Οι κορυφαίοι της 23ης αγωνιστικής

Γεμάτη με εντυπωσιακές ατομικές αποδόσεις ήταν η 23η αγωνιστική, όπου οι "κοντοί" υπερίσχυσαν στις διακρίσεις έναντι των "ψηλών". Αναλυτικά:

1. Φώτης Βασιλόπουλος: Ο "Mr Assistman" του φετινού πρωταθλήματος και ηγέτης του Παγκρατίου πρόσθεσε ακόμη μια εντυπωσιακή εμφάνιση στο πλούσιο βιογραφικό του. Η παρουσία του ήταν καταλυτική στην εκτός έδρας νίκη επί του Λαυρίου, που έφερε τους "ροσονέρι" στη 5η θέση της βαθμολογίας. Εκτός από τον... συνήθη διψήφιο αριθμό των ασίστ που έδωσε (10 τον αριθμό), "έγραψε"

και 27 πόντους (12/12 β., 3/8 διπ., 3/7 τριπ.), και 2 κλεψίματα.

2. Νίκος Κακλαμάνος: Σκοράροντας τους 19 από του 21 πόντους του στο δεύτερο ημίχρονο, ο έμπειρος γκαρντ "καθάρισε" για τον Κόροιβο στη πολύτιμη νίκη επί του ΟΦΗ (6/6 β., 3/8 διπ., 3/5 τριπ. και 2 ασίστ). Από τους σταθερότερους σε απόδοση παίκτες της ομάδας της Ηλείας, έχει τεράστια συμβολή στην εξαιρετική πορεία της...

3. Μιχάλης Πολυτάρχου: Οι λύσεις που έδωσε ο έμπειρος γκαρντ στη δύσκολη επικράτηση της ΑΕΚ επί του Φιλαθλητικού στο κλειστό του Ζωγράφου ήταν κάτι παραπάνω από πολύτιμες. Με 17 πόντους (7/7 β., 2/4 διπ., 2/4 τριπ.), αποτέλεσε την επιθετική αιχμή της Ένωσης η οποία βρίσκεται μια ανάσα από την εξασφάλιση της ανόδου.

4. Νίκος Παπανικολάου: Πολύ καλό παιχνίδι από τον 28χρονο πάουερ φόργουορντ. Ο άσσος του Ψυχικού έκανε κόντρα στον Ερμή Λαγκαδά μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις και συνέβαλε τα μέγιστα στη νίκη της ομάδας του. Απολογισμός: 23 πόντοι (7/10 β., 8/10 διπ.), 12 ριμπ., 2 ασ., 1 κλ., 1 κοψ. και 0973 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης.

5. Νίκος Ματζιώρης: Δεν συνηθίζεται να μπαίνει στη πεντάδα των κορυφαίων παίκτης ομάδας που ηττήθηκε, αλλά δεν μπορούμε να μην κάνουμε μια εξαίρεση για τον σέντερ της Αγίας Παρασκευής που έσπασε τα... κοντέρ στο παιχνίδι με τον Αρκαδικό. Ο "all around" παίκτης ήταν... μια ομάδα μόνος του, πετυχαίνοντας 41 πόντους (20/24 β., 6/12 διπ., 3/5 τριπ.) ενώ η στατική κατέγραψε και 17 κερδισμένα φάουλ, 7 ριμπάουντ, 3 λάθη, 2 ασ., 2 κλ., και 0962 μονάδες αξιολόγησης, σε 38.27΄΄ συμμετοχής. Συν τοις άλλοις, ανέβηκε στη τρίτη θέση των σκόρερ της Α2 (με 410 πόντους), επίτευγμα πολύ σημαντικό!

Προπονητής της αγωνιστικής - Δημήτρης Γκίμας

Έχει ακούσει πολλά τη φετινή σεζόν, καθώς ο Φίλιππος ξεκίνησε με όνειρα ανόδου και κατέληξε να παλεύει για τη σωτηρία του. Ο έμπειρος κόουτς όμως κατάφερε να... ξεπεράσει τις ουκ ολίγες δυσκολίες που βρέθηκαν μπροστά του, να κουμαντάρει αποτελεσματικά το καράβι στη... φουρτούνα και να κρατήσει την ομάδα στη κατηγορία. Η νίκη στο Ιβανώφειο επί του δυνατού Ηρακλή, "έδεσε" και μαθηματικά τη σωτηρία, γεγονός που δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ως επιτυχία για μια νεοφώτιστη ομάδα, την οποία πιστώνεται ο προπονητής της!

Keywords
Τυχαία Θέματα