Μπουρούσης: Να… σκοτώσουμε τον Ολυμπιακό!»

Ο Γιάννης Μπουρούσης θα αντιμετωπίσει με τη φανέλα της Ρεάλ τον Ολυμπιακό στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας, αρχής γενομένης από τη Μ. Τρίτη (15/4, 22:00) στη Μαδρίτη και μιλώντας στον ισπανικό ραδιοφωνικό σταθμό «Cope» αναφέρθηκε στις αναμετρήσεις με τους πρωταθλητές Ευρώπης, τονίζοντας πως οι Μαδριλένοι πρέπει να… σκοτώσουν τον Ολυμπιακό!

Αναλυτικά τι είπε ο Μπουρούσης στους Ισπανούς:

Για την ήττα από τη Ζαλγκίρις και την σειρά με τον

Ολυμπιακό: «Δεν παίξαμε καλά, κάτι που όλοι είδαν. Πιστέψαμε πως θα νικήσουμε χωρίς να παίξουμε, νομίσαμε ότι ήμασταν οι νικητές, πριν το τζάμπολ. Τώρα κοιτάμε μπροστά: το πρώτο ματς με τον Ολυμπιακό. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας, στο γήπεδο μας και να εκμεταλλευτούμε τα πάντα, ώστε να νικήσουμε τους back to back πρωταθλητές».

Για τον τελικό του Λονδίνου: «Δεν ήμουν εδώ. Κοιτώ αυτά τα ματς, ως play offs της Euroleague, εμπειρία που έχω ζήσει 4-5 φορές. Άρα γνωρίζω ότι αυτά τα παιχνίδια είναι πάντα πολύ δυνατά και το ένα ουδεμία σχέση έχει με το άλλο. Κάθε ένα είναι διαφορετικό».

Για το αν υπάρχουν πιθανότητες «μπρέικ» για τον Ολυμπιακό: «Φυσικά και έχει. Αν δεν παίξουμε άμυνα, αν δεν κάνουμε το παιχνίδι μας με ενέργεια, αν δεν επικεντρωθούμε στην άμυνα, αν δεν κάνουμε ό,τι μας πει ο προπονητής μας, θα δώσουμε στον Ολυμπιακό την ευκαιρία να πάρει ένα ματς».

Για το αν ο Ολυμπιακός είναι καλύτερος ή χειρότερος σε σχέση με πέρυσι: «Δεν ξέρω αν είναι καλύτεροι ή χειρότεροι. Ξέρω ότι είναι πολύ καλή ομάδα που θα έλθει εδώ χωρίς πίεση -μη ξεχνάτε πως ξέρω καλά αυτήν την ομάδα- και θα προσπαθήσει να νικήσει. Πρέπει να κάνουμε το παιχνίδι μας».

Για τα συναισθήματά του και αν νιώθει περίεργα που θα αντιμετωπίσει τον Ολυμπιακό: «Όχι! Δεν έχω κανένα πρόβλημα. Νιώθω όπως θα ένιωθα όποιος και αν ήταν ο αντίπαλος μας. Η δουλειά μου είναι να μπαίνω στο παρκέ και να δίνω το 100%. Δεν με ενδιαφέρει αν είναι ο Ολυμπιακός ή κάποιος άλλος. Είναι τα play offs και συναντιούνται δυο σκληρές ομάδες».

Για το αν θα προτιμούσε ως αντίπαλο τον Παναθηναϊκό: «Δεν έχω καμία προτίμηση. Μπροστά μας έχουμε τον Ολυμπιακό και άρα σκέφτομαι τον Ολυμπιακό».

Για την υποδοχή που πιστεύει πως θα έχει στο ΣΕΦ: «Έως τότε, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Δεν με νοιάζει τώρα το ΣΕΦ. Αυτό που με ενδιαφέρει είναι να δώσουμε όλοι το 110%, να παίξουμε καλύτερα από ό,τι παίζαμε όλη τη χρονιά, να δείξουμε ποιοι είμαστε».

Για τον Μπέγκιτς και την φροντ λάιν του Ολυμπιακού: «Δυο μήνες είναι εκτός, δεν το ξέρατε; Δεν σκεφτόμαστε έναν παίκτη ή μια γραμμή. Μας ενδιαφέρει το σύνολο. Είναι καλή ομάδα και πρέπει να προσέξουμε όλους τους παίκτες. Όχι έναν».

Για την αντιμετώπιση του Σπανούλη: «Αυτή είναι η ερώτηση που κάνουν όλοι σε όλες τις αντιπάλους του Ολυμπιακού. Για εμένα, η απάντηση είναι εύκολη: όχι, δεν θα κοιτάξουμε μόνο τον Βασίλη. Θέλουμε να παίξουμε δυνατή ομαδική άμυνα και θα προσπαθήσουμε να τους “σκοτώσουμε”. Αγωνιζόμαστε στην έδρα μας, πλεονέκτημα που παλέψαμε όλη τη σεζόν για να αποκτήσουμε. Τώρα, πρέπει να τους “σκοτώσουμε”».

Keywords
Τυχαία Θέματα