Οι Έλληνες δίπλα στον Αντετοκούνμπο!

Πριν μερικές μέρες το Μιλγουόκι του Γιάννη Αντετοκούνμπο ήταν στην Νέα Υόρκη για το ματς με το Μπρούκλιν και τους Νετς. Οι έλληνες φυσικά δεν έχασαν την ευκαιρία και ένας εξ αυτών ο Θωμάς Ουσταμάνης που αγαπά το μπάσκετ και τον Ολυμπιακό με τον οποίο έχει βρεθεί στα Φάιναλ Φορ ,βρέθηκαν στο πανέμορφο νέο στάδιο των Νετς. Ο Θωμάς Ουσταμάνης που διαβάζει

φανατικά basketblog.gr από τις ΗΠΑ που πηγαίνει κάθε χρόνο για 6-8 μήνες για δουλειά, μας μίλησε για τις εντυπώσεις του αλλά και γενικότερα για την ζωή στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Ο Θωμάς μας είπε για τον νέο έλληνα του ΝΒΑ τον Γιάννη Αντετοκούνμπο ότι "Είναι αλήθεια ότι έχει κάνει αίσθηση επειδή όλοι διαβάζουν ότι είναι μεγάλο ταλέντο και ακούνε τα κολακευτικά σχόλια παικτών και προπονητών και τον βλέπουν με τα μεγάλα του χέρια και το ύψος και έτσι ενδιαφέρονται να μάθουν περισσότερα στοιχέια. Μάλιστα στο ματς που βρέθηκα να τον δω απο κοντά πολλοί μόλις έιδαν ότι είμαι έλληνας , με ρωτούσαν για τον Αντετοκούνμπο. Το από που ξεκίνησε, σε ποιά ομάδα έπαιζε και τι πόντους έβαζε. Αν παίζει στην εθνική μας και μάλιστα αρκετοί βλέπουν ευρωπαϊκό μπάσκετ και ρώτησαν γιατί δεν τον είχαμε στο Ευρωμπάσκετ. Πολλοί ακόμα με ρωτούσαν γιατί δεν πήγε στον Ολυμπιακό ή στον Παναθηναϊκό που τους ξέρουν όλοι εδώ στην Αμερική.

Μάλιστα όταν έβγαλα την ελληνικη σημαία και την έβαλα δίπλα μου, πολλοί ήρθαν και με ρώταγαν με ενδιαφέρον για την οικονομική κρίση. Και μου έλεγαν πόσο περήφανος πρέπει να είμαι που είμαι έλληνας καθώς η Ελλάδα έφερε τον πολιτισμό . Φυσικά όλοι αθλητικά θυμούνται και δεν μπορούν να πιστέψουν ακόμα την ήττα τους το 2006 και ξέρουν πολύ καλά τον Σπανούλη και το Διαμαντίδη! Αλλά και τον Σχορτσιανίτη. Μάλιστα για τον Σπανούλη απορούν ακόμα γιατί έφυγε από το ΝΒΑ και μου έλεγαν ότι η θέση του είναι εδώ και θα ήταν πρωταγωνιστής!Και έλεγαν σαν παράδειγμα τον Νοβίτσκι που έκανε στην αρχή υπομονή και βλέπουμε ποιός είναι σήμερα . Πάντως μόλις τους είπα για τον Αντετοκούμπο τι τράβηξε με τα ρατσιστικά σχόλια που οι αμερικανοί είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι , απόρησαν και κουνησαν τα κεφάλι τους..."

Ο Θωμάς μας λέει και για την ζωή όμως στην Νέα Υόρκη : "Η ζωή εδώ είναι πολύ διαφορετική από την Ελλάδα. Ο κόσμος αγαπά την δουλειά του και βγαίνει μια φορά την εβδομάδα έξω. Πάει μπάσκετ που είναι σαν να πηγαίνουμε εμείς πχ σε μια εκδήλωση. Πάει στο θέατρο, στο σινεμα. Μου κάνει μεγάλη ενύπωση που βλέπω πολλά παιδιά 10-15χρ αλλλα και πολλούς παππούδες και γιαγιάδες ακόμα και 80χρ (!) που χαίρονται να βλέπουν μπάσκετ και είναι η χαρά τους. Και φυσικά δεν γκρινιάζουν σε κάθε σφύριγμα, αντίθετα όταν γίνει ένα λάθος γελάνε... Και βεβαίως και να χάσει η ομάδα τους θα χειροκροτήσουν και τον νικητή και την δικιά της χαμένη ομάδα. Και φυσικά με εντυπωσιάζει ότι έχουν πολλά event σε κάθε αγώνα, πολλά χάπενινγκ, δώρα και γενικά με το μάρκετινγκ και ενδιαφέρουν όλα αυτα τον κόσμο που έρχεται. Γενικά πάντως στην Αμερική οι άνθρωποι ειναι πολύ φιλότιμοι και χωρίς πονηριά.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι ο περισσότερος κόσμος εδω στην Νέα Υόρκη τρώει έξω κάθε μέρα σχεδόν καθώς δεν έχει χρόνο και με τις μετακινήσεις και τις πολλές ώρες εργασίας αλλά οι τιμές είναι εξαιρετικές. Με 10 δολάρια τρως πολύ καλό φαγητό, με 9 δολάρια πίνεις σπέσιαλ ποτό στο Μανχάταν. Καμία σχέση με την Ελλάδα και ας έχουμε εμείς την κρίση.... Βέβαια είναι ακριβά τα ενοίκια εδώ και δεν βρίσκεις τόσο εύκολα όπως παλιά δουλειά. Αλλά αν έχεις όρεξη να δουλέψεις κάτι θα κάνεις και θα βρεις την άκρη. Εύχομαι να πηγαίνετε πάντα καλά στο basketblog.gr που μας κρατάει συντροφιά στις ΗΠΑ σε εμάς που αγαπάμε το μπάσκετ και θέλουμε ποιοτική και έγκυρη ενημέρωση και ελπίζω να κάνει η ομάδα μου ο Ολυμπιακός το θρι πιτ στο Μιλάνο που πιστεύω με το καλό να βρεθώ"!

Keywords
Τυχαία Θέματα