Με αναπάντεχη... περιπέτεια η Φενέρ!

Σε ένα «χορταστικό» παιχνίδι που σίγουρα «χαράσσονται» στη μνήμη απάντων, όσων το παρακολούθησαν για τις στιγμές απαράμιλλου θεάματος που προσφέρθηκαν, η Φενέρμπαχτσε έκανε δύσκολη τη ζωή της, αλλά δεν το πλήρωσε, καθώς η αντεπίθεση της Νταρουσάφακα ήρθε μάλλον αργά, με αποτέλεσμα το 100-106. Οι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς, έχοντας προσφέρει ένα επιθετικό σεμινάριο στα πρώτα 30 λεπτά, σκοράροντας 86 πόντους, κόντεψαν μόνοι τους να... βγάλουν τα μάτια τους, καθώς έστω και από μακριά οι αντίπαλοί τους παρακολουθούσαν την εξέλιξη

του αγώνα σε υψηλό τέμπο, «χτυπώντας» στο φινάλε, αλλά χωρίς αντίκρυσμα.

Τρομερή εμφάνιση για τους νικητές έκανε με 24 πόντους και 6/8 τρίποντα ο Μπόμπι Ντίξον, με τον Έκπε Ούντο να είναι ουσιαστικός, με 21 πόντους και 7 ριμπάουντ. Εξαιρετικός με double double 16 πόντων και 13 ριμπάουντ ήταν ο Γιαν Βέσελι, ενώ 14 πόντους είχε ο Τζίτζι Ντατόμε, με τον Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς να προσθέτει 12, με τέσσερα ριμπάουντ και πέντε ασίστ. Η εκπληκτική εμφάνιση του Λουκ Χαραγκόντι που κόντεψε να γίνει ο «ήρωας» των γηπεδούχων στο τέλος με 22 πόντους και 6 ριμπάουντ, δεν αρκούσε, όπως και οι 17 πόντοι του Εντέρ Αρσλάν. Από 12 πόντους είχαν οι Σεμίχ Ερντέν και Τζαμόν Γκόρντον, ενώ «διψήφιοι» ήταν και οι Μανουτσάρ Μαρκοϊσβίλι, Εμίρ Πρέλντζιτς με 10 πόντους έκαστος.

Οι πρώτοι πέντε πόντοι της Φενέρμπαχτσε ήρθαν από τον Γιαν Βέσελι και ο Τσέχος έδωσε από πολύ νωρίς το «στίγμα» του με ένα απίστευτο κάρφωμα. Θα ακολουθούσε μία «ραψωδία» τριπόντων από τους φιλοξενούμενους, με τον Μπόμπι Ντίξον να καταφέρνει να σημειώσει το «τρομακτικό» επίτευγμα των 5/5 τριπόντων μόλις σε πέντε λεπτά, με τη διαφορά να «εκτοξεύεται» στο +18 για την ομάδα του (17-35). Εκείνοι που προσπάθησαν να ωθήσουν την ομάδα τους σε αντεπίθεση, ήταν οι Αρσλάν και Ερντέν, με τον δεύτερο δε να δίνει πολλές «μάχες» ανάμεσα σε δύο ψηλούς που βρίσκονταν σε τρομερό βράδυ. Το εξαιρετικό παιχνίδι των Βέσελι και Ούντο, ήταν άλλωστε και ο λόγος που η Φενέρ δεν άφησε τη διαφορά να φτάσει κάτω από τους 10 πόντους, ενώ διατήρησε τα «εξωπραγματικά» της ποσοστά για να σημειωθεί το εντυπωσιακό 51-62 του ημιχρόνου.

Ο Βέσελι και ο Ντίξον συνέχισαν... στον ίδιο ρυθμό από το πρώτο ημίχρονο και η Φενέρ επανέφερε πολύ γρήγορα τη διαφορά στη μεγαλύτερη τιμή του πρώτου μέρους (51-69 στο 21'). Ακολούθησε ο Ούντο που ήταν ασταμάτητος στο «ζωγραφιστό», με τους Μπογκντάνοβιτς και Σλούκα να δίνουν σποραδικά βοήθειες για να διατηρηθεί η απόσταση στα ίδια επίπεδα ύστερα από έξι λεπτά (64-82). Η Νταρουσάφακα έβρισκε λύσεις μόνο έξω από τη γραμμή των 6.75, με τους Γκόρντον, Αρσλάν και Μαρκοϊσβίλι. Η λογική αυτή, την οδήγησε στο να μειώσει στο -13, ελπίζοντας πως θα μπορούσε να ανταποκριθεί στο επίπεδο που είχε θέσει η αντίπαλός της (73-86).

Με τα ποσοστά της Φενέρ να μην πια τόσο υψηλά, λογική απόρροια του γεγονότος ότι δεν μπορούσε να παίζει σε τόσο μεγάλα στάνταρ σε όλο το ματς, και τα λάθη της να γίνονται περισσότερα, οι γηπεδούχοι συνέχισαν να ελπίζουν, αν και έχαναν τη μία βολή μετά την άλλη, με τον Χαραγκόντι να μειώνει σε μονοψήφια διαφορά μετά από πολλή ώρα (87-96 στο 37'). Η Νταρουσάφακα εκμεταλλεύτηκε και την ευκαιρία να την «ψαλιδίσει» ακόμη περισσότερο, όταν ο Βέσελι έκανε αντιαθλητικό στον Ερντέν. Ο πρώτος ευστόχησε στις βολές κι ο Μαρκοϊσβίλι ευστόχησε σε λέι-απ, για να ακολουθήσει ο Χαραγκόντι σε ένα σερί 6-0 που ανάγκασε σε τάιμ-άουτ τον Ομπράντοβιτς, 62 δευτερόλεπτα πριν την εκπνοή (96-100).

Η κατάσταση έμοιαζε να «βαραίνει» για την ομάδα του, ώσπου ο Ντατόμε ανέλαβε δράση, σκοράροντας και κερδίζοντας το πέμπτο φάουλ του Ερντέν, ώστε να διαμορφώσει το 96-103 στα 48". Αυτό δεν πτόησε τους παίκτες του Μαχμούτι να συνεχίσουν να πιέζουν και τέσσερις γρήγοροι πόντοι του Χαραγκόντι, με το δεύτερο καλάθι να προέρχεται από κλέψιμο στην επαναφορά, μείωσαν στο -3, με 25 δεύτερα ακόμη (100-103). Ο Ούντο πήγε στις βολές και ήταν κατά το ήμισυ εύστοχος, αλλά ο Χαραγκόντι έχασε την νέα ευκαιρία που παρουσιάστηκε μπροστά του, με αποτέλεσμα εκεί να κρίνεται η αναμέτρηση. Ο Ντίξον, απλώς «έγραψε» το τελικό σκορ.

Δεκάλεπτα: 24-37, 51-62, 73-86, 100-106

Νταρουσάφακα (Μαχμούτι): Ουίλμπεκιν 5 (1), Γιαγκμούρ 3, Ρέντινγκ 3, Ερντέν 12, Μαρκοϊσβίλι 10 (2), Αλντεμίρ, Γκόρντον 12 (1), Αρσλάν 17 (3), Σλότερ, Χαραγκόντι 22 (2), Μπιέλιτσα 6, Πρέλντζιτς 10 (1)

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Χίκαν 3, Χερσέκ, Ούντο 21, Μαχμούτογλου 5 (1), Άντιτς 3 (1), Μπογκντάνοβιτς 12 (1), Σλούκα 6 (1), Βέσελι 16, Κάλινιτς 2, Ντίξον 24 (6), Ντατόμε 14 (1)

Δείτε το σταστικό του αγώνα ΜΕ ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Keywords
Τυχαία Θέματα