Στις σωστές «ράγες» η Χίμκι...

Η Χίμκι παραμένει μία από τις πιο σταθερές σε απόδοση ομάδες των πρώτων τεσσάρων αγωνιστικών της Ευρωλίγκα, με τη σοβαρότητά της να επιβραβεύεται με την κατάκτηση της τρίτης της νίκης στο Top-16, καθώς υπέταξε με 78-61 την Μπάμπεργκ. Οι παίκτες του Ρίμας Κουρτινάιτις, παίρνοντας το δικό τους μάθημα από το... πάθημα του Ολυμπιακού στο ΣΕΦ την περασμένη εβδομάδα, φρόντισαν αρχικά να «καταστρέψουν» το παιχνίδι των αντιπάλων τους, και ύστερα

να προσφέρουν θέαμα κόντρα στο σύνολο του Αντρέα Τρινκιέρι που στο τέλος δεν κατάφερε να αντιδράσει.

Κορυφαίος των νικητών, ήταν για άλλη μια φορά ο Αλεξέι Σβεντ με 22 πόντους, 3/9 δίποντα, 4/8 τρίποντα και πέντε ασίστ, για να το ακολουθήσει με 11 πόντους ο Πέτερι Κόπονεν, ο οποίος ήταν ο «δήμιος» της Μπάμπεργκ στο φινάλε με τα σουτ του έξω από τη γραμμή των 6.75 μέτρων. Απέναντι στον πλουραλισμό των Ρώσων, η Μπάμπεργκ δεν είχε να αντιπαρατάξει το ίδιο στοιχείο, καθώς βασικά της «όπλα» όπως ο Μίλερ και ο Μέλλι «σίγησαν». Είχε ως πρωταγωνιστή της τον Μπραντ Ουοναμέικερ με 13 πόντους, πέντε ριμπάουντ και επτά ασίστ, για να προσθέσει 12 πόντους με επτά ριμπάουντ ο Ντάνιελ Τάις.

Οι δύο ομάδες έδωσαν από πολύ νωρίς το «στίγμα» της αναμέτρησης, εκκινώντας αμφότερες από τις πολύ δυνατές τους άμυνες που άφηναν σε δεύτερη μοίρα μάλλον τα επιθετικά τους πλάνα. Αυτό φάνηκε από τη σχεδόν... εκνευριστική τους αστοχία, ειδικά στην πρώτη περίοδο, όπου η Μπάμπεργκ μάλιστα είχε 15% ευστοχία στα σουτ εντός παιδιάς, «σπαταλώντας» τις τρεις παραπάνω κατοχές της σε ένα κλειστό ματς. Η ειδοποιός διαφορά δεν ήταν τόσο οι έξι πόντοι του Ράις, όσο οι ισάριθμοι του Ντράγκιτς με 2/2 τρίποντα, για να διαμορφωθεί το 16-12.

Ο Σβεντ βρήκε ρυθμό στα 8:33 πριν το τέλος του δευτέρου δεκαλέπτου, όταν με τους πρώτους του πόντους ξεκίνησε ένα προσωπικό «σόου» που θα έφερνε τη διαφορά στο +11 για την ομάδα του, με τους Γερμανούς να συνεχίζουν να είναι συνεπείς στην... ασυνέπειά τους στα σουτ εντός παιδιάς (27-16 στο 16'). Το νέο τάιμ-άουτ του Τρινκιέρι «ξύπνησε» τους παίκτες του, με τις καλές τους άμυνες που οδηγούσαν τους Ρώσους πάνω στους «τερματοφύλακες» Τάις και Ραντόσεβιτς, να τους δίνουν την ευκαιρία να σκοράρουν το πρώτο τους τρίποντο με τον Μέλι για το 27-21 στα 3:40 πριν τη λήξη της περιόδου. Το σουτ αυτό θα έδινε αφορμή για ένα συνολικό σερί 0-12, με το οποίο άλλαξε η μορφή του αγώνα, με τον Ουοναμέικερ να ηγείται των φιλοξενουμένων (27-28 στο 18'). Η βελτιωμένη άμυνα της Χίμκι δεν άφησε την αντίπαλό της να αυξήσει τη διαφορά, αλλά αντίθετα της έδωσε τη δυνατότητα να πάει προηγούμενη στα αποδυτήρια, χάρη σε καλάθι του Ντράγκιτς από εξαιρετική ομαδική προσπάθεια στην τελευταία επίθεση του ημιχρόνου (30-28).

Μερικές έξοχες ενέργειες του Ραντόσεβιτς, θα γίνονταν αφορμή για να βρεθεί ξανά μπροστά στο σκορ η ομάδα του (32-34 στο 22'). Οι πρώτοι πόντοι, όμως, του Χάνικατ, σε συνδυασμό με το πρώτο τρίποντο του Ράις ύστερα από έξι προσπάθειες και την ψυχραιμία των παικτών του Κουρτινάιτις από τη γραμμή των βολών, έγιναν αφορμή για να αρχίσει να παίρνει ρυθμό η Χίμκι, πετυχαίοντας έτσι σερί 11-0 από το 40-40 και δείχνοντας να έχει πλέον ξεκάθαρα τον έλεγχο, μετά από 28 λεπτά παιχνιδιού. Τάις και Ουοναμέικερ επιχείρησαν μία νέα αντεπίθεση για την Μπάμπεργκ, αλλά το τέταρτο τρίποντο του Σβεντ θα διατηρούσε ένα ισχυρό προβάδισμα, μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο (54-45).

Το σκορ αυτό, όντως θα έδινε ώθηση για ένα δυναμικό ξεκίνημα στην τελευταία περίοδο, με όλα να κρίνονται ουσιαστικά στο πρώτο της πεντάλεπτο. Ο Σβεντ «έκοβε και έραβε» το παιχνίδι της ομάδας του, εκτελώντας και δημιουργώντας για τους συμπαίκτες, με τους Σοκόλοφ και Κόπονεν να μην αρνούνται τις ευνοϊκές προϋποθέσεις που δημιουργούνταν για τους ίδιους. Με τους τρεις αυτούς παίκτες να είναι ασταμάτητοι, η απόσταση έφτασε στο +20 (68-48). Η διαφορά αυτή έκανε τους γηπεδούχους να χαλαρώσουν και να δεχθούν ένα επιμέρους 5-13 από τους Τάις, Μίλερ και Στάιγκερ που εκνεύρισαν τον Κουρτινάιτις που κάλεσε τάιμ-άουτ στα 75 δεύτερα πριν την εκπνοή (73-61). Οι μοσχοβίτες έκαναν, έτσι, ένα τελευταίο «ντεμαρράζ» που ολοκληρώθηκε με άλλο ένα τρίποντο του Κόπονεν, για να αποκαταστήσουν την απόκλιση μεταξύ των δύο ομάδων.

Δεκάλεπτα: 16-12, 30-28, 54-45, 78-61

Χίμκι (Κουρτινάιτις): Ράις 9 (1), Σβεντ 22 (4), Ντράγκιτς 8 (2), Ογκουστίν 4, Κόπονεν 11 (3), Βιάλτσεφ 2, Σοκόλοφ 7, Μόνια 2, Τοντόροβιτς 6, Χάνικατ 7 (1)

Μπάμπεργκ (Τρινκιέρι): Μέλλι 9 (1), Ζήσης 6, Στάιγκερ 5 (1), Τάις 12, Ουοναμέικερ 13, Στρέλνιεκς 3 (1), Χάρις, Μίλερ 6, Χέκμαν, Ραντόσεβιτς 7

Δείτε το στατιστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα