Πανελευσινιακός - Ρέθυμνο 90-80

Ένα παιχνίδι με δύο εντελώς διαφορετικές εικόνες ήταν αυτό ανάμεσα σε Πανελευσινιακό και Ρέθυμνο. Οι Κρητικοί κυριάρχησαν στο πρώτο ημίχρονο κάνοντας εντυπωσιακή εμφάνιση, αλλά οι νεοφώτιστοι βελτιώθηκαν σημαντικά στην επανάληψη και εκμεταλλευόμενοι στο έπακρο την αστοχία των φιλοξενούμενων στα σουτ τριών πόντων (1/23!) πήραν νίκη - "χρυσάφι" με 90-80.

Ο Πανελευσινιακός χρειαζόταν πάση θυσία τη νίκη, αλλά το Ρέθυμνο ξεκίνησε πολύ πιο συγκεντρωμένα το παιχνίδι. Οι Κρητικοί εκμεταλλεύτηκαν την κακή άμυνα των γηπεδούχων,

τους οποίους χτύπησαν τόσο σε καταστάσεις τρανζίσιον, όσο και σε σετ επιθέσεις. Έχοντας, μάλιστα, την ευκαιρία να πετύχουν αρκετά εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό (5/5 στο α’ δεκάλεπτο) δεν… δυσκολεύτηκαν ιδιαιτέρως να αποκτήσουν διαφορά ασφαλείας με την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου (17-28).

Το… καμπανάκι του α' δεκαλέπτου έγινε ολόκληρη… καμπάνα στη συνέχεια για τον Πανελευσινιακό, ο οποίος συνέχισε να παρουσιάζει εικόνα αποσύνθεσης στην άμυνα. Κι αν, προς στιγμήν, βρήκε τον τρόπο να πλησιάσει στο σκορ (28-33 στο 14’) χάρη στις ατομικές ενέργειες του Νίκου Λιακόπουλου, η συνέχεια μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους ήταν η ίδια.

Το Ρέθυμνο συνέχισε να "βομβαρδίζει" από την περιφέρεια (6/7 τρίποντα στο β' δεκάλεπτο) και με μπροστάρη τον εκπληκτικό Μαρκ Κάρτερ διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ με διαφορά ασφαλείας. Ο Αμερικανός γκαρντ έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα των "σταχυοφόρων" και έχοντας 21 πόντους (5/5 δίπ., 3/4 τρίπ., 2/2 βολ.) στο πρώτο ημίχρονο, ήταν ο βασικότερος λόγος για τον οποίο η ομάδα του Στέργιου Κουφού είχε το πάνω χέρι στην αναμέτρηση.

Στο δεύτερο ημίχρονο, όμως, οι ρόλοι αντιστράφηκαν άρδην. Ο Πανελευσινιακός "ροκάνισε" σταδιακά τη διαφορά εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την αστοχία του Ρεθύμνου από την περιφέρεια. Η ομάδα του Στέργιου Κουφού μπορεί να σούταρε με εκπληκτικά ποσοστά στο πρώτο ημίχρονο (9/15), αλλά στο τρίτο δεκάλεπτο… "τα έσπασε".

Οι Κρητικοί αστόχησαν στα δεκατέσσερα (14) τρίποντα που επιχείρησαν, κάτι που έδωσε την ευκαιρία τους "σταχυοφόρους" να μειώσουν ακόμα περισσότερο τη διαφορά και, εν συνεχεία, να περάσουν μπροστά στο σκορ. Έτσι, το -12 (42-54) του 20ου λεπτού δεν άργησε να γίνει -6 (55-61) στο 26ο λεπτό και, εν τέλει, +3 (67-64) στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο ρυθμός είχε αλλάξει, πλέον, για τα καλά χέρια αφού οι νεοφώτιστοι ήταν αυτοί που είχαν τον πλήρη έλεγχο. Ειδικά από τη στιγμή που το Ρέθυμνο εξακολουθούσε να αναζητά σκορ σχεδόν αποκλειστικά από την περιφέρεια, κάτι που δεν το δικαίωσε. Κι αυτό γιατί χρειάστηκε να περάσουν δεκατέσσερα λεπτά στο δεύτερο ημίχρονο για να ευστοχήσει για πρώτη φορά παίκτης των Κρητικών (Μαρκ Κάρτερ) σε σουτ τριών πόντων (74-70 στο 34').

Το προβάδισμα δεν άλλαξε χέρια μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, κι αυτό γιατί ανέλαβαν δράση οι Έλληνες παίκτες του Πανελευσινιακού, οι οποίοι με μπροστάρη τον Νίκο Λιακόπουλο διατήρησαν τους "σταχυοφόρους" μπροστά στο σκορ (84-74 στο 38'). Έτσι, η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα διατηρήθηκε στο κόλπο της παραμονής στην κατηγορία ανακτώντας τις όποιες ελπίδες έχει για να πετύχει τον στόχο του.

Διαιτητές: Σχινάς - Σώμος - Ανδρικόπουλος.
Τα δεκάλεπτα: 17-28, 42-54, 67-64, 90-80.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 1, Παπανικολόπουλος 10 (2), Παπανικολάου 4, Δημάκος, Γκίμπσον 1, Μαγκουνής 21 (5/5 τρίπ., 14 ριμπ.), Λιακόπουλος 21 (1), Δεληγιάννης 2, Τσιάκος 7, Αβραμίδης 6, Εζιούκου 17 (10 ριμπ.).
ΡΕΘΥΜΝΟ (Κουφός): Χορν 8, Τσόχλας 3, Ντούβνιακ 6 (1), Κόμματος 5 (1), Κάρτερ 26 (4), Λάτοβιτς 8 (2), Πέτγουεϊ 19 (1), Σιζόπουλος 5 (1).

Keywords
Τυχαία Θέματα