Ολυμπιακός: Πως, μετά, γιατί

Τέλος ευρωλίγκα και ηνία και για τον Ολυμπιακό λοιπόν. Πάλεψε αλλά υπέκυψε στην ανωτερότητα της Ρεάλ. Ο Ολυμπιακός πάντως που θα παραχωρήσει τα σκήπτρα του πρωταθλητή Ευρώπης έπεσε με το κεφάλι ψηλά. Πάλεψε την σειρά αλλά δεν μπόρεσε. Η Ρεάλ ήταν και ειναι καλύτερη ομάδα. Οχι αχτύπητη, αλλά καλύτερη . Σαφώς να μην πηγαίνεις στο Φάιναλ Φορ

δεν συνιστά επιτυχία. Και όταν είσαι και πρωταθλητής Ευρώπης και έχει και τον κορυφαίο παίκτη της διοργάνωσης (Σπανούλης) είναι αποτυχία περισσότερο. Οπως ήρθαν τα πράματα όμως να πας με μειονέκτημα με την Ρεάλ ήταν αναμενόμενη εξέλιξη. Η αποτυχία ήταν η απώλεια της έδρας. Δεν ξέρω αν θα έπαιρνε την πρόκριση με πλεονέκτημα με την Ρεάλ στον ίδιο αλλα θα είχε πολλές πολλές πιθανότητες. Οπως και με μειονέκτημα με την ΤΣΣΚΑ.

Ο Ολυμπιακός φοβήθηκε τα πρώτα ματς και τα έχασε εύκολα. Αλλαξε την άμυνα μετά χωρίς να σημαίνει ότι ο αντίπαλος δεν μπορεί να αντιδράσει στις αλλαγές πχ στα σκριν γιατί τότε όλες οι ομάδες θα έκαναν το ίδιο. Η άμυνα αυτή έχει μις ματς και μειονεκτήματα που δημιουργούνται στην συνέχεια και είναι θέμα του αντιπάλου αν τα διαβάσει και πως θα τα σπάσει και αν. Πάντως και στα 3 ματς στην Μαδρίτη ο Ολυμπιακός έιχε κάποια καλά διαστήματα αλλά δεν κατέβασε την Ρεάλ κάτω απο τους 80π και έτσι δεν είχε τύχη. Και έδειξε ότι αποκλείστηκε δίκαια. Καθώς η Ρεάλ κέρδισε πεντακάθαρα και εύκολα όλα τα ματς στην έδρα της. Ενώ η ελληνική ομάδα αγχώθηκε να κάνει το 2-2 στο ΣΕΦ και η Ρεάλ του έβαζε πιο εύκολα προβλήματα. Συνεπώς μπορούσε και καλύτερα ο Ολυμπιακός. Αλλά δεν του έβγαινε. Γενικά και προπονητικά βελτιώθηκε μετά τα πρώτα δύο ματς και οι περισσότεροι παίκτες του τα έδωσαν όλα. Συνεπώς δεν μπορεί να πεις κανείς κάτι αρνητικό. Και παικτικά σωστά πήγε και όλοι πάλεψαν. Μπορούσε να πάιξει και κάποιες ζώνες ματς απ πάντως και ας έτρωγε 12 τρίποντα και ας αποκλειστεί τότε. Αλλά από την άλλη για να μην χάνουμε και τον μπούσουλα δεν απέιλησε ποτέ στην Μαδρίτη. Σταράτα πράματα και λόγια.

Το ερώτημα είναι τι γίνεται μετά. Και πόσο ρόλο έπαιξαν οι απουσίες. Απουσίες υπάρχουν για όλους. Ο Λο είναι σημαντικός παίκτης στην ελληνική ομάδα και είναι απώλεια όπως και ο Περπέρογλου που ήταν ο καλύτερος φέτος μετά τον Σπανούλη ειδικά επιθετικά. Με την λογική αυτή ο Ολυμπιακός μπορεί να λέει ότι έπαιξε χωρίς δύο βασικούς του παίκτες στην σειρά και έτσι είναι μια δικαιολογία. Από την άλλη πλευρά δεν ήταν η απώλεια του αρχηγού του που είναι βαρόμετρο σε όλη την Ευρώπη και η απουσία του Λο αφορά όλη την σεζόν. Συνεπώς εδώ υπάρχει και η ευθύνη της μη αλλαγής με ένα παίκτη κοντά στην αξία και τα χαρακτηριστικά του Λο. Επίσης φάνηκε στην σειρά ότι ο Ολυμπιακός δεν έχει στην άμυνα τον σταθερό εξολοθρευτή. Ο Μάντζαρης δείχνει ένα κλικ κάτω από τον Μάντζαρη που ξέραμε πριν τον τραυματισμό του. Και αυτό είναι ένα θέμα. Ενώ στην σειρά δεν μ άρεσε και ο Σλούκας. Που δείχνει ντεφορμέ όλη την σεζόν σχεδόν. Τα κέρδη είναι ο Παπαπέτρου που έχει μπασκετικό θράσος και αν τραυματίζοταν ο Πέρπε μάλλον δεν θα είχε πατήσει παρκέ. Οι έλληνες προπονητές δεν ρισκάρουν με τους νέους όπως κανει ακόμα και η Μπαρτσελόνα και είναι λάθος τους αυτό. Δεν μπορεί να έχεις τον Παπαπέτρου που είναι περουσιακό σου στοιχείο και με προοπτική να γίνει παίκης αξίας 1-2εκ και να έχεις μέσα 25' τον Λοζέσκι (ακόμα και 30' έπαιξε). Αλλωστε ο Παπαπέτρου ήταν μια κλάση πάνω από τπν Λοζεσκι και είναι 2 κλάσεις πάνω από την αντίστοιχη περίοδο του Παπανικολάου όταν ξεκίναγε στους ερυθρόλευκους. Κέρδος είναι και ο Ντάνστον που ξεχάστηκε ουσιαστικά ο Χάινς και η απώλεια επειδή γίνεται πολύ συζήτηση σε σχέση με πέρσι είναι όσο και αν φαίνεται περίεργο ο Άντιτς που έριχε μπασκετικό ξύλο στην ρακέτα και τάιριαζε στην φιλοσοφία της ομάδας.Ο Ντάνστον κάλυψε στο 1/4 των χρημάτων με τον καλύτερο τρόπο τον Χάινς, ο Ολυμπιακός πήρε και λεφτά από τον Παπανικολάου και έιχε στάρτερ στην θέση αυτή τον Περπέρογλου (βασικός σε οποιαδήποτε σχεδόν ομάδα της Ευρώπης) και από πίσω τον πιο ταλαντούχο και έτοιμο Παπαπέτρου. Ο Άντιτς όμως χώραγε σαφώς και στα λεφτά που είχε.

Τέλος ο Ολυμπιακός συγκεντρώνεται στο πρωτάθλημα που θα κυνηγήσει με μειονέκτημα έδρας. Αν το χάσει χωρίς τιτλο και Φάιναλ Φορ φέτος η χρονιά θα είναι αποτυχημένη. Και το χαμηλό μπάτζετ και πάιρνουμε τίτλους γιατί έχουμε το νόου χάου δεν είναι και καραμέλα. Από την άλλη μια χαρά είναι το μπάτζετ πάνω κάτω . Αλλά ο Ολυμπιακός θα πρέπει να αρχίσει να βλέπει το παράδειγμα Διαμαντίδη στον ΠΑΟ και να αρχίζει να στήνει την ομάδα γύρω από τον αρχηγό του που πάντως επειδή είναι και άλλη θέση (και άλλα πράματα κάνει στο παρκέ) σε σχέση με τον Διαμαντίδη έχει 1-2 χρόνια ακόμα στα επίπεδα τα σημερινά. Αλλά ο Ολυμπιακός πρέπει να αρχίσει να κτίζει για τα επόμενα 3-4 χρόνια ομάδα για να είναι έτοιμος και να βρίσκει καλύτερους αμερικανούς και ξένους εκεί που το σκάουτινγκ δεν είναι και το καλύτερο ειδικά όταν υπάρχουν παίκτες που άλλες ομάδες τους βρήκαν πολύ φτηνότερα και γρηγορότερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα