Η μεγάλη βραδιά του Τζορτζ και η «αυτοκτονία» των Ουίζαρντς (vid)

Το πως έχασαν θα πρέπει να αναζητήσουν οι Ουίζαρντς, οι οποίοι σε ένα παιχνίδι που είχαν τον πλήρη έλεγχο κατάφεραν να ηττηθούν με 95-92 από τους Πέισερς στην Ουάσινγκτον και να βρίσκονται πλέον κοντά στον αποκλεισμό καθώς η Ιντιάνα, με τον Πολ Τζορτζ να κάνει μαγικό παιχνίδι έφτασε στο 3-1, απέχοντας μια νίκη από την πρόκριση της στον τελικό της Ανατολικής περιφέρειας.

Κυρίαρχοι οι Ουίζαρντς στο πρώτο ημίχρονο...

Η αλήθεια είναι ότι όποιος παρακολούθησε την αναμέτρηση νιώθει ότι είδε δυο παιχνίδι στον χρόνο ενός. Στο πρώτο μισό

του αγώνα οι «πρωτευουσιάνοι» ήταν κυρίαρχοι και στις δυο πλευρές του παρκέ, όταν με τρομερή ενέργεια, πίεση πάνω στην μπάλα και συνεχόμενα κλεψίματα, έβγαιναν συνεχώς στον αιφνιδιασμό, και το ημίχρονο να ολοκληρώνεται με 55-38, και τους Ουίζαρντς να έχουν πετύχει 8 πόντους λιγότερους, από όσους πέτυχαν σε ολόκληρο το τρίτο παιχνίδι (63 π.).

Ανατροπή με Τζόρτζ...το κερασάκι ο Χίμπερτ...

Με τους «Μάγους» να συνεχίζουν με την ίδια ενέργεια και ρυθμό και στα πρώτα λεπτά της 3ης περιόδου η διαφορά, μετά από φόλοου του Τρέβορ Αρίζα έφτασε εκ νέου τους +17 (68-51)...με τον Λάρι Μπέρντ να νιώθει αμήχανα στις εξέδρες του «Verizon Center». Ωστόσο...και εντελώς εκτός λογικής του αγώνα οι παίκτες του Ράντι Ουίτμαν έσβησαν τις μηχανές, με αποτέλεσμα οι «Ινδιάνοι» με ένα μεγάλο σερί 20-4 να μειώσουν σε 72-71 στα 15'' πριν ολοκληρωθεί η τρίτη περίοδος, με τον Πολ Τζορτζ να «πυροβολεί» ασταμάτητα έξω από την γραμμή των 7.25.

Στην τέταρτη περίοδο οι Ουίζαρντς με λει απ του Μπράντλεϊ Μπιαλ προσπέρασαν με +6 (80-74) στο 36', με την φάση του αγώνα να έρχεται στο 4:59 πριν το τέλος, όταν με το σκορ στο 85-79 ο Πολ Τζόρτζ πέτυχε έμμεσο τετράποντο (τρίποντο και εύστοχη βολή), με αποτέλεσμα να μειώσει σε 85-83, για να έρθει ο Ροι Χίμπερτ με ένα δύσκολο χουκ στο 1:02 να γράψει το 91-94, σφραγίζοντας τον θρίαμβο της ομάδας του.

Ο Πολ Τζορτζ έκανε πράγματα και θαύματα στο παρκέ έχοντας ρεκόρ καριέρας στα πλέιποφς με 39 πόντους (οι 26π. κόντρα στον εξαιρετικό αμυντικό που λέγεται Τρέβορ Αρίζα), με 7/10 τρίποντα και 12 ασίστ, με τον Ρόι Χίμπερτ να προσθέτει 19 πόντους, μαζεύοντας 9 ριμπάουντ και έχοντας και 2 κοψίματα. Αρκετά άστοχος ήταν ο Τζορτζ Χιλ με 15 πόντους και 1/5 τρίποντα, ενώ πολύ καλός ήταν ο Ντέιβιντ Γουέστ με 14 πόντους και 8 ασίστ. Για τους Ουίζαρντς, 20 πόντους είχε ο Μπράντλεϊ Μπίαλ (2/4 τριπ. - 5 ασίστ) με τον Τρέβορ Αρίζα να προσθέτει 16 πόντους (2/4 τριπ.) μαζεύοντας και 9 ριμπάουντ. Σκιά του εαυτού του ήταν σε ένα ακόμα παιχνίδι ο Τζον Γουόλ με 12 πόντους (4/11 σουτ) και 7 ασίστ, ενώ στους 2 πόντους έμεινε ο Μάρτσιν Γκόρτατ.

Τα αποτελέσματα:

Ουάσινγκτον - Ιντιάνα 92-95 [Σειρά 1-3]Λος Άντζελες Κλίπερς - Οκλαχόμα 101-99 [Σειρά 2-2]
Keywords
Τυχαία Θέματα