Δημόσια «συγγνώμη» από Στέρλινγκ, που ζητά συγχώρεση…

Αν κι εδώ και περίπου δύο εβδομάδες ήταν εξαφανισμένος, ο Ντόναλντ Στέρλινγκ πραγματοποίησε μία διπλή «εμφάνιση» για να δικαιολογήσει τα λάθη του. Ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς, που τιμωρήθηκε με δια βίου αποκλεισμό από το ΝΒΑ, έπειτα από μία γενναία απόφαση του κομισάριου Άνταμ Σίλβερ, για ρατσιστικά σχόλια σε μαγνητοφωνημένη συνομιλία με την ερωμένη του, Β. Στιβιάνο, αρχικά «απολογήθηκε» σε νέα κασέτα, στην οποία τόνισε πως «δεν είμαι ρατσιστής». Και το

βράδυ της Δευτέρας (12/5) θα βρει μία ακόμη ευκαιρία να πει την δική του άποψη, σε συνέντευξή του που θα μεταδοθεί από το CNN στις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης. Αποσπάσματα της κουβέντας του με τον δημοσιογράφο Άντερσον Κούπερ «διέρρευσαν» ήδη και ο Στέρλινγκ τόνισε πως είναι μετανιωμένος, ζητά συγγνώμη και θεωρεί πως «παγιδεύτηκε» με την συζήτηση που κατέληξε «προϊόν» υποκλοπής... «Όταν άκουσα την κασέτα, δεν ήξερα πώς είπα αυτές τις κουβέντες και δεν ξέρω γιατί η κοπέλα με έκανε να πω αυτά τα πράγματα», σχολίασε το αφεντικό των «Κλιπς», επισημαίνοντας πως «έπεσα θύμα παγίδας, γιατί δεν είναι συνήθως αυτός ο τρόπος που μιλάω. Και μάλιστα εγώ συζητώ για ιδέες και άλλα πράγματα. Δεν μιλάω ποτέ για ανθρώπους».

Ο 81χρονος Στέρλινγκ, που φημολογείται πως υποφέρει από καρκίνο του προστάτη, παραδέχθηκε ότι «εγώ προκάλεσα το πρόβλημα και ομολογώ ότι δεν ξέρω πώς να το διορθώσω, αλλά δεν είμαι ρατσιστής. Έκανα ένα μεγάλο λάθος, όμως είμαι εδώ σήμερα ώστε να απολογηθώ και να ζητήσω συγχώρεση από τους ανθρώπους τους οποίους πλήγωσα». Ευελπιστώντας πως τα σχόλιά του δεν θα επηρεάσουν την μακροχρόνια παρουσία του στο ΝΒΑ και λέγοντας ότι «θα πληρώσω τόσο ακριβά ένα λάθος έπειτα από 35 χρόνια στην Λίγκα; Δεν έχω δικαίωμα σε ένα λάθος; Αγαπώ το ΝΒΑ, την ομάδα, τους συνεργάτες μου και είναι ένα σφάλμα στο οποίο δεν θα υποπέσω ποτέ ξανά στο μέλλον». Ο ιδιοκτήτης της ομάδας του Λ.Α. γνωρίζει πως το θέμα εξαρτάται από τους υπόλοιπους ιδιοκτήτες, συμπληρώνοντας πως «ελπίζω να μου δώσουν μία ακόμη ευκαιρία, αν το αισθάνονται». Στην δεύτερη μαγνητοφωνημένη συνομιλία του, ο Στέρλινγκ εξήγησε ότι τα πρώτα λόγια του ήταν αποτέλεσμα ζήλειας για την Στιβιάνο, αναφέροντας πως «δεν μπορεί να είμαι ρατσιστής όταν μου αρέσει ένα μαύρο κορίτσι. Απλώς ζήλεψα που την είδα μα άλλους μαύρους άνδρες...». Παρόλα αυτά, η Στιβιάνο έχει αποκαλύψει πως μαγνητοφώνησε πολλές συζητήσεις με τον Στέρλινγκ, σχετικά με το θέμα της φυλής και του χρώματος.

Ο ίδιος ο Στέρλινγκ πρόσθεσε πως «ένας 80χρονος μπορεί να φερθεί ανόητα. Ίσως το έκανα. Νόμιζα πως της αρέσω και πως ενδιαφερόταν για μένα. Είμαι 51 χρόνια μεγαλύτερός της. Απογοήτευσα τον εαυτό μου και αν μπορούσα, θα την ρωτούσα γιατί με παγίδεψε με αυτό τον τρόπο». Ο ιδιοκτήτης των Κλίπερς αποκάλυψε επίσης ότι επικοινώνησε δις με τον άμεσα θιγμένο της κασέτας, Μάτζικ Τζόνσον, λέγοντας πως μίλησε με τον παλαίμαχο σταρ των Λέικερς -που φέρεται να ενδιαφέρεται για τη αγορά των Κλίπερς- δύο φορές και του «του είπα ότι λυπάμαι αν είπα κάτι άσχημο και λάθος, όμως ενώ είναι σπουδαίος άνθρωπος, δεν νομίζω πως έχει κάνει τα πάντα για τις μειονότητες και δεν έχει αποτελέσει καλό παράδειγμα για τα παιδιά στο Λ.Α.»! Πάντως, το ΝΒΑ επιμένει να επιθυμεί την απομάκρυνσή από την ηγεσία των «Κλιπς», με τον ΛεΜπρον Τζέιμς να επαναλαμβάνει ότι «στην Λίγκα δεν χωράει ούτε αυτός ούτε η σύζυγός του». Διότι η εν διαστάσει γυναίκα του, Σέλι Στέρλινγκ, θέλει να διατηρήσει η ίδια την ιδιοκτησία της ομάδας, αν και το ΝΒΑ μέσω του εκπροσώπου του, Μάικ Μπας, ξεκαθάρισε ότι «βάσει κανονισμών, όταν ένας ιδιοκτήτης απομακρυνθεί από τα 3/4 της ψήφου των υπόλοιπων ιδιοκτητών, τα δικαιώματα των συν-ιδιοκτητών του (σ.σ.: όπως είναι η Σέλι Στέρλινγκ) παύουν παράλληλα». Μάλιστα, κατά την διάρκεια της κυριακάτικης (11/5) αναμέτρησης των Κλίπερς με τους Θάντερ, ο Μάτζικ Τζόνσον, που βρέθηκε στο «Στέιπλς Σέντερ» και μίλησε στο ESPN, δήλωσε πως «δεν υπάρχει περίπτωση οι Κλίπερς να παίξουν για την Σέλι και αν μείνει στην θέση της, οι παίκτες και οι προπονητές προφανώς θα μποϊκοτάρουν τους αγώνες»! Ακόμη και αν, όπως αποκαλύφθηκε μερικές ώρες αργότερα, η κα Στέρλινγκ λάβει διαζύγιο από τον σύζυγό της... Το ΝΒΑ, βεβαίως, έχει ήδη τοποθετήσει προσωρινό διευθύνοντα σύμβουλο στην ομάδα τον Ντικ Πάρσονς.

Keywords
Τυχαία Θέματα