Θετικός σε απαγορευμένη ουσία ο Καλάθης (και 20 ματς τιμωρία)!

Σοκ με Καλάθη...

Μπορεί ο Νικ Καλάθης να πραγματοποίησε μια εξαιρετική σεζόν ως rookie στο NBA με την φανέλα των Μέμφις Γκρίζλις, αλλά κατάφερε να «τσαλακώσει» την θετική του εικόνα πριν την έναρξη των playoffs καθώς βρέθηκε θετικός στην απαγορευμένη ουσία ταμοξιφαΐνη και τιμωρήθηκε με αποκλεισμό από τους 20 επόμενους αγώνες της ομάδας του.

Την είδηση έφερε στην επιφάνεια ο Έιντριαν Βοϊνιαρόουσκι του "Yahoo!Sports", μέσω Twitter. Συγκεκριμένα ο διεθνής γκαρντ πέρασε από έλεγχο ντόπινγκ, όπως γίνεται με όλους τους παίκτες των ομάδων που συμμετέχουν στα πλέι οφ και βρέθηκε θετικός στην ουσία Ταμοξιφέν, η οποία χρησιμοποιείται από body builders προκειμένου να αντιμετωπίσουν πιθανή εμφάνιση καρκίνου του μαστού λόγω της αυξημένης χρήσης στεροϊδών...

Η συγκεκριμένη ουσία δεν επιτρέπεται στους κανονισμούς του ΝΒΑ και για τον λόγο αυτό, ο 25χρονος πλέι μέικερ θα τιμωρηθεί με αποκλεισμό από τους 20 επόμενους αγώνες των Γκρίζλις, με αποτέλεσμα να χάσει όλα τα Playoffs, αλλά και κάποια παιχνίδια στο ξεκίνημα της επόμενης περιόδου.

Το ΝΒΑ ανακοίνωσε λίγο αργότερα και επίσημα την τιμωρία του Καλάθη, ενώ μετά από την συγκεκριμένη εξέλιξη τίθεται και θέμα με την συμμετοχή του στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα μπάσκετ της Ισπανίας με την Εθνική μας ομάδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα