Το τρίτο ημίχρονο της 22ης αγωνιστικής

Η άλωση της Ζωφριάς από τον Κόροιβο ήταν το μείζον θέμα της 22ης αγωνιστικής, ενώ στα υπόλοιπα παιχνίδια σημειώθηκαν μάλλον... φυσιολογικά αποτελέσματα, αφήνοντας ανοιχτούς λογαριασμούς στη "μάχη" για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Ασφαλώς και τη παράσταση την έκλεψε ο Κόροιβος, ο οποίος εκμεταλλεύθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την.... ησυχία της άδειας λόγω τιμωρίας έδρας της ΑΕΚ και την υποχρέωσε στη πρώτη της εντός έδρας απώλεια στο πρωτάθλημα. Η νίκη αυτή μπορεί να μην σημαίνει

κάτι βαθμολογικά, δεδομένου ότι η ομάδα της Ηλείας θα "μονομαχήσει" σε δύο εβδομάδες στην έδρα της με τη Καβάλα (που νίκησε πανεύκολα τον Αρκαδικό) για την άνοδο, όμως προσθέτει πολλούς πόντους στο συγκρότημα του Βασίλη Νιπεργιάλη. Ο Κόροιβος δείχνει ότι έχει τα φόντα να πάρει τη πολυπόθητη άνοδο (θεωρητικά ελπίζει και σε κατάκτηση του πρωταθλήματος) και μόνο τυχαίο δεν θα πρέπει να θεωρείται το γεγονός ότι έχει κερδίσει φέτος τρεις φορές τη "βασίλισσα", η οποία χρειάζεται δύο νίκες στα τέσσερα ματς που απομένουν για να διασφαλίσει και μαθηματικά την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια.

Το Παγκράτι "λύγισε" στο Μετς τους Ικάρους Σερρών και πανάξια πανηγύρισε τη μαθηματική εξασφάλιση της σωτηρίας του, μιας και έφτασε στις 11 επιτυχίες. Όσο για τους Σερραίους, πάλεψαν με νύχια και με δόντια, όμως δεν κατάφεραν να αποφύγουν μια πικρή ήττα η οποία τους φέρνει πιο κοντά στον υποβιβασμό.

Μεγάλος κερδισμένος της αγωνιστικής, όσον αφορά στη μάχη για τη σωτηρία, ο Ερμής Λαγκαδά, ο οποίος ξεπέρασε το εκτός έδρας εμπόδιο της υποβιβασμένης ΚΑΠ. Οι "πράσινοι" ξεπέρασαν τους Ικάρους, ενώ σε συνδυασμό με την ήττα και του Φιλαθλητικού, αναπτέρωσαν σε μεγάλο βαθμό τις ελπίδες τους για σωτηρία, η οποία κατά πάσα πιθανότητα θα "παιχθεί" τη προτελευταία αγωνιστική μέσα στις Σέρρες.

Ο Φίλιππος Βέροιας έκανε το καθήκον του κόντρα στον Φιλαθλητικό και εξασφάλισε κατά ένα πολύ μεγάλο βαθμό τη θέση του στη κατηγορία, σε αντίθεση με την Αθηναϊκή ομάδα, που θα παλέψει μέχρι τελικής πτώσης στις τέσσερις τελευταίες αγωνιστικές για να σωθεί, έχοντας μάλιστα ντεσαβαντάζ στις ισοβαθμίες με Ερμή και Ικάρους.

Νίκη παραμονής πήρε και ο ΟΦΗ, κόντρα στο Λαύριο, με τις δύο ομάδες να έχουν πλέον από 10 νίκες και θεωρητικά να μην κινδυνεύουν πλέον, ενώ δυστυχώς δεν υπήρχαν φίλαθλοι στο Ιβανώφειο (λόγω τιμωρίας του Ηρακλή), για να απολαύσουν το θεαματικό παιχνίδι με το Ψυχικό, το οποίο απαλλαγμένο πλέον από το άγχος, νίκησε και αρχίζει να παίζει και πάλι όμορφο μπάσκετ.

Keywords
Τυχαία Θέματα