Οι κορυφαίοι της 26ης αγωνιστικής

Η ΑΕΚ κατέκτησε το πρωτάθλημα και επέστρεψε θριαμβευτικά στην Α1, ο Κόροιβος ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία του στη μεγάλη κατηγορία, ενώ υποβιβάστηκαν οι Φιλαθλητικός, Ίκαροι Σερρών και Αγία Παρασκευή. Οι νίκες των Ερμή Λαγκαδά και ΟΦΗ ήταν αυτές που ξεχώρισαν από την 26η και τελευταία αγωνιστική της φετινής σεζόν.

1. Φώτης Βασιλόπουλος: Μόνιμος θαμώνας στους κορυφαίους κάθε αγωνιστικής και δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά, αφού στη περίπτωση του οι αριθμοί λένε

την αλήθεια... Στη νίκη επί του Ηρακλή, που έφερε το Παγκράτι στην 5η θέση της τελικής κατάταξης, ο αρχηγός των "ροσονέρι", έδωσε ακόμη ένα... σόου με 28 πόντους (6/7 β., 5/7 διπ., 4/10 τριπ.) και 14 ασίστ!

2. Χριστόφορος Ραζής: Το καλύτερο για το τέλος το φύλαγε ο 24χρονος γκαρντ του ΟΦΗ, ο οποίος στη πιο μεστή φετινή του εμφάνιση, "έσπρωξε" τον ΟΦΗ στη νίκη σωτηρίας επί του Φίλιππου Βέροιας. Ο απολογισμός του ήταν 19 πόντοι (8/9 διπ., 1/4 τριπ.), 5 ριμπ, 8 ασ. και 2 κλεψίματα. Από τους παίκτες με ουσιαστική προσφορά καθ' όλη τη διάρκεια της σεζόν, αποτέλεσε ένα από τα... κρυφά χαρτιά των Κρητικών για την επίτευξη της σωτηρίας.

3. Αλέξανδρος Σιγκούνας: Ο θεμέλιος λίθος του φετινού... θαύματος της παραμονής του Ερμή Λαγκαδά στη κατηγορία, πρόσθεσε ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο ενεργητικό του. Κόντρα στο Λαύριο, ο 25χρονος φόργουορντ ήταν για ακόμη μια φορά εξαιρετικός, πετυχαίνοντας 20 πόντους (10/10 β., 5/11 διπ.), ενώ είχε και 8 ριμπ., 3 ασ., 4 κλ.

4. Αποστόλης Κουτρούλιας: Μαζί μετον Βασιλόπουλο τράβηξαν το... κάρο τη φετινή σεζόν και έφεραν το Παγκράτι στη πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Ο... αιώνιος έφηβος των "ροσονέρι" δεν σταματά να αποδεικνύει ότι το τα χρόνια δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με την αποτελεσματικότητα και τη ποιότητα. Άριστος και στο ματς με τον Ηρακλή, πέτυχε 26 πόντους (5/12 β., 9/11 διπ., 1/2 τριπ.), ενώ είχε 11 ριμπ., 1 ασ., 2 κλ., σε ακόμη μια ηγετική εμφάνιση, σε μια από τις καλύτερες σεζόν τις πλούσιας καριέρας του.

5. Δημήτρης Δέσπος: Ακόμη ένας "παλιός" που κατέχει το άθλημα όσο λίγοι. Ο 38χρονος σέντερ έβαλε ένα μεγάλο λιθάρι στην επιστροφή της ΑΕΚ στην Α1 και ήταν εξαιρετικός στη νίκη επί του Ψυχικού, η οποία σήμανε και τη κατάκτηση του πρωταθλήματος. Σχεδόν αλάνθαστος, πέτυχε 15 πόντους (1/1 β., 7/8 διπ.), δίνοντας πολύτιμες λύσεις στην επίθεση. Είχε επίσης 4 ριμπ., και 2 ασ. ενώ το σύστημα αξιολόγησης του έδωσε 1.174 μονάδες.

Προπονητή της αγωνιστικής - Στάθης Καμαράκης

Ανέλαβε τον Ερμή Λαγκαδά περίπου στα μέσα του πρωταθλήματος και πέτυχε αυτό που λίγοι περίμεναν. Με 8 νίκες σε 14 ματς και άκρως ανταγωνιστική παρουσία στα υπόλοιπα, ο Στάθης Καμαράκης κράτησε τους "πράσινους" στην Α2 και πρόσθεσε ακόμη μια μεγάλη διάκριση στο πλούσιο βιογραφικό του. Ο πολύπειρος και πάντα χαμηλών τόνων κόουτς, πήρε το μάξιμουμ των δυνατοτήτων από τη νεανική του ομάδα και κατάφερε έστω και την ύστατη στιγμή, χάρη στη νίκη επί του Λαυρίου και την ήττα του Φιλαθλητικού, να τη φέρει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Από τους... γκουρού της Α2, ο Μακεδόνας προπονητής αξίζει και με το παραπάνω τον τίτλο του κορυφαίου της αγωνιστικής.

Keywords
Τυχαία Θέματα