«Μπά(ρ)τσα»... και πάλι

Την γη κάτω από τα πόδια της ένιωσε να χάνει η Μπαρτσελόνα στο τέλος του αγώνα, αλλά άντεξε, φεύγοντας με το υπέρ της 80-78 από την Πόλη, κόντρα στην Φενέρμπαχτσε, που εξακολουθεί να προβληματίζει. Και παράλληλα να μην πείθει, αν και είχε την ευκαιρία της, όταν στην λήξη, ο Πρέλτζιτς, μόνο... διχτάκι δεν βρήκε. Με 4-0 ρεκόρ στον Γ' Ομιλο (του Παναθηναϊκού), η Μπαρτσελόνα του ακούραστου Ναβάρο, αισθάνεται ήδη... τον αέρα της, υποχρεώνοντας την Φενέρ να πορεύεται με δύο ήττες στην Ευρωλίγκα.
Με σχεδόν 60% στα δίποντα, προϊόν καλής δουλειάς από τον Ζόριτς, η Φενέρ, δεν τολμούσε, ίσως κατ' εντολή

Ομπράντοβιτς να δοκιμάσει τρίποντα, προτιμώντας την φθορά, μέσα στην ρακέτα. Ολα αυτά, στο πρώτο ημίχρονο. Η «Μπάρτσα», εξάλλου, προσπαθούσε, να κερδίσει περισσότερα ριμπάουντ από την αντίπαλό της, η οποία εστίαζε (λογικό κιόλας) στην άμυνα. Οι Τούρκοι ήθελαν να κλείσουν τον διάδρομο στον Ναβάρο, αλλά και στον Τόμιτς, δύο παίκτες κομβικούς σε περιφέρεια και φροντ λάιν, αντίστοιχα, για τους Καταλανούς. Και ως ένα σημείο το κατέφερε η Φενέρ, κλειδώνοντας για ώρα, τα ατού των φιλοξενουμένων. Κάτι η πίεση του κοινού, κάτι οι φωνές του «Zoτς»... ξυπνούσαν -αλλά προσωρινά- τους γηπεδούχους. Επιχείρησε να πάρει διαφορά λίγο κάτω από τους δέκα πόντους η Φενέρ, η Μπαρτσελόνα αντιστάθηκε, μην αφήνοντας την αντίπαλό της να ξεφύγει. Ο Ολεσον ήρθε -ως συνήθως- αθόρυβα στο 28', για να ξαναφέρει την Μπαρτσελόνα σε πλεονεκτική θέση και η Φενέρ ανησυχούσε, ιδιαιτέρως. Ο Αμερικανός συνέχιζε σε ρυθμό... χωρίς φρένο, η Μπαρτσελόνα έτρεξε προς το +9, ελέγχοντας αρκετά την κατάσταση. Ακολούθως, ο Ναβάρο φρόντισε να κρατήσει τους «μπλαουγκράνα» όρθιους, με την ομάδα του να μετρά περισσότερες ασίστ και καλύτερα ποσοστά σε τρίποντα και βολές. Ο Πρέλτζιτς στο φινάλε δοκίμασε να γίνει ο ήρωας του ματς (που είχε εκ των διαιτητών, τον Κορομηλά), αστόχησε στο καθοριστικό τρίποντο, με την Φενέρ να θέλει πλέι μέικερ, ώστε να νοικοκυρέψει την κατάσταση, εδώ και τώρα.

Δεκάλεπτα: 21-19, 41-41, 60-64, 78-80.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ζέλικο Ομπράντοβιτς): Γκούντλοκ 16 (1), Χίκμαν 9, Μπιέλιτσα 14 (1), Ερντέν 2, Μπογκντάνοβιτς 4, Σαβάς , Ζόριτς 18 (10 ρ.), Βέσελι 4, Σιπάχι, Πρέλτζιτς 11.

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ (Τσάβι Πασκουάλ): Ντόελμαν 12 (1), Χουέρτας 9 (1 τρ., 6 ασ.), Αμπρίνες 6, Ναβάρο 11 (2), Σατοράνσκι 4, Πλάις 5, Τόμας 1, Ολεσον 16 (4/4 τρ.), Λάμπε 4, Νάχμπαρ, Τόμιτς 12.

Keywords
Τυχαία Θέματα