Οι Λέικερς, ο Ζοτς, οι Tούρκοι και τα λεφτά δεν... φτάνουν!

Ο Σωτήρης Γεωργίου όπως μόνο αυτός ξέρει αναλύει την επικαιρότητα..

Ομαδάρες, brand names τεράστια, ομάδες με τεράστια μπάτζετ και μέχρι στιγμής πάνε άκλαφτοι όλοι.... Ο Ζοτς λοιπόν. Κανέναν σχεδόν δεν είδα να μιλάει για τον Ζοτς . Προπονητάρα ναι. Κορυφαίος ναι. Αλάνθαστος; Ποτέ. Έχει το αλάθητο; Ποτέ. Αυτά όλα του μοίρασαν απλόχερα πολλοί φίλοι του δημοσιογράφοι (και προφανως

απο μόνοι τους) και ο περίγυρος . Αλλά στην Ελλάδα έχουμε ξεχάσει την κριτική.... Ο Πεδουλάκης πλήρωσε την ήττα από την Λαμποράλ και το ότι δεν έπαιζε καλό μπάσκετ, ελκυστικό. Φταίει ο ίδιος να πει τώρα "ρε μας δουλεύεται"; Η Φενέρ με 4πλάσιο μπάτζετ από τον ΠΑΟ του Πεδουλάκη παίζει ...κάτι από μπάσκετ, αλλά μπάσκετ όχι. Λέγανε για τις μεταγραφές του Μπαρτζώκα και του Πεδουλάκη. Και εγώ μαζί. Ο Μπαρτζώκας ήταν σαν να παίζει Τζόκερ με τους Αμερικανούς. Αλλά εγώ γράφω και για τον Ομπράντοβιτς που παίρνει ξένους με 15πλάσιο(!) όριο τιμής από του Μπαρτζώκα και του Άρτζι και είναι επίσης σαν να παίζει Τζόκερ και λόττο! Ας τα λέμε όλα κύριοι...Αυτή είναι δημοσιογραφία. Η αλήθεια.

Κριτικάρουμε τους Έλληνες αλλά να κριτικάρουμε και τους Σέρβους. Και στο κάτω κάτω οι Έλληνες δεν είχαν τόσο χρήμα γιατί άλλο παίρνω Αρμάνι και άλλο Ζάρα αν και στο τέλος μπορεί το Ζάρα να βγει και πιο όμορφο όπως όταν οι Έλληνες με τα 10εκ μπάτζετ έπαιρναν τις κούπες μέχρι πρόπερσι. Λέγαμε για τον Μπαρτζώκα που στις τελευταίες φάσεις έκανε τον ...σταυρό του έχοντας και τον Σπανούλη στο παρκέ . Που μπορεί κάλλιστα να πει "Ας κάνει ότι θέλει ο Μπίλις που γι αυτό παίρνει 2,5 μύρια...". Η Φενέρ με την Μπαρτσελόνα έκανε επιθέσεις αλάνας 16χρονων ..... Χωρίς καμία προπονητική επιρροή. Σαφώς δεν πάμε και στο άλλο άκρο. Ο Ομπράντοβιτς παραμένει ο κορυφαίος προπονητής της Ευρώπης και λόγω τίτλων αλλά και λόγω της πορείας του με το έργο του. Όμως μην παραγνωρίζουμε ότι βρέθηκε σε ένα τεράστιο σύλλογο με την διοίκηση του και την οικογένεια Γιαννακόπουλων να του δίνει ότι ήθελε και να τον στηρίζει ΠΑΝΤΑ ακόμα και όταν έχανε από το Μαρούσι και την Φρανκφούρτη και την Λάρισα και τον Ίκαρο και ακόμα και όταν χρόνο παρά χρόνο με μπάτζετ 25εκ έμενε εκτός Φάιναλ Φορ και ίσως και νωρίτερα. Αν δεν είχε τους Γιαννακόπουλους και τον κόσμο του ΠΑΟ, όχι δεν θα ήταν αυτή η πορεία του Ζέλικο χωρίς αυτό να σημαίνει ότι μαζί με τον Ντούντα είναι οι δύο κορυφαίοι τεχνικοί τουλάχιστον της 30ετίας...

Αλλά να λέμε ότι έφυγε ...νύχτα από την εθνική Σερβίας το 2005 όταν δεν έκανε ..χωριό με τα μεγάλα ονόματα και ότι στην Φενέρ 1,5 χρόνο με το πιο ακριβό μπάτζετ της Ευρώπης δεν έχει παρουσιάσει ΤΙΠΟΤΑ ακόμα. Πέρσι απέτυχε σαφώς. Αν αποτύχει και φέτος η καριέρα του και το κασέ του θα χάσουν πολύ. Και προς το παρόν δεν έχει κάνει σωστές επιλογές στο ρόστερ, άλλαξε την φιλοσοφία του με Αμερικανούς κόμπο γκαρντ που δεν του άρεσαν ποτέ, με 30-40 εκ μπάτζετ δεν βρήκε πλέι μέικερ και σέντερ(είναι τριάδα σέντερ αυτή που έχει με Ερντέν,Ζόριτς και Σαβάς για να πάρεις την Eυρωλίγκα), η ομάδα του δεν ξέρει τι παίζει, άμυνα παίζει με τα μάτια και πάει λέγοντας...Και μιλάμε για δεύτερο χρόνο φέτος και μετά από αλλαγές το καλοκαίρι. Ο Ζοτς μπορεί να αλλάξει τα πάντα μετά με 2-3 αλλαγές έχοντας και άπειρο χρήμα αλλά δείχνει μπερδεμένος και μια δεύτερη κολλητή αποτυχία θα είναι πολύ βαριά. Και οι Έλληνες κόουτς που έφυγαν από τους "αιωνίους" δικαίως αναρωτιούνται αν στο τέλος είχαν το -ιτς θα είχαν την ίδια τύχη; Όχι!

Και τι άλλο βγαίνει από όλα αυτά; Αυτό που είπαμε για τα ρούχα. Τα λεφτά δεν αρκούν πάντα. Αλλά μην πάμε και στο άλλο παράδειγμα ότι δεν χρειάζεται να ξοδεύουμε πχ και όπως πχ έλεγαν(αν έλεγαν ) στο ΣΕΦ ότι "θα παίρνουμε κούπες με 10 μύρια ταβάνι". Και τα δύο άκρα είναι επικίνδυνα. Η ισορροπία είναι που λείπει. Όπως λέει και ο Παντελής Διαμαντόπουλος δεν φτιάχνεις μουσακά μόνο με μακαρόνια....(σ.σ νομίζω καλά το είπα)!
Οι Τούρκοι γενικά με τα πανάκριβα μπάτζετ δεν πείθουν. Οι Σέρβοι προβληματίζουν στους πάγκους. Αλλά έχουν χρήμα, δικαίωμα για αλλαγές, τεράστια πείρα να γυρίσουν το τιμόνι και την πορεία και περιμένουμε. Αλλά τα πρώτα δείγματα και πάλι δεν είναι θετικά. Και άλλαξαν και στην λίγκα τους με τους ξένους να παίζουν κανονικά και δεν ισχύει πλέον το 2 Τούρκοι συνέχεια στην πεντάδα που επηρέαζε τα μεγάλα πανάκριβα κλαμπ.

Και κλείνω λίγο με Λέικερς. Που την κατάντησαν την ομαδάρα αυτή; Ειναι δυνατόν να παίζεις με τον Κόμπι στα 36 με συμβόλαιο . Tι κάνετε εκεί; 32 μύρια σε Κόμπι(23) και Νας(9) στα 35 φεύγα;;;Και 8 μύρια στον Λιν;; Αυτά δεν γίνονται ούτε σε ταινία του Χόλιγκουντ; Γηροκομείο κατάντησαν την μεγάλη αυτή ομάδα που την βλέπεις και σε πιάνει θλίψη... Οι μάνατζερ της πάνε φουλ για χρυσό βατόμουρο στα Όσκαρ.... Και με συμβόλαιο πάλι στον Κόμπι κλειστό! Αντί να ρίξεις στο τραπέζι λόγω Σάλαρι Καπ 40 μύρια και να αφήσεις τον Κόμπι για να αλλάξεις στιλ και να κτίσεις από την αρχή με δύο παικταράδες των 20 εκ που λες και δεν θα έρχονταν όταν είσαι Λέικερς(!), πας και κάνεις την ομάδα παιχνιδάκι..... Και άντε θες να τιμήσεις τον Κόμπι ; Δώστου τιμής ένεκεν ένα 5ληρο και πες του πάμε για να κτίσουμε από την αρχή και εσύ μετά στο τιμ. Έτσι γίνονται οι δουλειές. Τώρα οι Λέικερς είναι και θα είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας για μια διετία χαλαρά... Γεια σας!

Keywords
Τυχαία Θέματα