Mπορεί, η αλήθεια και το αλλά ...

Μπορεί ο Παναθηναϊκός την επική ανατροπή; Ολα παίζουν, αλλά.... Να είμαστε σοβαροί και ψύχραιμοι. Η ΤΣΣΚΑ ήταν και είναι φαβορί. Εκανε το 2-0. Αν ο Παναθηναϊκός είχε κερδίσει όπως μπορούσε και άξιζε στο πρώτο ματς σήμερα παρά τους 25π θα έλεγαν πολλοί για τον αυτοκράτορα που έκανε το καθήκον ,έσπασε την έδρα και πάει για το 7ο στο Μιλάνο.

Αλλοι έσπευσαν να μιλήσουν για τέλος εποχής με την κακή την έννοια και πέτρινα χρόνια..... Αν ο Παναθηναϊκός είχε σπάσει την έδρα θα έλεγαν ποιός Ομπράντοβιτς πχ; Βρήκαμε τον διάδοχο(Αλβέρτης). Τώρα πολλοί λένε ήδη που πάμε χωρίς προπονητή. Η αλήθεια είναι πάντα σχεδόν στην μέση.

Ο Παναθηναϊκός άξιζε στο πρώτο ματς χωρίς να πάιξει κανένα σπουδαίο μπάσκετ και χωρίς κανένα τρομερό ματς, να σπάσει την έδρα. Την Μ.Παρασκευή ήταν τραγικός και ανύπαρκτος ακόμα και στην άμυνα. Γιατί η άμυνα δεν κρίνεται από το αν δεχθείς 60 ή 70 ή 80 πόντους που εχει σχέση και με το μπάσκετ που πάιζεις εσύ αλλά και ο αντίπαλος και εννοώ σε χρόνους. Οταν μιλάμε για δύο αργές , ειδικά ο Παναθηναϊκός ,ομάδες ,τότε κοιτάς και άλλα πράματα. Πως λοιπόν ο Παναθηναϊκός έπαιξε καλή άμυνα και η ΤΣΣΚΑ είχε 64% με τα τρίποντα μάλιστα ποσοστό; Αρα δεν έπαιξες άμυνα και δεν έφαγες 80-90π λόγω στιλ μπάσκετ. Επίσης τι σόι διαβασμένος ήταν ο Παναθηναϊκός που στο πρώτο ματς στο πρώτο μέρος έκανε πάρτι ο Χάινς και στο δεύτερο οι Φρίτζον-Μίτσοφ που είχαμε επισημάνει πόσο επικίδυνοι είναι. Θα πει κανεις πήγαν εκεί βοήθειες και έτσι απέφυγες να σε σκοτώσουν οι ψηλοί και πέτυχες. Αλλά την έπαθες .Κάτι πρέπει να ρισκάρεις, συμφωνώ. Αλλά έχω την αίσθηση ότι κατι πήγε λάθος στον σχεδιασμό της ελληνικής ομάδας. Και δεν μ άρεσε γενικά η εικόνα. Και έχω την αίσθηση επίσης ότι επειδή είναι πολύ κακή και μπερδεμένη η ΤΣΣΚΑ ο Παναθηναϊκός παραλίγο να πετύχει τον στόχο του.

Ο Παναθηναϊκός ήταν μέτριος αλλά μπορούσε να σπάσει την έδρα. Αν βελτιωθεί λίγο ειδικά στο ΟΑΚΑ μπορεί το 2-2 αρκεί να του φύγει το άγχος. Και μετά να μεταφέρει το άγχος στους ρώσους και να κυνηγήσει με την πιο βαριά του φανέλα την ιστορική ανατροπή αφού κανείς δεν αποκλείστηκε με 2-0 και ειδικά με πλεονέκτημα και η ΤΣΣΚΑ ποτέ δεν έχει αποκλειστεί στα πλέι οφ. Εχει τύχη ο Παναθηναϊκός αλλά όχι μεγάλη. Εχει όμως καθώς η ΤΣΣΚΑ και ο Μεσινα πάιζουν με την κλάση και μόνο. Αλλά δεν παίζει καλά η ρώσικη ομάδα Το πρόβλημα είναι του Παναθηναϊκού. Και το μεγάλο του πρόβλημα είναι διπλό. Αρχικα δεν έχει μάθει να πάιζει χωρίς τον Διαμαντίδη. Μην κρυβόμαστε. Δεν είναι ασέβεια προς την προσφορά του αρχηγού του η αλήθεια. Εδώ μιλάμε για επαγγελματικές ομάδες. Ο Διαμαντίδης είναι 34 και δεν παίζει με το σώμα πλέον (καθόλου μάλιστα) αλλά με το μυαλό, την εμπειρία και τις εκλάμψεις. Ετσι δεν πας Φάιναλ Φορ όμως, ας μην κρυβόμαστε. Αν ο Παναθηναϊκός περιμένει τον Διαμαντίδη να τον ξελασπώσει κάθε μέρα που περνά αυτές οι πιθανότητες θα μειώνονται νομοτελειακά. Και ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να μάθει να παίζει τις κρισιμες φάσεις χωρίς ντε και καλά ο αρχηγός του να αποαφασίσει. Και να βρει άλλους τρόπους και στην διάρκεια του ματς.

Και κεφάλαιο δεύτερο. Δεν υπάρχει περιφερειακή άμυνα στον Παναθηναϊκό. Ο Κάρι δεν μπορεί γιατί δεν έπαιξε ποτέ ατομική άμυνα. Ο Διαμαντίδης δεν έχει καν πόδια. Ο Ούκιτς με ότι δυνάμεις έχει από τους τραυματισμούς δεν αντέχει. Ποιός μένει; Ο Ράιτ να πιεσει λίγο κοντούς αντιπάλους. Κλειδί είναι ο Μπράμος. Στην σειρά μέχρι στιγμής είναι ο χειρότερος Μπράμος της χρονιάς. Επιθετικά έχει 1/9σουτ και είναι μαύρη τρύπα αφού ποντάρει πολλά στο δικό του σουτ. Αλλά το χειρότερο είναι ότι είναι ακόμα χειρότερος στην άμυνα με τον Ουίμς και όποιον άλλον (Μίτσοφ ,Φρίτζον) και υπάρχει τρύπα τεράστια αφού σε σχέση με πέρσι η ελλειματική περιφερειακή άμυνα λόγω ηλικίας και τραυματισμών είναι ακόμα χειρότερη. Και φυσικά στο 3 δεν υπάρχει πάικτης για τον Κριάπα που είναι ο καλύτερος δημιουργός της ΤΣΣΚΑ. Ο Παναθηναϊκός γενικά είναι μανούλα στις άμυνες χώρου. Αυτές που είχε δουλέψει άριστα ο Πεδουλάκης. Η προσπάθεια να γίνει ποιό επιθετικός του δημιουργεί ανισορροπία και το ότι επέμενε να παίζει με τον Διαμαντίδη και ο προκάτοχος στην τεχνική ηγεσία όταν η μπάλα καίει και όχι μόνο, όσο περνάει ο χρόνος τον επιβαρύνει ακόμα περισσότερο στην επιθετική αδυναμία. Ο Παναθηναϊκός θέλει τρικ και την πεπατημένη του να κρύψει τις αμυντικές αδυναμίες (το 75 και το 65 και το 60 και το 70 όπως παίζει ο Παναθηναϊκός έχουν ΤΕΡΑΣΤΙΑ διαφορά και κρίνουν όλα τα ντέρμπι)και να κυνηγά το κόλπο γκρόσο με την φανέλα,την εμπειρία, 3-4 μεγάλα σουτ και το άγχος του αντιπάλου επειδή είναι Παναθηναϊκός !

Keywords
Τυχαία Θέματα