Συγγνώμη κύριε, ποιός είστε;

Στο μπάσκετ όλα γίνονται, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι και όλα δικαιολογούνται ή... συγχωρούνται. Για να μην παρεξηγηθεί το "συγχωρούνται", όχι ότι έχουν να λογοδοτήσουν κάπου εκτός από μεταξύ τους οι "ερυθρόλευκοι" για την δεύτερη συνεχόμενη... κατραπακιά, αλλά περί βαθμολογικής... συγχώρεσης γίνεται ο λόγος.

Ο ενθουσιασμός των δύο πρώτων αγωνιστικών του Top16 μοιάζει μακρινό παρελθόν για τον Ολυμπιακό που πλέον μετράει δύο σοβαρότατες

γκέλες σε έναν όμιλο που δεν επιτρέπει τέτοιες. Εχασε δίκαια στο γήπεδό του από την Μπάμπεργκ που δεν υπολογιζόταν στα μεγάλα μεγέθη του γρουπ, διασύρθηκε στο Κάουνας από την χωρίς νίκη μέχρι σήμερα Ζάλγκιρις που βρήκε και τα έκανε.

Για να αποφύγουμε... κορώνες περί προπονητικού μεγαλείου του Γιασικεβίτσιους, που μπορεί στο μέλλον να αποδειχθεί ότι υπάρχει αλλά για την ώρα ο άνθρωπος κάνει τα πρώτα του διστακτικά βήματα, το πρόβλημα ήταν ξεκάθαρα του Ολυμπιακού. Οι 55 πόντοι δεν δικαιολογούνται ακόμα κι αν υπήρχε απέναντι συμβούλιο... αμυντικών σοφών, η μπερδεμένη αγωνιστικά εικόνα επίσης, η μη αντίδραση ήταν ίσως η μεγαλύτερη έκπληξη. Ο Γιασικεβίτσιους σίγουρα θα ενέπνευσε τους παίκτες του, θα τους ξεσήκωσε, αλλά το 75-55 δεν εξηγείται από την αλλαγή προπονητή σε μια ομάδα χωρίς νίκη...

Είναι τόσο βαριά η ήττα και τόσο απογητευτική η εμφάνιση που ακόμα και η αναφορά στην απώλεια του Τζέιμς, τον όχι απόλυτα έτοιμο Πρίντεζη, την απουσία του Λοτζέσκι, δεν μπορούν να δικαιολογήσουν πολλά. Εξάλλου με πιο σοβαρές απουσίες ο Ολυμπιακός είχε κάνει μερικές από τις πειστικές εμφανίσεις του μέχρι τώρα στη σεζόν, στηριζόμενος σε ένα ρόστερ που οι άνθρωποί του εξ αρχής έχουν χρακτηρίσει ως το καλύτερο των τελευταίων ετών.

Μέχρι τώρα στη σεζόν, ο Ολυμπιακός σαν παρουσία εμφανέστατα "γέρνει" προς την ισχυρή και δυσκολοκατάβλητη ομάδα και αυτό δεν αναιρείται. Μόνο που τα δύο τελευταία του παιχνίδι δείχνουν ότι υπό προϋποθέσεις μπορεί να τον μεταβάλει ο αντίπαλο και σε ευκολοκατάβλητο και να τον βγάλει έξω από τα νερά του.

Το ποιά ακριβώς είναι η αλήθεια ο ίδιος ο Ολυμπιακός θα το απαντήσει. Μόνο που το κακό του φεγγάρι ήρθε στη χειρότερη δυνατή περίοδο. Εξ αρχής ακούγαμε, και από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού όπως και όλων των ομάδων αυτού του επιπέδου, ότι "η ομάδα θα είναι έτοιμη προς το τέλος Ιανουαρίου". Μόνο που ο Ολυμπιακός στο τέλος Ιανουαρίου είναι στη χειρότερη δυνατή κατάσταση. Και έχει την Δευτέρα τον αγώνα για την πρωτιά του πρωταθλήματος και λίγες μέρες μετά πάει στην Μαδρίτη για να αντιμετωπίσει την πληγωμένη Ρεάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα