Ζόρια για τα φαβορί

Με πέντε ομάδες να ισοβαθμούν στη κορυφή και άλλες τόσες να ακολουθούν σε απόσταση ενός πόντου, η αυριανή (Σάββατο 7/11) 5η αγωνιστική είναι άκρως σημαντική και ενδιαφέρουσα. Δεδομένου ότι δεν υπάρχει πλέον αήττητη ομάδα, το πρωτάθλημα ξεκινά ουσιαστικά από το... μηδέν. Εξαιρετικά αμφίρροπες οι συναντήσεις στα περισσότερα γήπεδα, με τα περισσότερα φαβορί να έχουν δύσκολο έργο. Όπως συνηθίζεται στην φετινή Α2, οι προβλέψεις... απαγορεύονται. Αναλυτικά:

ΛΑΥΡΙΟ - ΨΥΧΙΚΟ: Στη δυνατή έδρα του Λαυρίου δοκιμάζεται το

φιλόδοξο Ψυχικό. Οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στις επιτυχίες μετά την ήττα στο Μετς και να διατηρήσουν το αήττητο στο "σπίτι" τους, στηριζόμενοι στην ποιότητα και την εμπειρία των παικτών τους. Το άγχος της νίκης βαραίνει περισσότερο τους φιλοξενούμενους οι οποίοι δεν θέλουν να κατέβουν από την κορυφή και είναι "αναγκασμένοι" να νικούν σε κάθε ματς, δεδομένου ότι φέτος κάνουν πρωταθλητισμό. Το Ψυχικό θα στερηθεί για ακόμη ένα παιχνίδι της παρουσίας του τραυματία Σπύρου Πάνου.

ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΒΕΡΟΙΑΣ - ΚΑΒΑΛΑ: Ντέρμπι Βορείου Ελλάδας στη Βέροια, με τον Φίλιππο να υποδέχεται την ισχυρή Καβάλα. Όπως και στη περίπτωση του Ψυχικού, έτσι και στο κλειστό της Ημαθίας την πίεση την έχει ο φιλοξενούμενος. Η Καβάλα δεν έχει περιθώρια απωλειών από τη στιγμή που στοχεύει στην άνοδο, όμως θα πρέπει να... ματώσει στο παρκέ για να κάμψει την αντίσταση του ιδιαίτερα υπολογίσιμου φέτος Φίλιππου. Οι γηπεδούχοι προέρχονται από μια πολύ κακή εμφάνιση στη Λιβαδειά και λογικά θα παρουσιαστούν πιο... σφιχτοί και σαφώς βελτιωμένοι. Προβλήματα τραυματισμών έχουν και οι δύο ομάδες, με την Ένωση να έχει ανέτοιμους (αν και αναμένεται να αγωνιστούν) τους Καραποστόλου και Κατσαρέ, ενώ από την πλευρά του Φίλιππου τραυματίες είναι οι Τριχόπουλος και Λευκαδίτης.

ΟΦΗ - ΑΡΚΑΔΙΚΟΣ: Σπουδαίο παιχνίδι στο Ηράκλειο ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν πολλές δυνατότητες. ΟΦΗ και Αρκαδικός έχουν μεν διαφορετικούς στόχους, όμως θέλουν με το ίδιο πάθος τη νίκη στο αυριανό παιχνίδι, το οποίο υπόσχεται πολλές συγκινήσεις στους φιλάθλους που αναμένεται να δώσουν για ακόμη μια φορά βροντερό παρών στο ΒΑΚ. Για τους Αρκάδες το παιχνίδι είναι υψίστης βαθμολογικής σημασίας και αποτελεί ένα κρας τεστ για τη μετέπειτα πορεία τους. Οι Κρητικοί στηρίζουν πολλά στην έδρα τους και έχουν δείξει ότι τα πάνε πολύ καλά κόντρα στα λεγόμενα... φαβορί (βλέπε νίκη επί Καβάλας). Αμφίβολη από πλευράς ΟΦΗ είναι η συμμετοχή του Χριστόφορου Ραζή (πρόβλημα στο γόνατο), ενώ αντίθετα ο Αρκαδικός θα είναι πλήρης καθώς στην αποστολή θα συμπεριληφθεί και ο Πέτρος Νοέας που είναι έτοιμος να επιστρέψει στην ενεργό δράση μετά τον τραυματισμό του στον ώμο.

ΗΛΥΣΙΑΚΟΣ - ΕΘΝΙΚΟΣ: Στο άδειο λόγω τιμωρίας κλειστό των Ιλισίων αναμετρώνται ο Ηλυσιακός που ψάχνει απεγνωσμένα για βαθμούς σωτηρίας και ο ιδιαίτερα υπολογίσιμος φέτος Εθνικός που δείχνει ικανός για μεγάλα πράγματα... Τα "μωρά" του Κώστα Σορώτου δεν διαλέγουν ματς και τα δίνουν... όλα σε κάθε αγώνα, έστω και αν δεν θα έχουν για ακόμη μια φορά μαζί τους τον τραυματία Φακοπουλίδη. Οι Πειραιώτες με νέο χεντ κόουτς τον Μάριο Γούναρη καλούνται να δείξουν ότι δεν επηρεάστηκαν από την ξαφνική αλλαγή τεχνικής ηγεσίας και να σταθεροποιηθούν στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Μούκα που δεν έχει ξεπεράσει πλήρως το διάστρεμμα που τον ταλαιπώρησε τις τελευταίες ημέρες.

ΔΟΞΑ ΛΕΥΚΑΔΑΣ - ΛΙΒΑΔΕΙΑ: Στη Λευκάδα η Δόξα φιλοδοξεί να επιστρέψει στις επιτυχίες και να κλείσει οριστικά το κεφάλαιο της κακής εμφάνισης της περασμένης εβδομάδας στο Ψυχικό. Κόντρα στη Λιβαδειά, οι γηπεδούχοι είναι θεωρητικά το φαβορί, όμως σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να υποτιμήσουν τους μαχητές παίκτες του Νίκου Οικονόμου. Η ΑΕΛ έχει δείξει εξαιρετικά στοιχεία από το ξεκίνημα του πρωταθλήματος και είναι ικανή να κάνει τη ζημιά, βάζοντας σε μεγάλους μπελάδες τους νησιώτες. Οι δύο ομάδες γνωρίζονται καλά από τη περσινή τους συμβίωση στη Β΄ Εθνική, με τη βασική διαφορά όμως ότι η δυναμική τους έχει αυξηθεί κατά πολύ...

ΑΕΤΟΣ - ΠΑΓΚΡΑΤΙ: Αθηναϊκό ντέρμπι στο κλειστό του Στρέφη, ανάμεσα σε δύο ομάδες με παρόμοιους στόχους. Αετός και Παγκράτι θα τα δώσουν... όλα για τη νίκη, σε ένα βαθμολογικά κρίσιμο παιχνίδι για τη προσπάθεια αμφοτέρων να εξασφαλίσουν τη σωτηρία. Οι νεοφώτιστοι γηπεδούχοι επιδεικνύουν μια σταθερότητα στην απόδοση τους, όμως ζητούμενο είναι οι νίκες και πρέπει να κατακτήσουν το δεύτερο "ροζ φύλο" τους για να πάρουν τα... πάνω τους. Το Παγκράτι σαφώς πιο "ψημένο" και έμπειρο στην Α2, έχει δείξει και φέτος, ότι μπορεί να χτυπήσει οποιονδήποτε αντίπαλο και θα παραταχθεί με μοναδικό στόχο τη νίκη. Αναμένεται ένα άκρως συναρπαστικό παιχνίδι στο οποίο οι λεπτομέρειες θα παίξουν καθοριστικό ρόλο.

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ - ΗΡΑΚΛΗΣ: Με ακόμη μια μάχη στη Βόρειο Ελλάδα κλείνει το πρόγραμμα της 5ης αγωνιστικής. Ο Ερμής φιλοξενεί στον Λαγκαδά τον Ηρακλή, σε ένα οριακής σημασίας παιχνίδι γι' αυτόν, μιας και είναι η μοναδική ομάδα χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα και καλείται πάση θυσία να... ξεκολλήσει για να μην βρεθεί από τώρα σε... περιπέτειες. Οι γηπεδούχοι θα παρουσιαστούν ενισχυμένοι καθώς αναμένεται να ντεμπουτάρει με τη φανέλα του Ερμή ο Γιώργος Θεοδωράκος, τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα. Όσον αφορά στους τραυματίες, οι Μπένας και Παρίτσης ξεπέρασαν τα προβλήματα τους τέθηκαν στη διάθεση του Καμαράκη, όμως αμφίβολη παραμένει η συμμετοχή του Βουτσίτσεβιτς. Ο "Γηραιός" που μετρά δύο νίκες μέχρι στιγμής, θα επιδιώξει να... τριτώσει τις επιτυχίες του και να πάρει μια βαθιά βαθμολογική ανάσα για τη συνέχεια. Στο πλευρό του αναμένεται να έχει και φιλάθλους, καθώς ζήτησε και πήρε περίπου 50 εισιτήρια.

Όλα τα παιχνίδια ξεκινούν στις 5 μ.μ.

Keywords
Τυχαία Θέματα