ., εκτός από τη συνάντηση του Λαγκαδά (3 μ.μ.).

Keywords
Τυχαία Θέματα